Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2024.05.27.
Szülői értekezlet leendő óvodásaink szülei számára
 Kedves Szülők!   Szeretettel várjuk leendő óvodásaink (a 2024-2025-ös nevelési évre felvételt nyert gyermekek) szüleit 2024. június 12-én szerdán 16.30-órakor kezdődő első Szülői értekezletünkre...
2024.05.11.
Múzeumi óra a kézműves szakkörösöknek
Május 2-án, csütörtökön nagy izgalomban volt részük a kézműves szakkörös gyerekeknek: ebéd után felkerekedtünk és az uzsonnával a hátizsákunkban a belváros felé vettük az irányt. Úti célunk a Kovács M...
2024.03.27.
 

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2015.04.20. - Bábszínházban jártunk!

Óvodánk 5 csoportja (Csiga, Maci, Halacska, Szivárvány és Süni)2015.április 16-án újra a „Vaskakasban „ járt. Az óvó nénik, a mindennapokra is igyekeznek a legnagyobb költőink műveivel megörvendeztetni a gyermekeket. Azzal, hogy ellátogattunk a bábszínházba - a János Vitéz című előadásra – nagy ajándékot adtunk gyermekeinknek! A sajátos feldolgozás nekik való, ugyanakkor a felnőttek számára is nagy élmény! Óvodások számára is érthető a cselekménye, izgalmasak és eredetiek a bábok, értékes a zene, humorral átszőtt gyönyörű népmese.
Gratulálunk a rendezőnek, szereplőknek, díszlettervezőnek! Nagyon várjuk a következő előadást!
 
 

2015.04.20. - Óvodások olimpiája

2015.04.16-án, csütörtökön XXI. alkalommal rendezték meg az ÓVODÁSOK OLIMPIÁJÁT 26 óvoda részvételével. Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe, ahol nagyszerűen szerepelt, ezért a szuperdöntőben is versenyezhettünk. A nagyon szoros versenyben az előkelő V. helyezést szereztük meg.
Minden versenyző és a felkészülésben résztvevő gyermeknek gratulálunk! A kis versenyzőket intézményünk vezetője is köszöntötte, emléklapot adott át a gyermekeknek.
 
Ovi olimpia 2015 képek>>            Döntő>>
 
Egyéni eredmények, helyezettek:
Lányok
30 méteres futás
1. helyezett: Polgár Zsófia
Helyből távolugrás
3.helyezett: Ács Enikő
Kislabdahajítás
2.helyezett: Hiba Hanna
 
A váltóverseny tagjai:
Lányok
Ács Enikő
Böcskei Blanka
Dudás Rita
Kasza Dorina
Liszy Elizabet
Polgár Zsófia
Fiúk
30 méteres futás
3.helyezett: Kaló Barnabás
Kislabda hajítás
3.helyezett: Horváth Péter
 
 
 
 
Fiúk
Tamás Barnabás csapatkapitány
Kaló Barnabás
Krausz Máté
Németh Áron
Piller Ádám
Szalai Márton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A gyermekeket felkészítette: Pálfiné Gerencsér Katalin óvónő, gyógytestnevelő.Tisztelettel gratulálunk! Köszönjük, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett XXI. ÓVODÁS OLIMPIÁN a mi óvodánk is részt vehetett!
 

2015.04.20. - Zsipp-zsupp

„Zsipp, zsupp kender zsupp,
Ha megázik, kidobjuk, zsupp!”
 
Ezen népi mondóka folyamatos mondogatása közben hintáztatja sok édesanya gyermekét játék közben. Így teszik immáron harmadik éve azok a zeneszerető és közösségbe vágyó édesanyák is, akik minden második héten elhozzák gyermekeiket óvodánkba, a zenei foglalkozásokra. Az édesanyák közül, sajnos egyre kevesebben emlékeznek vissza gyermekkorukból dalokra, mondókákra. Talán már velük sem játszottak, daloltak együtt a szüleik, vagy a tanultak feledésbe merültek. A három év mondóka-, és dalanyaga segítség a szülőknek az otthoni együtt éneklésre is gyermekeikkel. Elsajátíthatják a hozzá való ritmikus mozgást is, mely a nap minden szakában előkerülhet és közös felemelő érzést nyújt a gyermekeknek és szülőknek egyaránt. 
 
A zene mindenkié!
A zene: altat-nyugtat
vidámít- varázslatot ad
személyiséget fejleszt
szellemi fogékonyságot, viselkedést alakít
a lélek mélyét ragadja meg
 
„A harmonikus lélek adja meg az élet értelmének élményét!”/ Reikart Ildikó/
Reikart Ildikó írásait magaménak vallom és arra törekszem foglalkozásaink alkalmával, hogy a zene megérintse a gyermekeket, szüleiket és a későbbiekben zene szeretővé váljanak, majd zenei képességeik is kifejlődhessenek. Szeretettel várom az érdeklődőket a következő foglalkozásokra.
Időpontok:
2015. április 29.
2015.május 13.
2015.május 27.
Farkas Katalin
óvodapedagógus, népzenész
 

2015.04.13. - "Húsvét hajnalán, üres a sír már..."

Az áprilisi családi mise gyerekfoglalkozásán a húsvéti eseményeket elevenítették fel a meseládikó segítségével a Szivárvány csoport óvónői: Kati néni barka ágat osztott a gyerekeknek, úgy idézték fel Jézus dicsőséges jeruzsálemi bevonulását. Adél néni az utolsó vacsorára és Jézus halálára emlékeztetett bennünket, majd énekkel adtunk hálát Jézus szeretetéért. A hitetlen Tamás apostol történetét Kati néni mondta el a gyerekeknek, és az is elhangzott, hogy miért húsvéti jelkép a pillangó is, amit a gyülekezési idő alatt készítettek...
 

2015.04.03. - Feltámadt - Ő az élet

"Feltámadt". Jézus mondja: azért jöttem, hogy életük legyen, sőt, bőségben éljenek. (Jn 10,10). Jézusban van egyedül békességünk, megváltásunk, örök életünk, és útunk az Atyához. Ragadjuk meg!
Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk.

2015.03.18. - Megemlékezés az óvodában

2015. március 13-án,pénteken emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról. A megemlékezést lázas készülődés előzte meg: a kicsik zászlót és nemzeti színű tulipánt festettek, a nagyok kokárdát varrtak és hajtogattak, huszárcsákót és pártát készítettek. Mindenki díszítette, szépítette csoportszobáját.Közben lelkesen énekeltük: "Nincs szebb a virágnál, szép szál katonánál..."; vidáman harsogtuk: "Menetel az ezred, döng a lépés..." kezdetű énekeinket.
Minden csoportban elhangzott nemzeti himnuszunk, katonadalokat és népdalokat énekeltek az óvó nénik. Volt csoport, ahol toborzót is tartottunk, ahol a fiúknak sokféle erő és ügyességi próbát kellett kiállni, ha Kossuth katonái szerettek volna lenni. A lányok énekelve, kendővel integetve búcsúztak a csatába indulóktól.
A Szivárvány csoportosok ellátogattak a Petőfi szoborhoz is. Büszkén mondták a verset:
 
A mi zászlónk gyönyörű.
.Piros, fehér, zöld színű.
Egész világ csodálja,
A jó Isten megáldja
 
Az ünnepi megemlékezésünk méltó befejezése volt néptáncosaink szívet melengető műsora. A gyermekeket felkészítette: Márkus Józsefné óvónő. Köszönjük a szép, értékes előadást!

2015.03.12. - Nyílt délután az Apor Művészeti Iskolában

Élményekkel teli délutánt töltöttek el érdeklődő gyermekeink az AMI-ban. Sok szép alkotás született, amit örömmel vittek haza nagycsoportosaink. 
Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget Kissné Kostelec Éva intézményegység vezetőnek és kedves kollégainak!
 

2015.03.11. - Előadássorozat szülők, nagyszülők és pedagógusok számára III.

Kedves Szülők, Nagyszülők!
 
Iskolaközpont vendége lesz Uzsalyné Dr. Pécsi Rita keresztény neveléskutató.
Előadássorozatának címe:  "A nevelés az Élet szolgálata"
Harmadik előadás: 2015. március 11. szerda 17-18.30
Témája: A gyermekkor életfeladatai. Korlát, szabadság, engedelmesség, hiszti, agresszió, testvérféltékenység...
 
Az előadás helyszíne: Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont kápolnája - Győr, Pátzay P. u. 46.
Az előadó könyvei, DVD-i az előadáson megvásárolhatók lesznek! Az előadásra szóló belépő ára 700 Ft, amely az előadás előtt a helyszínen megvásárolható.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2015.03.09. - Nagyböjti gyűjtés

Az idei nagyböjti gyűjtésünket a győri Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Különleges Gyermekotthon javára szervezzük.
Reméljük, hogy ezzel a jószándékkal segítségére lehetünk az otthon lakóinak és dolgozóinak.
Óvodánkban pénzadományt gyűjtünk és a pénzből ágyneműt vásárolunk a Gyermekotthon lakóinak.
Előre is köszönjük a segítséget!

2015.03.09. - Márciusi családi mise

A márciusi családi mise gyermekfoglalkozását a Pillangó csoport óvónői vezették: Zsuzsa néni arról beszélt a gyerekeknek, hogy Jézus már gyermekkorában is nagyon szeretett a templomban. Gabi néni pedig a haragos Jézust mutatta be, aki kizavarta a kereskedőket a templomból, az imádság házából. A gyerekek segítségével közösen gyűjtöttük össze, mi mindent tudunk már az imádságról... Arra kértük a gyerekeket, hogy a szüleik segítségével otthon is készítsenek kisoltárt, és az ajándékba kapott imakönyvből a családjukkal együtt is imádkozzanak majd!

2015.03.06. - Hurrá, szánkózunk!

Zenés mesejáték kicsiknek
Örömteli élményben volt részük a Katica, Mókus, Nyuszi és Pillangó csoportba járó gyerekeknek: a Csemete bábszínház szinészei nagyszerű előadással ajándékozták meg a hálás közönséget.
Köszönjük és várjuk a következő előadást!

2015.02.25. - "Házasodik a tücsök...."

Jókedv egy borongós napon!
A Hangraforgó együttes vidámmá varázsolta a mai esős napot óvodánkban. Nagycsoportosaink együtt énekeltek vidám télűző, tavaszhívogató dalokat az együttessel. A sok hangszer között megismerhettünk egy ritkaságot is: a neve domra. Köszönjük a szép élményt, az értékes szórakozást!
 

2015.02.18. - Férfinak és Nőnek teremtette...

Február 18-án 17 órakor kezdődött az iskolaközpont kápolnájában Uzsalyné Dr. Pécsi Rita keresztény neveléskutató előadássorozatának második része, amelyet nagy érdeklődés kísért. A férfiak és nők lelki, pszihés és élettani különbségeiről, a fiatalok nevelésének lényeges szempontjairól hallgathattunk élvezetes előadást, melynek szép zárógondolata volt, hogy a házasságban a férfi és a nő együtt alkotja a Teremtő által kigondolt egészet! A harmadik előadásra március 11-én, szerdán 17 órakor kerül sor, amelyben a gyermekkor életfeladatairól, a nevelés sarokpontjairól lesz szó a keresztény tanítás vonatkozásában.  képek>>
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2015.02.10. - Jézus gyógyít. Februári családi mise

A februári családi mise evangéliuma a gyógyító Jézusról szólt. Judit néni és Fili néni az orvosok gyógyító munkáját elevenítették fel a gyerekek segítségével, majd arról beszéltek a gyerekeknek, hogy Jézus szeretetből, isteni hatalmával tudta és tudja ma is a beteg testet és lelket meggyógyítani. A szentmise végén a Ferenc atya a ministránsok segítségével balázsáldásban részesített bennünket.

2015.02.06. - Kuttyomfitty társulat előadása: Cirkusz folklórikusz

Megcsodálhattunk olyan világszámokat, mint a ripsz-ropsz csapásolás, helyben forgás irniksz-birniksz, lavírozás 5 üveggel, kunsztok 3 bottal! De szem és fültanui lehettünk a medvetáncoltatásnak, idomított kecskéket láthattunk, volt itt erőfitogtatás, kötélen egyensúlyozás, akrobata csapat. Csupa,csupa világszenzáció!

2015.02.06. - "Farsang hete"

2015.02.02-től 02.06. "Farsang hete"
 
A vidám dalok, versek tanulása mellett készítettünk érdekes szebbnél szebb álarcokat, farsangi kalapokat, szemüveget. A hét utolsó napján került sor a várva várt Dorottya napi farsangi mulatságra, melyet már nagy izgalommal vártak a gyerekek és felnőttek.
Már érkezéskor mindannyian jelmezbe öltöztünk és kezdődött a móka, tánc, mely után a különböző versenyjátékokat játszva mérhették össze ügyességüket a gyerekek. Ezután következett a szomszédolás: a többi csoportba tett látogatás során mindenki jelmezét megcsodálhattuk és közös tánccal, énekléssel mulatoztunk. képek>>"Farsang hete"
Szülők-nevelők bálja: Hagyományosan a farsangi időszak utolsó szombatján került megrendezésre, ahol finom vacsora és igazi báli zene várta a bálozó szülőket és pedagógusokat. A szerencsések még tombolanyereményekkel is is gazdagodtak.
Farsang farka: A farsang utolsó napján dalokkal, tánccal elkergettük a telet, megettük a farsangi süteményeket és várjuk a tavasz érkezését.
Mentovics Éva: Vígság legyen!
 
Farsang van most,
ne feledd el.
Maskarádat
fürgén vedd fel!
 
Szól a duda,
szedd a lábad,
perdülj, fordulj,
fürgén járjad!
 
Libbenjen a
pörgős szoknya,
a nadrág is
vígan ropja!
 
Dobbanjon a
bundás bakancs,
vígság legyen,
ez a parancs!
 

2015.02.02. - Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 3-án, kedden délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Maci csoport vezetésével. Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!

« 1 | 2 | 3 | 4 »