Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2023.11.24.
Vaskakas
 Az ősz során minden korosztály számára nagyszerű, látványos előadásokkal kedveskedtek a Vaskakas Bábszínház művészei. Bérletes előadásokon vettünk részt, a kisebbek a színekkel ismerkedtek, a na...
2023.11.24.
Vadvédelem az oviban
 Október közepén óvodánkban vendégünk volt Mesterházyné Koncz Bernadett, hivatásos vadász.  Betti már kislány korától kezdve szerette az állatokat, és az édesapja példáját követve maga is vadász lett...
2023.11.24.
Babakiállításon a Pillangó csoport
 A Pillangó csoportos gyermekekkel babakiállításra látogattunk.    A sírós, nevetős Julcsi babákkal, a mosolygós, és bolyhos Brumi macikkal szép délelőttöt töltöttünk az Országos Baba...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

2016.04.29. - XXII. ÓVODÁSOK OLIMPIÁJA

  Csütörtök délután rendezték meg a 22. Oviolimpiát Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A versenyen idén 25 óvoda indult, hagyományosan óvodánk is.
Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe, ahol nagyszerűen szerepelt, ezért a szuperdöntőben is versenyezhettünk. A nagyon szoros versenyben az előkelő V. helyezést szereztük meg.
 
A gyermekeket felkészítette: Pálfiné Gerencsér Katalin óvónő.
Köszönjük lelkes munkáját!
 
Minden versenyző és a felkészülésben résztvevő gyermeknek szívből gratulálunk!
 
 

2016.04.16. - Befizetés májusra

 Tisztelt Szülők!
 
Kérjük, hogy a májusi étkezés díját az Unicredit Bank Zrt-nél vezetett bankszámla számunkra
 
2016. április 24-ig
szíveskedjenek átutalni.
 
Bankszámlaszám: 10960008-00000011-55560005
 
Az utalásra kerülő összeg: A megrendelőn szereplő összeg a lemondással csökkenteve.
(Pl Megrendelő: 6805 Ft; Megrendelőhöz csatolt Egyszerűsített Számla a decemberi lemondások alapján: -325 Ft esetén: 6805 - 325 = 6480 Ft-ot kell utalni)
 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében az átutaláson fel kell tüntetni:
  1. a gyermek nevét
  2. óvodai csoport megnevezését
  3. az adott hónapot
Átutalás közleménye:
Éhes Anna  Őzike csoport   Május
 
 
Köszönjük együttműködésüket!
 
 

2016.04.14. - Vaskakas Bábszínház

 "Víz,víz tiszta víz!"
-"Víz!"! Így köszöntötték egymást a bábszínészek a legutóbbi előadásban. A válasz pedig így hangzott:"Tiszta víz".
Valóban volt  víz  minden mennyiségben. Láthattunk tavat, megidéztek folyókat. Volt horgászat, strandolás, eső, hajmosás, nagymosás lavórban. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi formájában tárult elénk a víz!
S, hogy milyen volt az előadás? Mint a felnőttek számára egy jó vígjáték vagy kabaré! Nevettek, kacagtak, hahotáztak a gyerekek.
A mozgás, tánc mindenkit vidámmá varázsolt.Feloldotta a feszültségeket, elűzte a gondolatokat, csak az önfeledt szórakozás maradt. Búcsúzáskor nem maradt el a vastaps és a " vissza, vissza!" a gyerekek részéről.
"Víz, víz!" Köszöntek el a szereplők. "Tiszta víz!" felelték óvodásaink.a Halacska, Szivárvány és a Süni csoportos gyerekek.
 

2016.04.14. - Nyuszis kirándulás

 Végre itt a tavasz!
 
 
A Nyuszisokkal "bemelegítő kirándulást" tartottunk szerdán délelőtt Ménfőcsanakon. A Bezerédj kastély parkjában kipróbáltuk a futópályát, majd a tízóraizás után meglátogattuk a Boldizsárék nyuszikáit. A Horgas utcán végig megcsodáltuk a gyönyörű virágzó fákat, kerteket, virágágyásokat, aztán a Lufi fagyizó felé vettük az irányt. Hát a "Ménfőcsanaki álom" című fagyi, tényleg álom finom...meg a többi is! És az udvarán a kis játszótér is nagyon bevált! Jól elfáradtunk, de vannak még terveink!
 
 

2016.04.12. - Áprilisi Családi mise

Az áprilisi családi mise gyermekkatekézisét a Szivárvány csoport óvónői vezették. Az evangéliumban arról olvashattunk, hogy a feltámadt Jézus megjelent a Genezáreti tónál, és megsegítette az apostolokat. Kati néniék nagyon kedves barkácsolást találtak ki: fűzfa vesszőből hajlított halacska formát fonhattak be a gyerekek színes fonalakkal. Adél néni a gyerekekkel a húsvéti eseményeket elevenítette fel képek segítségével, majd a csodálatos halfogás történetét bábokkal mondták el az óvónők. Kati néni összefoglalta az evangéliumi üzenetet: ez a fonalból font halacska emlékeztessen benneteket otthon is arra, hogy Jézus akkor is velünk van és gondot visel ránk, amikor nem látjuk Őt. Bátran és hittel kérjük a segítségét ma is!
 
A következő családi misére május 8-án, vasárnap 17 órára várjuk szeretettel a családokat a
Szentlélek templomba.

2016.04.09. - Kicsik bábszínháza az óvodában

Újra vendégünk volt a Csemete Bábszínház!
  
"A vidám kis tojáslakók"
( Szutyujev: Kispipi és Kisréce c. meséjének a feldolgozása )
 
Ebben a kedves mesében megismerkedhettünk a baromfiudvar lakóival, ahol Kevin, a kiskacsa és Csipet, a kiscsirke izgalmas kalandokba keveredtek.Bársonybandita az éhes macska is szemet vetett a kis csapatra! A gyerekek segítségükre siettek, s egy életre elvették a kedvét Bársonybanditának a csibehústól!
Jól szórakoztunk!
Köszönjük az élményt Horváth Éva és Fekete Zoltánné Helga bábművészeknek!
 
 

2016.04.05. - Ovis olimpia selejtező

 Április 4-én délelőtt a Magvassy Mihály Sportcsarnokban az Apor óvoda 20 nagycsoportosa vett részt a városi Ovis Olimpia "selejtező" rendezvényén. A gyerekek lázas izgalommal készültek a megmérettetésre. Egy közös, játékos bemelegítővel hangolódtak rá a délelőttre, majd egyénileg mérték fel a gyerekeket. Az egyéni versenyszámok a következők voltak: helyből távolugrás, kislabda hajítás, 30 méteres futás. Három csapat (Mesevár Óvoda, Sün Balázs Óvoda és Apor Óvoda) mérte össze ügyességét és gyorsaságát különböző sorversenyekben. Nagyon vidám, önfeledt, izgalmas, élményt nyújtott a verseny, mely során szinte rekedtre kiabáltuk magunkat úgy szurkoltunk gyermekeinknek, akik nagyon ügyesek, gyorsak voltak és jó teljesítményt nyújtottak. A csapatverseny feladatai között szerepelt labda gurítás, páros szlalom futás, nyuszi ugrás, medve járás.... Az eredmények összesítése után dől el, hogy ki mehet tovább a döntőbe, ami a hónap végén várható.
Azoknak sem szabad csüggedniük, akik most nem jöttek velünk, vagy nem jutnak tovább a döntőbe, hiszen:
„ Minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen csoda...” (E. Fromm)
 
Nekünk felnőtteknek a feladatunk, hogy megfigyeljük gyermekünk viselkedését tevékenykedés közben. Álljunk mellette és motiváljuk. Nézzük meg, hogy melyik tevékenység okoz a legnagyobb örömöt neki, melyikben a legkitartóbb. Legyen az akár mozgás, akár zene vagy más tevékenység, amiben örömét leli, akkor abban segítsük és támogassuk őt! Bízunk a sikeres felkészülésben.
Köszönet a szervezőknek.
 

2016.04.03. - Ajándékot kaptunk!


A húsvéti ünnepek elmúltával az óvodában is megajándékoztuk a gyermekeket.
Örömmel mutatták, hogy mit találtak a bokrok aljában.
Köszönjük az Intézmény vezetésének, hogy az idei évben is volt módunk meglepetést készíteni gyermekeinknek.
 

2016.04.03. - MEGHÍVÓ

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

2016.03.27. - Krisztus feltámadott! Alleluja!

 Húsvét hajnalán,üres a sír már,
Jézus feltámadt.Alleluja!
Béke veletek, sose féljetek!
Elküldöm nektek tüzes lelkemet.

2016.03.21. - Márciusi családi mise

 Virágvasárnapon volt a márciusi családi mise.
 
 „Ének hangzik, messze száll, hozsannázik ezer száj / Zöld ágat lengetnek, jönnek már. Jézus szamárháton ül, népe ujjong és örül / Útjában minden szív felderül.”
Szép ünneplést vezettek a Mókus csoport óvónői a vasárnapi gyerekfoglalkozáson. Kati néni Jézus jeruzsálemi bevonulásának történetét mondta el, majd a gyerekekkel el is játszották a "hozsannázást": papírból készített pálma ágakkal. kendőkkel üdvözölték a ministráns ruhába öltöztetett Jézust...Erika néni az Isten Országáról beszélt a gyerekeknek, amit Jézus hozott el a Földre, és mindenütt jelen van, ahol az Ő tanítását hallgatják és megtartják! A barkácsolt ujjbábokkal a gyerekek otthon is eljátszhatják a virágvasárnapi történetet, és tovább mondhatják a családban is az Örömhírt, hogy húsvétkor Jézus értünk vállalt szenvedésére emlékezünk, és feltámadását ünnepeljük. Jézus nekünk is elhozta az örök életet!
 
Kegyelemteljes húsvétot és jó pihenést kívánunk minden családnak a tavaszi szünetben!
 

2016.03.14. - "Talpra magyar, hí a haza..."

 Óvodánkban március 11-én, pénteken a reggeli áhítatokban emlékeztünk meg az 1848-as magyar szabadságharcról, és imádkoztunk a hazánkért.
Az óvónők sok szép kokárdát, pártát, csákót készítettek a gyerekekkel együtt, énekeket, verseket tanítottak a gyermekeknek.
A közös ünneplést a Kollégium Dísztermében Bazsóné Zsohár Ibolya és néptáncosai( Pillangó csoportosok, Sünisek)vezették, akik a Csillagszemű juhász című népmeséből készített zenés- táncos mesejátékot mutatták be. A táncosok és a nézősereg is nagyon élvezték a bemutatót!
Köszönet a szép élményért a szereplő gyermekeknek és kolléganőnknek,Ibolyának!  
"Magyarország az én hazám,
itt nevelt fel apám anyám,
itt ringattak a bölcsőben,
e szép honnak szent ölében."
 
 

2016.03.14. - Befizetés Áprilisra

  Tisztelt Szülők!
 
Kérjük, hogy az ÁPRILISI étkezés díját az Unicredit Bank Zrt-nél vezetett bankszámla számunkra
 
 
2016. március  21-ig
szíveskedjenek átutalni.
 
Bankszámlaszám: 10960008-00000011-55560005
Az utalásra kerülő összeg: A megrendelőn szereplő összeg a lemondással csökkentve.
(Pl Megrendelő: 6805 Ft; Megrendelőhöz csatolt Egyszerűsített Számla a decemberi lemondások alapján: -325 Ft esetén: 6805 - 325 = 6480 Ft-ot kell utalni)
 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében az átutaláson fel kell tüntetni:
  • a gyermek nevét
  • óvodai csoport megnevezését
  • az adott hónapot
Átutalás közleménye:
Éhes Anna Őzike csoport
ÁPRILIS
 

2016.03.08. - Kézműves délután

 "Tojásfesztivál"
 
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is meghívást kaptak nagycsoportosaink az Alapfokú Művészeti Iskola  kézműves délutánjára.
A kézműves szakkörre járó gyeremekek és szüleik lelkesen vettek részt a "Tojásfesztiválon.
Az ügyes kezek közül csodálatos alkotások kerültek ki.
 
Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget az AMI vezetőjének Kissné Kostelec Évának!
 
 
Szívesen jövünk a következő kézműves délutánra is.
 
                                                                       
Tojásfesztivál Képek>>>
 

2016.03.02. - Rézhegyek királynője

 A Vaskakas Bábszínházban jártunk!
Óvodánk három csoportja/Halacska, Szivárvány, Süni/ újabb bérletes előadást tekinthetett meg a belvárosban.
Különleges élményben volt részünk: A Rézhegyek királynője c. mesét szöveg nélküli, bábszínházi előadásban láthattuk!
A zene végig szoros összhangban volt a látnivalóval. A gyermek-nagyságú bábokat néha hárman, négyen is mozgatták, varázslatos világot teremtve ezzel.
Az ember és állatalakok mozgása egészen valódinak hatott. Az első fél órában feszült csendben figyelték a gyermekek a történetet, mely csodaszép erdei díszletek között játszódott, az egész nagyszínpadot betöltve.
A kisebb gyermekek számára élményt nyújthatott a zene, mozgás, fények, figurák együttese.
Nagycsoportosaink értették a mese menetét.
Ahogy lenni szokott, a végén minden jóra fordult: a finom, törékeny, szép szőke lány kezét elnyerte a csupa tűz, vadóc fiú. Legyőztek minden akadályt, igaz, ehhez kellett a titokzatos Rézhegyek királynője!
Gyermekeink sorban köszönték meg nekünk: „Köszönöm óvó néni, hogy elhoztatok bennünket!"                                                    
 Örülünk, hogy ismét ilyen élményhez juthattunk!
Az Aporos óvó nénik nevében:
Bazsóné Zsohár Ibolya
óvónő
 

2016.03.02. - Kantharosz Gála

 Kedves Szülők!
 
Az idei évben óvodánk is jelentkezett a Kantharosz Alapítvány pályázati felhívására. Fejlesztő eszközöket szeretnénk vásárolni.
Örömmel tájékoztatom a kedves szülőket, hogy óvodánk Kantharosz
Gálára beadott pályázata a közönség díjra javasoltak közé került.
A szavazásra március 31-én, csütörtökön kerül sor a Richter Teremben.
Az idei gálán a Győri Filharmonikus Zenekar is fellép; a zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja.
Az eseményről részleteket a www.kantharoszgala.hu oldalon találnak.
 
A belépőjegyek már megvásárolhatók a Richter terem pénztárában:
 
Hétfőtől- csütörtökig 10.00 és 16.00 óra között.
(Ára: 8.000.-)
 
Kedves Szülők!
 
Tisztelettel kérem, akinek módjában áll segíteni, jöjjön el a gálára, a jegy megvásárlásával és a szavazat leadásával segítse óvodánkat.
 
 
Köszönettel:
Thomanné Dukkon Márta
óvodai intézményegység – vezető
 
 

2016.02.27. - Tavaszi szülői értekezlet

 Meghívó
Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket óvodánk Tavaszi szülői értekezletére.
A Szülői értekezlet ideje:  2016.03.02.szerda, 17.00
Helye:  Csoportszobák
Témája:
           tájékoztató a csoport életéről
           aktuális programok, közös faladatok a tavaszi, nyári időszakban
 
Megjelenésükre feltétlen számítunk!
 
 
"Veletek Szülők,értetek gyerekek!"
 

2016.02.20. - Országos Szakmai nap

 
2016.február 19-én, pénteken Országos szakmai napot tartottunk a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézettel együttműködve.
Az ország minden tájáról - 12 katolikus óvodákból - érkeztek óvodavezetők, óvodapedagógusok.
A nap témája: Fejlesztés mesével, zenével mozgással
Óvodánkban folyó nevelő, fejlesztő munkából Bazsóné Zsohár Ibolya, Pálfiné Gerencsér Katalin és Thomanné Dukkon Márta adtak ízelítőt. Farkas Katalin „Zenei műhely” -t vezetett.
Délután a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának docense Dr.Lanczendorfer Zsuzsanna etnográfus tartott humorral teli, nagyon értékes előadást. Előadásának címe:
Gyermekvilág, gyermekeink játékai, dalai.
A napot óvodánk citerazenekara zárta Farkas Katalin vezetésével.
Köszönjük az Iskolavezetés támogatását, a kedves szülők megértését, segítségét.
Bízunk benne, hogy a vendégeink megtapasztalhatták:
 
 
Egy jó óvodában a kisgyermek jókat játszhat, varázslatos meséket hallhat, rajzolhat, festhet, táncolhat, mozoghat, énekelhet..”
 
 
 
 
Országos Szakmai nap>>> Képes beszámoló

2016.02.14. - Vízhez szoktató foglalkozások

 Vízhez szoktató foglalkozások a PÁGISZ uszodában
 
Ebben a nevelési évben ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy óvodánk nagycsoportosai részt vehetnek a vízhez szoktató programban. Áder Katalin és Liszkai Zsuzsuanna testnevelő tanárnők nagyszerű pedagógiai érzékkel - játékosan, de határozottan - vezetik a foglalkozásokat: sokféle eszközzel, játékos utánzó mozgással, sok dícsérettel, bátorítással tanítják a gyerekeket. Az ovisok nagyon lelkesek, már alig várják az úszás napját, büszkén viselik az úszósapkát és az úszó szemüveget. Reméljük, hogy a jó élmények mellett az úszás néhány elemét is sikeresen megtanulják majd!
Köszönjük a lehetőséget!

2016.02.14. - Februári Családi mise

 Nagyböjt első vasárnapján a családi mise evangéliuma arról szólt, hogy a gonosz lélek a pusztában Jézust is megkísértette.
 
Jézus a kísértésben is jó példát mutatott nekünk, és így felelt a gonosznak: "Írva vagyon, hogy nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely az Isten szájából származik... Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
                                                                                                                                  (Mt 4, 4.10)
 
A Halacska csoport óvónői, Judit néni és Fili néni a gyerekekről szóló történetekkel hozták közel a témát a hallgatósághoz: Miről lehet felismerni a komiszkodót? Hogyan lehet megvédeni magunkat?Mi a különbség az árulkodás és a segítségkérés között? Félnünk kell a gonosz kísértésétől? Nem! Azt kell mondani neki, hogy STOP! ÁLLJ! Nem engedelmeskedem neked! Jézus is segít nekünk ebben, ha imában kérjük Őt!
 
A foglalkozáson elkészített táblácska is erre emlékezteti majd otthon a gyerekeket, és a templomban elénekelt evangéliumi gyerekdal is erről szólt az oltár előtt: "Mondj nemet a rosszra, Jézus erre int!"...
 
 
A következő családi misére március 20-án, vasárnap 16 órára várjuk a családokat a Szentlélek templomba!

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »