Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2011.06.08. - Jön a kocsi, most érkeztünk...

Nemcsak a Jön a kocsi kezdetű éneket, hanem sok más gyermekdalt, népdalt énekeltünk a győrújbaráti hegyben kanyargó lovas kocsin. A hegytetőről beláttuk egész Győrt. A mi kis Süniseink nevükhöz méltóan nagyon szeretik az állatokat. A lovardában, a lovaktól a kutyusokon keresztül a fecskékig minden érdekelte őket.

Köszönet a szülői munkaközösségnek az élményekben gazdag kirándulás megszervezéséért.

képek>>


2011.06.08. - Nyitott Kapuk Hete a győri laktanyában

Nagycsoportosaink nagy örömére a győri MH12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Nyitott Kapuk Heté-t tartott. Gyermekeink szívesen mentek és igen jól érezték magukat. A képek mindent elmondanak!

 

Csiga katonaság képei >>

Maci-Szivárványos katonaság képei >>

 


2011.06.08. - Kis Mókuskák az Ürgehegyben

A kis Mókuskák is kirándultak, Téten és Ürgehegyben jártak egy emeletes autóbusszal. Sok-sok állatot nézhettek és simogathattak meg. A bátrabbak egy póni hátáról szemlélhették a világot. A nagyszerű programot egyik "kismókus" nagypapája szervezte meg; köszönet érte!
képek>>


2011.06.06. - Sünis búcsúzó

"Hej óvoda, óvoda, ég veled te

Kacsalábon forgó ékes palota!"

 

Három kis Sünis óvodásunktól búcsúztunk a mai napon. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen szeptembertől iskolások lesznek. Utoljára indultunk együtt játszani a mesebeli erdőbe. A képzeletbeli kiránduláson minden kedves versünket, dalunkat felidéztük. Visszaemlékeztünk az első napokra, sírásra, nevetésre, alvásra, játékokra, barátokra.

Végül büszkén szavalták: "Hív a komoly kötelesség, Hív minket az iskola!"

 

A többi iskolába induló gyermekünk -Csigások, Macisok, Szivárványosok- is kedves műsorral, énekekkel, versekkel, mesével köszönt el az óvodától szüleik, nagyszüleik nagy örömére.
 


2011.06.06. - Hálaadó szentmise

"Ím eléd, ünnepelni jöttünk,

mint egy nagy család.

Szívünkből kiáltunk most hozzád,

Isten nagy Király.

Zengjük: Abba, Atyánk.

Áldott szeretet! Abba, Atyánk,

Szent a te neved."

 

Hálát adni és ünnepelni jöttünk össze az utolsó Családi misén. Hálát adni a tanév örömeiért, gondjaiért, gyermekeinkért, családjainkért. Megköszönni Isten kegyelmét, gondoskodását. A Szentmisét a gyermekcsoportok lelkes éneklése még ünnepélyesebbé tette.

képek>>

 


2011.06.03. - Lovaskocsis kirándulás

A Halacska csoport számára is nagy élményt jelentett a lovaskocsizás. Egy olyan gazdaságban jártunk, ahol nagyon sok állatot láthattunk. A gyermekek lovakat etethettek, a Sára nevű tehén sem maradt éhes, kutyákat, macskákat simogathattak. Még pávát is láttak, igaz nem a földön , hanem a fán. A Csókai csóka győri barátja örült minden falatnak, ami előkerült a hátizsákokból. De a legnagyobb élményt a szalma bálákon voló ugrálás jelentette, ami mindenkitől nagy ügyességet kívánt. Köszönjük mindenkinek -aki tett érte- ezt a szép napot!

képek>>

 


2011.05.30. - Ki jó ember?

 


Ki jó ember
(Csányi Gyöngyi)
Erdőn, mezőn,
hegyen-völgyön,

csillagok közt

forgó földön,

ki jó ember,

szívbéli jó,

kisgyermeket

simogató,

annak május

az ünnepe,

az ünnepek

legszebbike!

Sok-sok szívbéli jó ember gyűlt össze a gyermeknapon óvodánkban, hogy emlékezetessé tegyük csemetéink számára ezt a napot.

Kedves szülők, szerető óvó nénik, zenészek, mesélők, akiknek fontos a gyermekmosoly. Reggel közös, zenés tornával kezdtük a napot, amit három helyszínen is megemlékezés-Boldog Apor Vilmos püspök úrról-, mese, bábozás követett. Az "igazi" rendőrautó- az udvarunkon- ámulatba ejtette a gyermekeket. A Hangraforgó együttes két előadása olyan hangulatot teremtett, hogy táncra perdültünk. Ezen a napon olyan ételeket is ehettek a gyermekek, amivel nem mindig tudunk kedveskedni: Olyan volt, mint Gombóc Artúr történetében J szerettük a diós palacsintát, a kakaós palacsintát, a túrósat, a nutellásat, a lekvárosat, a....

S ekkor a délután még hátra volt!

A Győrújbaráti Lelkigyakorlatos és Üdülőházban együtt folytattuk a Gyermeknapot a szülőkkel, testvérekkel. A hangulatot a Pitty-palatty együttes fokozta.

Gyermeknap egyszer van egy évben, de szerencsére a szívbéli jó emberek mindennap erre törekszenek!


2011.05.27. - Hálaadó tanévzáró családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2011. június 5- én, vasárnap 17 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére.
Ezen az ünnepi tanévzáró szentmisén közösen adjunk hálát a Mennyei Atyának a gondviseléséért, szeretetéért, a sok kegyelemért, amiben a nevelési év alatt részünk lehetett! Kérjük a Szentlélekistent, hogy töltsön el bennünket szeretetével, és őrizzen meg bennünket a nyáron is!

 

Azt szeretnénk, ha ezen a hálaadó családi misén  a családok a gyerekekkel együtt
ünnepelnének, így most külön gyermekfoglalkozás nem lesz! Az óvodások közreműködése miatt kérjük az Apor óvodások családtagjait, hogy a gyermekekkel együtt –korcsoportok szerint– a kijelölt padokban foglaljanak helyet!

 

A szentmise végén apró ajándékkal kedveskedünk a gyerekeknek.

A szervezők
 

 
 


2011.05.25. - Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

2011. május 31.-én (kedden) 17.00 órakor tartjuk az óvodánkba beiratkozott gyermekek szülei számára a 2011/2012-es tanévet előkészítő első szülői értekezletet.
 

Gyülekező: az iskola aulájában.

 

Kérjük a Kedves Szülőket, hogy erre az alkalomra hozzák magukkal:
• a kitöltött Anamnézis lapot
• kitöltött Egészségügyi adatlapot (amit a beíratáskor kaptak)
• 1 db saját névre megcímzett, felbélyegzett /C5 méretű 162x229 mm, 120-Ft/ borítékot

 

Szeretettel várjuk Önöket.


2011.05.23. - A Szentlélek és jelképei

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Benkovich Ferenc az iskolaközpont püspöki biztosa, pápai prelátus, a Szentlélek templom plébánosa tart

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. május 23. hétfő, 16.30–18.00 óráig.
 

Ebben a tanévben a hetedik találkozó témája:

A Szentlélek és jelképei 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!) A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.05.17. - Adó 1%

Kedves Szülők!

 

Kérjük Önöket, hogy adójuk 1% -ának felajánlásával is támogassák óvodánkat.

A kedvezményezett adószáma:19112958-1-08

A kedvezményezett neve:Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

 

Köszönjük felajánlásaikat!

Szeretettel: az óvoda gyermekei és dolgozói
 


2011.05.17. - Hangszerbemutató koncert

"A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér.

/Debussy/

Május 17-én sok mindent elmondtak nagycsoportos gyermekeinknek a zene nyelvén a Liszt Ferenc Zeneiskola kis diákjai. Ovisaink nagy örömmel fedeztek fel ismert és számukra még ismeretlen hangszereket. Felcsendültek jól ismert gyermekdalok, amire felcsillant az ünneplőbe öltözött nagycsoportosok szeme. Elvarázsoltak bennünket az egyes hangszerek hangszínei. Jó volt látni "komoly kis zenészként" tavalyi és régebbi óvodásainkat. Kisgyermekeink a koncert után már beszélgették is , ki milyen hangszeren fog játszani. A hangszerbemutató elérte célját, a gyermekek érdeklődését felkeltette!

 

képek>>


2011.05.16. - Látogatás a Szentlélek templomban

Gyönge vessző vagyok,

Mindenfelé hajlok,

Szűzanyám tenéked

Köszönetet mondok!

Május a virágnyílás, az édesanyák és a Szűzanya hónapja. Tulipánnal, pünkösdi rózsával, nefelejccsel díszítjük a kisoltárt a csoportokban. Május 12.-én a Süni csoportosok ellátogattak a Szentlélek templomba, Máriához. A közösen készített virágfűzért a Szűzanya elé helyezték. Dalokkal, imával köszöntötték Őt és kérték közbenjárását Jézusnál. Egy- egy mondatban a gyerekek is megfogalmazták kéréseiket, hálájukat Égi Édesanyánk felé. Kedvesen, tisztelettel, szeretettel tették.

képek>>


2011.05.12. - Május az Édesanyák hónapja

Május első vasárnapja Anyák napja. A Maci csoportosok nemcsak édesanyjukat, nagymamájukat köszöntötték fel, hanem a Szent Anna Otthon idős lakóit is megörvendeztették műsorukkal, ajándékaikkal.


képek>>


2011.05.11. - Lovaskocsizás

"Jön a kocsi, fut a kocsi, patkó dobogás..."

 

Elérkezett a várva várt nap, Pinnyéden járt a Pillangó csoport!

A vidám kis csapat lovas kocsival ment a napsütéses időben. Nagyon szép volt a környék és a játszótér. A jó levegőn fantasztikusan érezték magukat a gyermekek. Hálásan köszönjük a Balics család kedvességét, a szívélyes vendéglátást.

képek>>

 

Lovaskocsis kiránduláson voltak a Nyuszi csoportosok is. "Pista bácsi" gazdasági udvarában sokféle háziállatot, ház körül élő állatot figyelhettek meg a gyermekek.

képek>>


2011.05.10. - Májusfa állítás

 

Májusfát állították és festett madarakkal díszítették a virágoskertet a Nyuszi csoportosok "Madarak, fák napján".

 

képek>>


2011.05.09. - Ovis úszás

A Szivárvány és Süni csoportosok ebben a nevelési évben utolsó alkalommal látogattak el a PÁGISZ uszodába. A gyerekek bemutatták szüleiknek, hogyan sajátították el az úszás alapjait. Farkas Jánosné Klári néni utasításait követve igyekeztek a legjobbat kihozni magukból szüleik nagy örömére.

 

képek>>
 


2011.04.23. - Feltámadás

…amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza, hogyan beszélt nektek, amikor még Galileában volt: az Emberfiának bűnös emberek kezébe kell adatnia, és megfeszíttetnie, és a harmadik napon feltámadnia." Ekkor visszaemlékeztek az ő szavaira… (Lk 24,5-8)

Áldott, békés Feltámadás ünnepet kívánunk

minden kedves látogatónknak.


2011.04.12. - Olimpiai játékok óvodásoknak

Huszonnégy óvoda lelkes gyermekei mérték össze ügyességüket a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Maroknyi kis csapatunk az előkelő 2. helyen végzett. A siker kovácsai: 

 

Válint Domonkos csapatkapitány

Lányok:
Dörgönye Panna
Havasi Virág
Hideg Hanna
Nagy Rebeka
Wagner Kata

Fiúk:
Bognár Bence
Győrffy Márton
Haáz Gyula Dominik
Magyar Gergő
Major András

Felkészítő óvónők: Girbicz Istvánné, Szűcs Andrásné és Thomanné Dukkon Márta

 

Köszönjük a Szülők segítségét, bíztató szurkálását.
képek>>


2011.04.12. - Miért van fájdalom és betegség? A bűn és a betegség között van-e összefüggés? Miért engedi meg Isten a szenvedést?

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Tóth András görögkatolikus lelkész, sokgyermekes édesapa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. április 12. kedd, 16.30–18.00 óráig.
 

Ebben a tanévben a negyedik találkozó témája:

Miért van fájdalom és betegség? A bűn és a betegség között van-e összefüggés?
Miért engedi meg Isten a szenvedést?
 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!) A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


« 1 | 2 | 3 | 4 »