Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2023.11.24.
Vaskakas
 Az ősz során minden korosztály számára nagyszerű, látványos előadásokkal kedveskedtek a Vaskakas Bábszínház művészei. Bérletes előadásokon vettünk részt, a kisebbek a színekkel ismerkedtek, a na...
2023.11.24.
Vadvédelem az oviban
 Október közepén óvodánkban vendégünk volt Mesterházyné Koncz Bernadett, hivatásos vadász.  Betti már kislány korától kezdve szerette az állatokat, és az édesapja példáját követve maga is vadász lett...
2023.11.24.
Babakiállításon a Pillangó csoport
 A Pillangó csoportos gyermekekkel babakiállításra látogattunk.    A sírós, nevetős Julcsi babákkal, a mosolygós, és bolyhos Brumi macikkal szép délelőttöt töltöttünk az Országos Baba...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2015.04.20. - Bábszínházban jártunk!

Óvodánk 5 csoportja (Csiga, Maci, Halacska, Szivárvány és Süni)2015.április 16-án újra a „Vaskakasban „ járt. Az óvó nénik, a mindennapokra is igyekeznek a legnagyobb költőink műveivel megörvendeztetni a gyermekeket. Azzal, hogy ellátogattunk a bábszínházba - a János Vitéz című előadásra – nagy ajándékot adtunk gyermekeinknek! A sajátos feldolgozás nekik való, ugyanakkor a felnőttek számára is nagy élmény! Óvodások számára is érthető a cselekménye, izgalmasak és eredetiek a bábok, értékes a zene, humorral átszőtt gyönyörű népmese.
Gratulálunk a rendezőnek, szereplőknek, díszlettervezőnek! Nagyon várjuk a következő előadást!
 
 

2015.04.20. - Óvodások olimpiája

2015.04.16-án, csütörtökön XXI. alkalommal rendezték meg az ÓVODÁSOK OLIMPIÁJÁT 26 óvoda részvételével. Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe, ahol nagyszerűen szerepelt, ezért a szuperdöntőben is versenyezhettünk. A nagyon szoros versenyben az előkelő V. helyezést szereztük meg.
Minden versenyző és a felkészülésben résztvevő gyermeknek gratulálunk! A kis versenyzőket intézményünk vezetője is köszöntötte, emléklapot adott át a gyermekeknek.
 
Ovi olimpia 2015 képek>>            Döntő>>
 
Egyéni eredmények, helyezettek:
Lányok
30 méteres futás
1. helyezett: Polgár Zsófia
Helyből távolugrás
3.helyezett: Ács Enikő
Kislabdahajítás
2.helyezett: Hiba Hanna
 
A váltóverseny tagjai:
Lányok
Ács Enikő
Böcskei Blanka
Dudás Rita
Kasza Dorina
Liszy Elizabet
Polgár Zsófia
Fiúk
30 méteres futás
3.helyezett: Kaló Barnabás
Kislabda hajítás
3.helyezett: Horváth Péter
 
 
 
 
Fiúk
Tamás Barnabás csapatkapitány
Kaló Barnabás
Krausz Máté
Németh Áron
Piller Ádám
Szalai Márton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A gyermekeket felkészítette: Pálfiné Gerencsér Katalin óvónő, gyógytestnevelő.Tisztelettel gratulálunk! Köszönjük, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett XXI. ÓVODÁS OLIMPIÁN a mi óvodánk is részt vehetett!
 

2015.04.20. - Zsipp-zsupp

„Zsipp, zsupp kender zsupp,
Ha megázik, kidobjuk, zsupp!”
 
Ezen népi mondóka folyamatos mondogatása közben hintáztatja sok édesanya gyermekét játék közben. Így teszik immáron harmadik éve azok a zeneszerető és közösségbe vágyó édesanyák is, akik minden második héten elhozzák gyermekeiket óvodánkba, a zenei foglalkozásokra. Az édesanyák közül, sajnos egyre kevesebben emlékeznek vissza gyermekkorukból dalokra, mondókákra. Talán már velük sem játszottak, daloltak együtt a szüleik, vagy a tanultak feledésbe merültek. A három év mondóka-, és dalanyaga segítség a szülőknek az otthoni együtt éneklésre is gyermekeikkel. Elsajátíthatják a hozzá való ritmikus mozgást is, mely a nap minden szakában előkerülhet és közös felemelő érzést nyújt a gyermekeknek és szülőknek egyaránt. 
 
A zene mindenkié!
A zene: altat-nyugtat
vidámít- varázslatot ad
személyiséget fejleszt
szellemi fogékonyságot, viselkedést alakít
a lélek mélyét ragadja meg
 
„A harmonikus lélek adja meg az élet értelmének élményét!”/ Reikart Ildikó/
Reikart Ildikó írásait magaménak vallom és arra törekszem foglalkozásaink alkalmával, hogy a zene megérintse a gyermekeket, szüleiket és a későbbiekben zene szeretővé váljanak, majd zenei képességeik is kifejlődhessenek. Szeretettel várom az érdeklődőket a következő foglalkozásokra.
Időpontok:
2015. április 29.
2015.május 13.
2015.május 27.
Farkas Katalin
óvodapedagógus, népzenész
 

2015.04.13. - "Húsvét hajnalán, üres a sír már..."

Az áprilisi családi mise gyerekfoglalkozásán a húsvéti eseményeket elevenítették fel a meseládikó segítségével a Szivárvány csoport óvónői: Kati néni barka ágat osztott a gyerekeknek, úgy idézték fel Jézus dicsőséges jeruzsálemi bevonulását. Adél néni az utolsó vacsorára és Jézus halálára emlékeztetett bennünket, majd énekkel adtunk hálát Jézus szeretetéért. A hitetlen Tamás apostol történetét Kati néni mondta el a gyerekeknek, és az is elhangzott, hogy miért húsvéti jelkép a pillangó is, amit a gyülekezési idő alatt készítettek...
 

2015.04.03. - Feltámadt - Ő az élet

"Feltámadt". Jézus mondja: azért jöttem, hogy életük legyen, sőt, bőségben éljenek. (Jn 10,10). Jézusban van egyedül békességünk, megváltásunk, örök életünk, és útunk az Atyához. Ragadjuk meg!
Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk.

2015.03.18. - Megemlékezés az óvodában

2015. március 13-án,pénteken emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról. A megemlékezést lázas készülődés előzte meg: a kicsik zászlót és nemzeti színű tulipánt festettek, a nagyok kokárdát varrtak és hajtogattak, huszárcsákót és pártát készítettek. Mindenki díszítette, szépítette csoportszobáját.Közben lelkesen énekeltük: "Nincs szebb a virágnál, szép szál katonánál..."; vidáman harsogtuk: "Menetel az ezred, döng a lépés..." kezdetű énekeinket.
Minden csoportban elhangzott nemzeti himnuszunk, katonadalokat és népdalokat énekeltek az óvó nénik. Volt csoport, ahol toborzót is tartottunk, ahol a fiúknak sokféle erő és ügyességi próbát kellett kiállni, ha Kossuth katonái szerettek volna lenni. A lányok énekelve, kendővel integetve búcsúztak a csatába indulóktól.
A Szivárvány csoportosok ellátogattak a Petőfi szoborhoz is. Büszkén mondták a verset:
 
A mi zászlónk gyönyörű.
.Piros, fehér, zöld színű.
Egész világ csodálja,
A jó Isten megáldja
 
Az ünnepi megemlékezésünk méltó befejezése volt néptáncosaink szívet melengető műsora. A gyermekeket felkészítette: Márkus Józsefné óvónő. Köszönjük a szép, értékes előadást!

2015.03.12. - Nyílt délután az Apor Művészeti Iskolában

Élményekkel teli délutánt töltöttek el érdeklődő gyermekeink az AMI-ban. Sok szép alkotás született, amit örömmel vittek haza nagycsoportosaink. 
Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget Kissné Kostelec Éva intézményegység vezetőnek és kedves kollégainak!
 

2015.03.11. - Előadássorozat szülők, nagyszülők és pedagógusok számára III.

Kedves Szülők, Nagyszülők!
 
Iskolaközpont vendége lesz Uzsalyné Dr. Pécsi Rita keresztény neveléskutató.
Előadássorozatának címe:  "A nevelés az Élet szolgálata"
Harmadik előadás: 2015. március 11. szerda 17-18.30
Témája: A gyermekkor életfeladatai. Korlát, szabadság, engedelmesség, hiszti, agresszió, testvérféltékenység...
 
Az előadás helyszíne: Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont kápolnája - Győr, Pátzay P. u. 46.
Az előadó könyvei, DVD-i az előadáson megvásárolhatók lesznek! Az előadásra szóló belépő ára 700 Ft, amely az előadás előtt a helyszínen megvásárolható.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2015.03.09. - Nagyböjti gyűjtés

Az idei nagyböjti gyűjtésünket a győri Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Különleges Gyermekotthon javára szervezzük.
Reméljük, hogy ezzel a jószándékkal segítségére lehetünk az otthon lakóinak és dolgozóinak.
Óvodánkban pénzadományt gyűjtünk és a pénzből ágyneműt vásárolunk a Gyermekotthon lakóinak.
Előre is köszönjük a segítséget!

2015.03.09. - Márciusi családi mise

A márciusi családi mise gyermekfoglalkozását a Pillangó csoport óvónői vezették: Zsuzsa néni arról beszélt a gyerekeknek, hogy Jézus már gyermekkorában is nagyon szeretett a templomban. Gabi néni pedig a haragos Jézust mutatta be, aki kizavarta a kereskedőket a templomból, az imádság házából. A gyerekek segítségével közösen gyűjtöttük össze, mi mindent tudunk már az imádságról... Arra kértük a gyerekeket, hogy a szüleik segítségével otthon is készítsenek kisoltárt, és az ajándékba kapott imakönyvből a családjukkal együtt is imádkozzanak majd!

2015.03.06. - Hurrá, szánkózunk!

Zenés mesejáték kicsiknek
Örömteli élményben volt részük a Katica, Mókus, Nyuszi és Pillangó csoportba járó gyerekeknek: a Csemete bábszínház szinészei nagyszerű előadással ajándékozták meg a hálás közönséget.
Köszönjük és várjuk a következő előadást!

2015.02.25. - "Házasodik a tücsök...."

Jókedv egy borongós napon!
A Hangraforgó együttes vidámmá varázsolta a mai esős napot óvodánkban. Nagycsoportosaink együtt énekeltek vidám télűző, tavaszhívogató dalokat az együttessel. A sok hangszer között megismerhettünk egy ritkaságot is: a neve domra. Köszönjük a szép élményt, az értékes szórakozást!
 

2015.02.18. - Férfinak és Nőnek teremtette...

Február 18-án 17 órakor kezdődött az iskolaközpont kápolnájában Uzsalyné Dr. Pécsi Rita keresztény neveléskutató előadássorozatának második része, amelyet nagy érdeklődés kísért. A férfiak és nők lelki, pszihés és élettani különbségeiről, a fiatalok nevelésének lényeges szempontjairól hallgathattunk élvezetes előadást, melynek szép zárógondolata volt, hogy a házasságban a férfi és a nő együtt alkotja a Teremtő által kigondolt egészet! A harmadik előadásra március 11-én, szerdán 17 órakor kerül sor, amelyben a gyermekkor életfeladatairól, a nevelés sarokpontjairól lesz szó a keresztény tanítás vonatkozásában.  képek>>
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2015.02.10. - Jézus gyógyít. Februári családi mise

A februári családi mise evangéliuma a gyógyító Jézusról szólt. Judit néni és Fili néni az orvosok gyógyító munkáját elevenítették fel a gyerekek segítségével, majd arról beszéltek a gyerekeknek, hogy Jézus szeretetből, isteni hatalmával tudta és tudja ma is a beteg testet és lelket meggyógyítani. A szentmise végén a Ferenc atya a ministránsok segítségével balázsáldásban részesített bennünket.

2015.02.06. - Kuttyomfitty társulat előadása: Cirkusz folklórikusz

Megcsodálhattunk olyan világszámokat, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal! De szem és fültanui lehettünk a medvetáncoltatásnak, idomított kecskéket láthattunk, volt itt erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat. Csupa,csupa világszenzáció!

2015.02.06. - "Farsang hete"

2015.02.02-től 02.06. "Farsang hete"
 
A vidám dalok, versek tanulása mellett készítettünk érdekes szebbnél szebb álarcokat, farsangi kalapokat, szemüveget. A hét utolsó napján került sor a várva várt Dorottya napi farsangi mulatságra, melyet már nagy izgalommal vártak a gyerekek és felnőttek.
Már érkezéskor mindannyian jelmezbe öltöztünk és kezdődött a móka, tánc, mely után a különböző versenyjátékokat játszva mérhették össze ügyességüket a gyerekek. Ezután következett a szomszédolás: a többi csoportba tett látogatás során mindenki jelmezét megcsodálhattuk és közös tánccal, énekléssel mulatoztunk. képek>>"Farsang hete"
Szülők-nevelők bálja: Hagyományosan a farsangi időszak utolsó szombatján került megrendezésre, ahol finom vacsora és igazi báli zene várta a bálozó szülőket és pedagógusokat. A szerencsések még tombolanyereményekkel is is gazdagodtak.
Farsang farka: A farsang utolsó napján dalokkal, tánccal elkergettük a telet, megettük a farsangi süteményeket és várjuk a tavasz érkezését.
Mentovics Éva: Vígság legyen!
 
Farsang van most,
ne feledd el.
Maskarádat
fürgén vedd fel!
 
Szól a duda,
szedd a lábad,
perdülj, fordulj,
fürgén járjad!
 
Libbenjen a
pörgős szoknya,
a nadrág is
vígan ropja!
 
Dobbanjon a
bundás bakancs,
vígság legyen,
ez a parancs!
 

2015.02.02. - Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 3-án, kedden délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Maci csoport vezetésével. Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!

« 1 | 2 | 3 | 4 »