Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2023.11.24.
Vaskakas
 Az ősz során minden korosztály számára nagyszerű, látványos előadásokkal kedveskedtek a Vaskakas Bábszínház művészei. Bérletes előadásokon vettünk részt, a kisebbek a színekkel ismerkedtek, a na...
2023.11.24.
Vadvédelem az oviban
 Október közepén óvodánkban vendégünk volt Mesterházyné Koncz Bernadett, hivatásos vadász.  Betti már kislány korától kezdve szerette az állatokat, és az édesapja példáját követve maga is vadász lett...
2023.11.24.
Babakiállításon a Pillangó csoport
 A Pillangó csoportos gyermekekkel babakiállításra látogattunk.    A sírós, nevetős Julcsi babákkal, a mosolygós, és bolyhos Brumi macikkal szép délelőttöt töltöttünk az Országos Baba...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2011.03.23. - Hogyan lehet patak közepébe zsilipet építeni?

Hogyan lehet patak közepébe zsilipet építeni? Megnézhették a Szivárvány csoportosok a víz világnapján a szűkre terelt Pádzsa pataknál. A sebes örvényléstől távolabb a víz gyűrűzését nézték egy bedobott kő nyomán. Szerencsésen sikerült zsinegre kötött fém dobozzal vízmintát venniük és meg is szűrték. Meglepetten látták, hogy milyen sok szennyeződés maradt fenn.
képek>>


2011.03.22. - Mit tanított Jézus az imáról? Miért imádkozzunk?

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Tóth András görögkatolikus lelkész, sokgyermekes édesapa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. március 22. kedd, 16.45–18.00 óráig.
 

Ebben a tanévben a negyedik találkozó témája:

Mit tanított Jézus az imáról? Miért imádkozzunk? A családi ima.

 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!) A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.03.21. - A haza ünnepe gyermekszemmel, gyermekszívvel

Március 2. hetére óvodánk minden csoportja díszbe öltözött március 15. ünnepére. Barkácsolás közben készültek a kokárdák, zászlók, kardok, párták, huszárcsákók. Közben lelkesen énekeltük: "Nincs szebb a virágnál, szép szál katonánál..."; vidáman harsogtuk: "Menetel az ezred, döng a lépés..." kezdetű énekeinket.
Készítettünk lovakat, s nyeregbe pattanva játszottuk el a csatajeleneteket.
A hét utolsó napja volt az események csúcspontja: minden csoportban elhangzott nemzeti himnuszunk, katonadalokat és népdalokat énekeltek az óvó nénik.
Volt csoport, ahol toborzót is tartottunk, ahol a fiúknak sokféle erő és ügyességi próbát kellett kiállni, ha Kossuth katonái szerettek volna lenni. A lányok énekelve, kendővel integetve búcsúztak a csatába indulóktól.
A Maci és Csiga csoportosok ellátogattak a városba a Petőfi szoborhoz és ott ünnepeltek. A kisebbek várépítő játékokkal, udvari versenyjátékokkal fejezték be a délelőtti programot. Minden kisgyermek saját készítésű nemzeti színű zászlóval ment haza.

"A mi zászlónk gyönyörű, piros, fehér, zöld színű..."

képek>>


2011.03.21. - A Víz napja a Szivárvány csoportban

A víz napján sokféle "vizes" tevékenységet próbálhattak ki a gyermekek:
- türelmesen horgászhatták ki a kishalakat,
- papír tavirózsákat nyílathattak ki a tóban
- tekerős kúttal húzták fel a vizet és öntözték a terepasztal tójába és homokjára
- szökőkútból csorgattunk vizet
- hajóversenyt rendeztünk dugó és hungarocell hajókkal

Tervezzük a Marcalvárosi víztorony látogatását, a volt szeméttelep melletti Pándzsa patak vizének vizsgálgatását, a terepasztalon kis veteményeskert és hajtatott ágak köré sövénykerítés készítését. Több héten keresztül kínálunk fel tevékenykedési lehetőséget, hogy érezzék a gyermekek: a víz nagyon fontos növényeknek, állatoknak és az embereknek. Vigyázzunk rá!

képek>>


2011.03.09. - Kezdődik a nagyböjt

Március 9–én hamvazószerda lesz, és egyben megkezdődik a nagyböjt. Ezen a napon az Egyház hamut szentel, amellyel a pap keresztet rajzol a homlokunkra, és emlékeztet bennünket arra, hogy életünket Istentől kaptuk, és földi életünk végén Hozzá kell térnünk –így juthatunk el az üdvösségre, az örök életre.
Húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére az Egyház 40 napos böjttel készül. Számunkra ez a megtérés, a bűnbánat ideje. Jézusnak, Üdvözítőnknek a szenvedésére gondolunk, Aki kereszthalálával, és feltámadása által szerezte meg nekünk a megváltást. A nagyböjtben péntekenként a templomokban "keresztutat járunk" a stáció képek előtt, hogy Jézus szenvedésére emlékezzünk, és belőle merítsünk erőt a mai életünk kereszthordozásához.
Mi is Őt akarjuk követni nagyböjti áldozatainkkal, lemondásainkkal, hogy általa majd a feltámadás dicsőségébe is eljussunk. Az önként vállalt böjt, imádság, jócselekedetek mellett az Egyház kötelezően előírja a hústól való tartózkodást hamvazószerdán és a nagyböjt péntekjein, a szigorú böjtöt hamvazószerdán és nagypénteken /napi háromszori étkezést a 14. életév felett/. A kegyelmi előkészületben buzdít bennünket a szentgyónásra, és a rendszeres szentáldozásra.
Fogadjuk el a felkínált ajándékot, kegyelmeket!
 


2011.03.04. - Sünisek a Vaskakas Bábszínházban

Március 3.-án távoli vidékre repülhettünk a Vaskakas Bábszínház előadásával. 1000+1 éjszaka meséi vártak ránk. Elvarázsolta a gyermekeket a misztikus világ zenéje, árnyképei, díszletei, bábfigurái. Olyan volt, mint egy álom. Tele gyöngyökkel, selymekkel, sejtelmes fényekkel. Mesét láttunk egy másik világból.
képek>>


2011.02.25. - Farsangi mulatság 2011.

"Itt a farsang, áll a bál..."
A hagyományos farsangi bálunkon együtt mulattunk a szülőkkel, nagyszülőkkel. Vidám dalokkal, mondókákkal, csúfolókkal, vetélkedőkkel tették az óvó nénik még vidámabbá a délelőttöt. A meglepetés az idei évben sem maradt el: a kollégium dísztermében fergeteges lakodalmas játék várta az óvoda minden kisgyermekét.

"Vöröshagyma,fokhagyma,
Jöjjenek a lagziba,
Ha nem jönnek maradnak,
Otthon is jól lakhatnak!"

   képek>>


2011.02.22. - Hogyan élt Jézus? Hogyan tudjuk Őt követni?

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Tóth András görögkatolikus lelkész, sokgyermekes édesapa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. február 22. kedd, 16.30–18.00 óráig.
 

Ebben a tanévben a negyedik találkozó témája:

Hogyan élt Jézus? Hogyan tudjuk Őt követni?
Mit jelent a „tanítványság”? Hogyan kellene élnünk?

 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!)
A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.02.21. - Sportos délelőtt az Egyetemi Csarnokban

A legügyesebb, leggyorsabb nagycsoportos fiúkkal és kislányokkal az Egyetemi csarnokban voltunk, ahol a Micimackó óvoda gyermekeivel mértük össze ügyességünket futásban, kislabda hajításban és helyből távolugrásban. A délelőtt fénypontja a játékos csapatverseny volt, ahol remekeltek a fiúk.

képek>>

 


2011.02.17. - Farsangi készülődés

Még 8 nap és itt a farsangi mulatság napja!
Lázasan készülődnek a gyermekek a bálra: Álarcokat, bohócokat, lampionokat csinálnak az óvó nénik segítségével. Díszítik a termeket, folyosókat.
képek>>


2011.02.17. - Utazások zenével

Utazások zenével...

Kicsik és nagyok, az óvoda apraja és nagyja ma a zene birodalmában jártak. A legkisebbeket a Hangraforgó együttes szórakoztatta, a nagyokat Kanczler Ágota és Kövi Szabolcs vitte el zenés kirándulásra.

Nagyon igényes előadásokat láthattunk, hallhattunk.

Köszönjük a közreműködőknek!

képek>>

 


2011.02.17. - Apor Művészeti Iskola Nyílt délutánja

Apor Művészeti Iskola Nyílt délutánja...

 

Izgatottan készülődtek nagycsoportosaink a nyílt délutánra. Örömmel rajzoltak, agyagoztak az elsősökkel együtt. Munkájuk eredményét a képeken láthatjuk.

 

képek>>

 


2011.02.17. - Készülődés a farsangra

A Csiga csoportosok nagy örömmel, lelkesedéssel kasírozzák a lufikat, díszítik a termüket,készülődnek a farsangi bálra.
képek>>


2011.02.16. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Így ünnepeltünk...

Az idei évben a Maci csoportosok vezetésével ünnepeltünk. Nagy örömünkre Ferenc atya is velünk volt, az ünnepség végén megáldotta a gyermekeket és kis gyertyáikat.
 

képek>>


2011.02.02. - Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Kisjézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az első szülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 2-án, szerdán délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Maci csoport vezetésével.
Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket, és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapot követő vasárnapon Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk a Jóistenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől! Bíztatjuk a szülőket, hogy a családjukkal együtt vegyenek részt a balázsáldáson a templomokban.

Az óvoda pasztorális munkaközössége
 


2011.01.18. - Óvoda hívogató

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába

 

Nyitott kapuk napja:

  • Szülőknek: 2011. január 20. 17.00
  • Gyermekeknek: 2011. január 27. 15.30-16.30

Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát...

 

Jelentkezési lap letöltése>>


2011.01.17. - Véradás az Apor Iskolaközpontban

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és az Apor Iskola vezetése véradást szervez.

A véradás helye: az iskolaközpont Kollégiuma

A véradás ideje: 2011. január 21. péntek 12.00-tól 17.00-ig

 "Segíts, amíg segíthetsz, s ha kell rajtad is segítenek!"

 


2011.01.11. - Az Egyház Isten országának jele és közege...

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Benkovich Ferenc az iskolaközpont püspöki biztosa, pápai prelátus, a Szentlélek templom plébánosa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. január 11. kedd 16.30-17.30 óráig.
 

Ebben a tanévben a 3. találkozó témája:

Az Egyház Isten országának jele és közege. A papság és a hívők közösségének küldetése.

 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, Aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, Aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!)
A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.01.03. - Karácsonyi ajándékozás

Január 2. Vízkereszt napján arra emlékeztünk, hogy a napkeleti bölcsek –a három király- ajándékot hoztak Jézusnak. Ehhez a naphoz kötjük óvodánkban mi is a karácsonyi ajándékozást. Január 3-án, hétfőn a gyerekek örömmel fogadták az új "ovis játékokat"!

képek>>

 


2010.12.31. -

Adjon az Isten


Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,

 

Lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra
hevernem,
kérdésre választ
õ küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,

 

Adjon az Isten
fényeket,
temetõk helyett
életet –
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.

 


« 1 | 2 | 3 | 4 »