Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2024.05.30.
Pünkösd az óvodában
 Húsvét utáni ötvenedik napon ünnepeljük a Szentlélek eljövetelét. Ebből az alkalomból a Halacska csoportos gyermekek pünkösdi előadását tekinthette meg az óvoda közössége. Imre atya köszöntője u...
2024.05.27.
Szülői értekezlet leendő óvodásaink szülei számára
 Kedves Szülők!   Szeretettel várjuk leendő óvodásaink (a 2024-2025-ös nevelési évre felvételt nyert gyermekek) szüleit 2024. június 12-én szerdán 16.30-órakor kezdődő első Szülői értekezletünkre...
2024.05.11.
Múzeumi óra a kézműves szakkörösöknek
Május 2-án, csütörtökön nagy izgalomban volt részük a kézműves szakkörös gyerekeknek: ebéd után felkerekedtünk és az uzsonnával a hátizsákunkban a belváros felé vettük az irányt. Úti célunk a Kovács M...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2011.03.23. - Hogyan lehet patak közepébe zsilipet építeni?

Hogyan lehet patak közepébe zsilipet építeni? Megnézhették a Szivárvány csoportosok a víz világnapján a szűkre terelt Pádzsa pataknál. A sebes örvényléstől távolabb a víz gyűrűzését nézték egy bedobott kő nyomán. Szerencsésen sikerült zsinegre kötött fém dobozzal vízmintát venniük és meg is szűrték. Meglepetten látták, hogy milyen sok szennyeződés maradt fenn.
képek>>


2011.03.22. - Mit tanított Jézus az imáról? Miért imádkozzunk?

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Tóth András görögkatolikus lelkész, sokgyermekes édesapa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. március 22. kedd, 16.45–18.00 óráig.
 

Ebben a tanévben a negyedik találkozó témája:

Mit tanított Jézus az imáról? Miért imádkozzunk? A családi ima.

 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!) A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.03.21. - A haza ünnepe gyermekszemmel, gyermekszívvel

Március 2. hetére óvodánk minden csoportja díszbe öltözött március 15. ünnepére. Barkácsolás közben készültek a kokárdák, zászlók, kardok, párták, huszárcsákók. Közben lelkesen énekeltük: "Nincs szebb a virágnál, szép szál katonánál..."; vidáman harsogtuk: "Menetel az ezred, döng a lépés..." kezdetű énekeinket.
Készítettünk lovakat, s nyeregbe pattanva játszottuk el a csatajeleneteket.
A hét utolsó napja volt az események csúcspontja: minden csoportban elhangzott nemzeti himnuszunk, katonadalokat és népdalokat énekeltek az óvó nénik.
Volt csoport, ahol toborzót is tartottunk, ahol a fiúknak sokféle erő és ügyességi próbát kellett kiállni, ha Kossuth katonái szerettek volna lenni. A lányok énekelve, kendővel integetve búcsúztak a csatába indulóktól.
A Maci és Csiga csoportosok ellátogattak a városba a Petőfi szoborhoz és ott ünnepeltek. A kisebbek várépítő játékokkal, udvari versenyjátékokkal fejezték be a délelőtti programot. Minden kisgyermek saját készítésű nemzeti színű zászlóval ment haza.

"A mi zászlónk gyönyörű, piros, fehér, zöld színű..."

képek>>


2011.03.21. - A Víz napja a Szivárvány csoportban

A víz napján sokféle "vizes" tevékenységet próbálhattak ki a gyermekek:
- türelmesen horgászhatták ki a kishalakat,
- papír tavirózsákat nyílathattak ki a tóban
- tekerős kúttal húzták fel a vizet és öntözték a terepasztal tójába és homokjára
- szökőkútból csorgattunk vizet
- hajóversenyt rendeztünk dugó és hungarocell hajókkal

Tervezzük a Marcalvárosi víztorony látogatását, a volt szeméttelep melletti Pándzsa patak vizének vizsgálgatását, a terepasztalon kis veteményeskert és hajtatott ágak köré sövénykerítés készítését. Több héten keresztül kínálunk fel tevékenykedési lehetőséget, hogy érezzék a gyermekek: a víz nagyon fontos növényeknek, állatoknak és az embereknek. Vigyázzunk rá!

képek>>


2011.03.09. - Kezdődik a nagyböjt

Március 9–én hamvazószerda lesz, és egyben megkezdődik a nagyböjt. Ezen a napon az Egyház hamut szentel, amellyel a pap keresztet rajzol a homlokunkra, és emlékeztet bennünket arra, hogy életünket Istentől kaptuk, és földi életünk végén Hozzá kell térnünk –így juthatunk el az üdvösségre, az örök életre.
Húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére az Egyház 40 napos böjttel készül. Számunkra ez a megtérés, a bűnbánat ideje. Jézusnak, Üdvözítőnknek a szenvedésére gondolunk, Aki kereszthalálával, és feltámadása által szerezte meg nekünk a megváltást. A nagyböjtben péntekenként a templomokban "keresztutat járunk" a stáció képek előtt, hogy Jézus szenvedésére emlékezzünk, és belőle merítsünk erőt a mai életünk kereszthordozásához.
Mi is Őt akarjuk követni nagyböjti áldozatainkkal, lemondásainkkal, hogy általa majd a feltámadás dicsőségébe is eljussunk. Az önként vállalt böjt, imádság, jócselekedetek mellett az Egyház kötelezően előírja a hústól való tartózkodást hamvazószerdán és a nagyböjt péntekjein, a szigorú böjtöt hamvazószerdán és nagypénteken /napi háromszori étkezést a 14. életév felett/. A kegyelmi előkészületben buzdít bennünket a szentgyónásra, és a rendszeres szentáldozásra.
Fogadjuk el a felkínált ajándékot, kegyelmeket!
 


2011.03.04. - Sünisek a Vaskakas Bábszínházban

Március 3.-án távoli vidékre repülhettünk a Vaskakas Bábszínház előadásával. 1000+1 éjszaka meséi vártak ránk. Elvarázsolta a gyermekeket a misztikus világ zenéje, árnyképei, díszletei, bábfigurái. Olyan volt, mint egy álom. Tele gyöngyökkel, selymekkel, sejtelmes fényekkel. Mesét láttunk egy másik világból.
képek>>


2011.02.25. - Farsangi mulatság 2011.

"Itt a farsang, áll a bál..."
A hagyományos farsangi bálunkon együtt mulattunk a szülőkkel, nagyszülőkkel. Vidám dalokkal, mondókákkal, csúfolókkal, vetélkedőkkel tették az óvó nénik még vidámabbá a délelőttöt. A meglepetés az idei évben sem maradt el: a kollégium dísztermében fergeteges lakodalmas játék várta az óvoda minden kisgyermekét.

"Vöröshagyma,fokhagyma,
Jöjjenek a lagziba,
Ha nem jönnek maradnak,
Otthon is jól lakhatnak!"

   képek>>


2011.02.22. - Hogyan élt Jézus? Hogyan tudjuk Őt követni?

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Tóth András görögkatolikus lelkész, sokgyermekes édesapa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. február 22. kedd, 16.30–18.00 óráig.
 

Ebben a tanévben a negyedik találkozó témája:

Hogyan élt Jézus? Hogyan tudjuk Őt követni?
Mit jelent a „tanítványság”? Hogyan kellene élnünk?

 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!)
A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.02.21. - Sportos délelőtt az Egyetemi Csarnokban

A legügyesebb, leggyorsabb nagycsoportos fiúkkal és kislányokkal az Egyetemi csarnokban voltunk, ahol a Micimackó óvoda gyermekeivel mértük össze ügyességünket futásban, kislabda hajításban és helyből távolugrásban. A délelőtt fénypontja a játékos csapatverseny volt, ahol remekeltek a fiúk.

képek>>

 


2011.02.17. - Farsangi készülődés

Még 8 nap és itt a farsangi mulatság napja!
Lázasan készülődnek a gyermekek a bálra: Álarcokat, bohócokat, lampionokat csinálnak az óvó nénik segítségével. Díszítik a termeket, folyosókat.
képek>>


2011.02.17. - Utazások zenével

Utazások zenével...

Kicsik és nagyok, az óvoda apraja és nagyja ma a zene birodalmában jártak. A legkisebbeket a Hangraforgó együttes szórakoztatta, a nagyokat Kanczler Ágota és Kövi Szabolcs vitte el zenés kirándulásra.

Nagyon igényes előadásokat láthattunk, hallhattunk.

Köszönjük a közreműködőknek!

képek>>

 


2011.02.17. - Apor Művészeti Iskola Nyílt délutánja

Apor Művészeti Iskola Nyílt délutánja...

 

Izgatottan készülődtek nagycsoportosaink a nyílt délutánra. Örömmel rajzoltak, agyagoztak az elsősökkel együtt. Munkájuk eredményét a képeken láthatjuk.

 

képek>>

 


2011.02.17. - Készülődés a farsangra

A Csiga csoportosok nagy örömmel, lelkesedéssel kasírozzák a lufikat, díszítik a termüket,készülődnek a farsangi bálra.
képek>>


2011.02.16. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Így ünnepeltünk...

Az idei évben a Maci csoportosok vezetésével ünnepeltünk. Nagy örömünkre Ferenc atya is velünk volt, az ünnepség végén megáldotta a gyermekeket és kis gyertyáikat.
 

képek>>


2011.02.02. - Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Kisjézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az első szülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 2-án, szerdán délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Maci csoport vezetésével.
Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket, és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapot követő vasárnapon Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk a Jóistenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől! Bíztatjuk a szülőket, hogy a családjukkal együtt vegyenek részt a balázsáldáson a templomokban.

Az óvoda pasztorális munkaközössége
 


2011.01.18. - Óvoda hívogató

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába

 

Nyitott kapuk napja:

  • Szülőknek: 2011. január 20. 17.00
  • Gyermekeknek: 2011. január 27. 15.30-16.30

Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát...

 

Jelentkezési lap letöltése>>


2011.01.17. - Véradás az Apor Iskolaközpontban

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és az Apor Iskola vezetése véradást szervez.

A véradás helye: az iskolaközpont Kollégiuma

A véradás ideje: 2011. január 21. péntek 12.00-tól 17.00-ig

 "Segíts, amíg segíthetsz, s ha kell rajtad is segítenek!"

 


2011.01.11. - Az Egyház Isten országának jele és közege...

Nagy örömmel hívjuk a kedves Szülőket, Hozzátartozókat, Kollégákat és az óvoda minden Dolgozóját havonta egy alkalommal tartandó felnőtt hittanra, amelyet Benkovich Ferenc az iskolaközpont püspöki biztosa, pápai prelátus, a Szentlélek templom plébánosa tart.

Helye: az iskolaközpont könyvtára

időpontja: 2011. január 11. kedd 16.30-17.30 óráig.
 

Ebben a tanévben a 3. találkozó témája:

Az Egyház Isten országának jele és közege. A papság és a hívők közösségének küldetése.

 

Hívunk MINDENKIT: Aki csak érdeklődik, Aki többet akar tudni a keresztény hitünkről, Aki mélyen hívő és szeretne közösségben egy jót beszélgetni…
A felmerült kérdéseket előre megfogalmazva is várjuk. (Név nélkül kérjük leadni az óvónőknél!)
A felnőtt hittan ideje alatt „gyermekvigyázást” tartunk az óvodában. Kérjük, hogy az igényüket előre jelezzék a Nyuszi csoportban személyesen vagy az 514–291–es óvodai telefonszámon!

 

az óvoda pasztorális csoportja


2011.01.03. - Karácsonyi ajándékozás

Január 2. Vízkereszt napján arra emlékeztünk, hogy a napkeleti bölcsek –a három király- ajándékot hoztak Jézusnak. Ehhez a naphoz kötjük óvodánkban mi is a karácsonyi ajándékozást. Január 3-án, hétfőn a gyerekek örömmel fogadták az új "ovis játékokat"!

képek>>

 


2010.12.31. -

Adjon az Isten


Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,

 

Lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra
hevernem,
kérdésre választ
õ küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,

 

Adjon az Isten
fényeket,
temetõk helyett
életet –
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.

 


« 1 | 2 | 3 | 4 »