Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 | 3 »

2012.06.13. - "Megy a Zsuzsi vonat, kattognak a kerekek..."

A Nyuszi csoportosok vonattal kirándultak Ménfőcsanakra, amit nagy izgalommal vártak, mert jópár kisgyermek még sohasem utazott vonaton! A Bezerédj kastély udvarán elfogyaszthatták hátizsákjukból a tízóraijukat, és kipróbálhatták a játszóteret is. A Horgas dombján át Csanakra gyalogoltunk, ahol a "Lufi fagyizóban" már vártak bennünket. A 22-es helyi buszjárattal utaztunk vissza az óvodába ebédre. A gyermekek jól elfáradtak, az ebéd utáni csendes pihenőn senkit sem kellett "ringatni". képek>>


2012.05.29. - Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

 

2012. május 29-én (kedden) 17.00 órakor tartjuk az óvodánkba beiratkozott gyermekek szülei számára a 2012/2013-as tanévet előkészítő első szülői értekezletet. Gyülekező: az iskola aulájában. Kérjük a Kedves Szülőket, hogy erre az alkalomra hozzák magukkal:

 • a kitöltött Anamnézis lapot
 • kitöltött Egészségügyi adatlapot (amit a beíratáskor kaptak)
 • 1 db saját névre megcímzett, felbélyegzett (C5 méretű 162x229 mm, 140-Ft) borítékot

Szeretettel várjuk Önöket.

Koppány László
igazgató


2012.05.26. - "Szentlélek jövel..." * Pünkösd az óvodában

"Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát." (Ap.cs. 2,38)

 

Minden évben várják a gyermekek a Pünkösdöt, ami vallási és hagyományőrző ünnepünk is egyben. Szemeink előtt megelevenedett a korabeli történet. Az apostolok feje felett megjelentek a lángok. A Szentlélek ma is szétárad köztünk minden bizonnyal. Hiszen a Nyuszi csoportosok szép és lelkes előadásában láthattuk mindezt. Mi többiek - gyermekek és felnőttek- pedig áhítattal és szeretettel fogadtuk. A népi hagyományokon alapuló játékok mosolyt vontak arcunkra. Jó volt látni a pünkösdi királyválasztás egykori menetét, a lovasokat, versengőket, kakaskodókat. A pünkösdi királylány kedves éneke, koszorús lánykísérőinek dalos játékai nagy tapsot arattak az előadás végén. Kis, emlékeztető nyakbavalót minden kisgyermek kapott, hogy családjába is vigye a hírt:

Jézus elküldte a Szentlelket, s ma is köztünk munkálkodik.

képek>>


2012.05.25. - Meghívó * Pálhegyi Ferenc keresztyén pszichológus előadása

2012. május 25-én, pénteken a győrújbaráti óvodai családi délutánon újból vendégünk lesz
Dr. Pálhegyi Ferenc keresztyén pszichológus.
A Győrújbaráti Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában 17 órai kezdettel


"Viharálló kapcsolatot szeretnék!"


címmel a házasságról tart előadást az óvodásaink szüleinek, és minden érdeklődőnek. Kérésünkre Feri bácsi bemutatja új könyvét is, amelynek címe: "Házam népe" /Pálhegyi Ferenc könyvei a helyszínen megvásárolhatók lesznek./
Az előadás ideje alatt az óvodapedagógusok foglalkozást tartanak a gyermekeknek.

 

Szeretettel várunk Mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja
 


2012.05.21. - Apor-nap az óvodában

Gyermekhetünk utolsó napján a reggeli játékidőben folytatódott a kézműves tevékenység: koronák, fejdíszek, napellenzők készültek, pólót festettek a gyermekek az óvó nénik segítségével. A reggeli zenés tornába nemcsak az ovisok, de a dajka nénik is bekapcsolódtak egy kis felfrissülés reményében. Tízórai után ünnepélyesen megemlékeztünk intézményünk névadójáról Boldog Apor Vilmos vértanú püspökről. A nap nagy meglepetése a Bűvész volt, aki beavatta a közönséget a bűvészmutatványok titkába: "...minden kelléket a levegőből kell elkapni!" A mozgalmas és vidám nap végén mindenki a saját kézzel festett pólóban, és koronával a fején-kis királylány vagy királyfi módjára- térhetett haza.

Ez a hét nem jött volna létre a Isten segítsége, az Iskolavezetés támogatása, a szülők segítsége és a lelkes óvodai dolgozó fáradtságot nem ismerő munkája nélkül.

 

"Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!
Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad!
Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!"

IV. Mózes 6:24-26
 

képek>>


2012.05.17. - Kézműves nap

A Gyermekhét újabb eseménye a Kézműves nap volt. Az óvodába érkező gyermekeket különböző lehetőségek és helyszínek várták: pólót festhettek, agyagozhattak, szebbnél-szebb napellenzőket készíthettek. A napot a Hangraforgó együttes soron következő zenés műsora színesítette.
Ezen a napon a Kézműves foglalkozásra járó gyermekek munkáiból kiállítást rendeztünk. képek>>


2012.05.16. - Kirándult az Apor óvoda

A Gyermekhét harmadik napján kirándultunk:

 • Csiga és Maci csoportosok Szabadhegyre kocsikáztak
 • Katica és Mókus csoport Bábolnán járt
 • Halacska, Nyuszi és Pillangó csoport Győrújbaráton túrázott
 • Süni csoport Győrszentivánra vonatozott
 • Szivárvány csoport Tápon sütött langallót

A gyermekek nagyon jól érezték magukat, kellemesen elfáradva, élményekkel feltöltődve tértek vissza az óvodába. Köszönjük a kedves Szülők segítségét, támogatását! (Szervezés, pénzbeli támogatás, autóbusz rendelés, vendéglátás...)
A képek egy kis ízelítőt adnak a kirándulós napról! képek>>

 


2012.05.15. - Mese-nap

Kedden -a mese-napon- óvodánk főbejáratánál két "manó" várta az érkező gyermekeket és keksszel kínálta őket. Az előtérben mesekönyvek és bábok hívogatták a gyermekeket. A reggeli órákban bábokat barkácsolhattak óvodásaink, amiből kiállítást is készítettünk
A közös zenés tornát az udvaron a két "manó" vezette, majd a tízórai után 3-3 csoportban báboztak, dramatizáltak az óvónők a gyermekeknek: elhangzott "Mazsola és barátainak története", a "Békakirály" és "A répa" című mese is. Ebéd előtt az udvaron lévő kis dombon "A három kismalac" történetét elevenítették meg az óvónők - a gyermekek elcsodálkoztak és jól mulattak azon, hogy a "fehér köpenyes" óvónőiket malacka, farkas és "szalmás ember" jelmezben látták. képek>>


2012.05.14. - "Ép testben ép lélek..."

Sport-nap az Apor óvodában

Óvodánkban sport-nappal kezdődött a Gyermekhét programja, mely az óvodás gyermekek önfeledt, ám szervezett tevékenységét, játékát, irodalmi, és vizuális élményeinek bővítését, a mozgás lehetőségét kívánja szolgálni. Hisz tudjuk, a gyermek létszükséglete a mozgás.
Hétfői napon minden csoportban a mozgás, a versengés volt a kiemelt tevékenység különböző helyszíneken, az életkornak megfelelően. Pl.: A legkisebbek - Csiga és Maci csoportosok- kismotorokkal versenyeztek, a nagyobbacskák kötelet húztak (Katica és Mókus csoportosok), a Kiserdő is gyermekhanggal telt meg; itt voltak a Nyuszi, Pillangó és Halacska csoportosok. Az iskola Tornacsarnoka is óvodásokkal volt tele: az iskolába készülő nagyok versenyeztek itt (54 gyermek). A különböző helyszínek jókedvű szurkolók és versengők zsibongásától és a siker, az ajándékozás örömétől volt hangos.
Ezen a napon a Revita TV is készített felvételt.
Folytatjuk a "tudósítást"!

képek>>
 


2012.05.10. - 10 éves az Apor óvoda

10 éves az Apor óvoda: Gyermekhét: 2012. május 14-től 18-ig

Tervezett programjaink:

 • Hétfő: Sport-nap
 • Kedd: Mese-nap
 • Szerda: Kirándulás
 • Csütörtök: Kézműves nap, Hangraforgó együttes műsora
 • Péntek: Apor emléknap: Közös reggeli torna az udvaron
  (215 gyermek és 30 dolgozó!); Ünnepi reggeli áhítat
  , Kézműves nap, Bűvész műsor
   

2012.05.09. - "Tűzoltó leszek, s katona..."

Látogatás a győri Tűzoltóságon

Május 8-án a Katica csoportos kisgyermekek bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapi életébe. A "tűzoltó bácsik" megmutatták a gyermekeknek az autókat és a csónakot, amikkel életet mentenek és eloltják a tűzet. Az autókban lévő felszerelések iránt is nagy volt az érdeklődés, ki is próbálhatták a gyermekek. A tűzoltók bemutatót is tartottak: láthattuk, hogy kell lecsúszni a rúdon, ha riasztás van. Ezen a napon egy életre szóló élménnyel térhettek haza óvodásaink. képek>>
 


2012.05.04. - Anyák napja

Május első vasárnapja Anyák napja.

Sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat!

 

Cser Gábor: Mit adhatok?

 

Anyukámat meglepem,
De kicsi a tenyerem,
Nem fér bele annyi virág,
Amennyire szeretem.


Kis kezemmel mit adhatok?
Csak az egész világot,
Vagy tán ami ennél is több,
E néhány szál virágot.


2012.05.04. - Anyák napja a Szent Anna Otthonban

Május első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük. Az iskolába készülő Halacska csoportosok nemcsak édesanyjukat, nagymamájukat köszöntötték fel, hanem a Szent Anna Otthon lakóit is megörvendeztették műsorukkal, ajándékaikkal. Az idős nénik nagy örömmel fogadták a gyermekek dalait, verseit, imáit.

 

képek>>


2012.04.26. - Babakiállítás

A Pillangó csoportosok a 16. Nemzetközi Babakiállításra látogattak el pénteken. Szebbnél szebb babákat csodáltak meg: népviseletbe öltözöttet, újszülött és csecsemő babát is láthattak, mesehősök elevenedtek meg, és még a mackóknak is jutott egy "szoba". képek>>


2012.04.23. - Mesemondó verseny óvodapedagógusoknak

A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet "Mese, mese mátka" címmel mesemondó versenyt hirdetett a katolikus óvodákban dolgozó óvodapedagógusok részére.
A megmérettetésre 2012. április 20-án került sor.
Óvodánkat Bazsóné Zsohár Ibolya képviselte. Szép magyar beszédével, jó meseválasztásával, élményt nyújtó előadásával méltán érdemelte ki a zsűri elismerését: 1. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk!


2012.04.19. - XVIII. Óvodás Olimpia

2012. április 18.-án, szerdán 18. alkalommal rendezték meg a döntőt, 25 óvoda részvételével. Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe.

A felkészülés legjobban Boros Tímeának sikerült: Futásban aranyérmet szerzett, helyből távolugrásban ezüstérmet nyert! Szertettel gratulálunk!

képek>>
 


2012.04.19. - Kalandra le!

A Nyuszi csoportosok a belvárosi Füles Bástyán jártak, és egy kalandos őserdei sétán vehettek részt. A győri vár épen maradt bástyájának kazamatájában az állatkert munkatársai a dzsungel állataiból, növényeiből rendeztek be kiállítást. A legérdekesebbnek a levélvágó hangyák bizonyultak, amiknek az életmódját az ország leghosszabb, üvegcsőben vezetett hangyaösvényén kísérhették figyelemmel a gyermekek.


2012.04.04. -

Áldott, békés Húsvéti ünnepeket kívánunk.

 

 


2012.03.19. - Március 15.

"Tavaszi szél ébredezz,
magyar zászló lengedezz!"

2012. március 14-én, szerdán emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról. A  megemlékezést  lázas készülődés előzte meg: a kicsik zászlót festettek, a nagyok kokárdát varrtak, mindenki díszítette, szépítette csoportszobáját. A Nyuszi és Halacska csoportosok ellátogattak a Petőfi szoborhoz is. Büszkén mondták a verset!

 

Petőfi Sándor: Nemzeti dal - részlet

Talpra magyar hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!

Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez  a kérdés válasszatok.-
A magyarok Istenére Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
nem leszünk!

 

képek>>


2012.03.12. - Nagyböjti gyűjtés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjt idején tartós élelmiszer-gyűjtés szervezett az ország katolikus templomaiban a nehéz sorsú családok számára. Március 11-én, a családi misén óvodánk családjai is elhozták felajánlásaikat a Szentlélek templomba, amit az egyházközség a rászoruló családoknak juttat el. Köszönet érte.


« 1 | 2 | 3 »