Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 | 3 »

2021.06.29. - Te deum - Hálaadó tanévzáró családi mise

Június 13-án, vasárnap tartottuk a Szentlélek templomban a tanávzáró ünnepi szentmisénket. Hálát adtunk a Mennyei Atyának a gondviselésért, szeretetért és a sok kegyelemért amiben az év során részesültünk.
 
A gyermekek a bevonulási és a felajánlási éneket énekelték az oltár előtt. A szentmise végén az iskolába készülő nagycsoportosoktól Pálfiné Gerencsér Katalin vezető óvónő kedves, biztató szavakkal búcsúzott apró ajándékok kíséretében. 
 
Köszönjük Ferenc atyának, a Családi ének és zenekarnak, Marek László és Szűcs István tanár uraknak az eddigi együttműködést. A Jóisten őrizze és védje meg a családjainkat a nyár folyamán is jó egészségben!
 
"Kicsi vagyok én, mégse félek én,
Kicsi vagyok én, mégse félek én,
Semmi baj nem lehet,
Mert engem Jézus szeret,
Kicsi vagyok én, mégse félek én..." 
 

2021.06.14. - Gyermeknap az Apor oviban

 " Egy rendkívüli gyereknap az mindenkinek jó,
Akár minden évszakban több is tartható.
Egy rendkívüli gyereknap az bármikor lehet,
A lényeg az, hogy tudjon róla minél több gyerek!"
 
Vidám sportnapot szerveztünk az Apor óvodás gyermekeknek. Már reggel vidám zenével, feldíszített udvarral fogadtuk kis óvodásainkat. A délelőttöt közös, zenés tornával kezdtük, majd több helyszínen, vidám, játékos feladatok várták a gyermekeket. Kupak horgászás, célbadobás, vízi pisztollyal célbalövés, pohártorony építés, és még számos ügyességi feladat várta a gyermekeket az óvoda udvarán. A vizes játékok nagyon népszerűek voltak a tikkasztó hőségben. A szomszédos Kiserdőben pedig lovagi tornát rendeztünk, ahol mocsárjárás, gumicsizma, azaz hétmérföldes csizma dobó verseny, kardvívás, futóverseny, rókavadászat, és izgalmas csapatversenyek várták a lelkes gyerekeket, ahol óriás ágyúgolyóval kellett az ellenfél várát lebombázni.
A délelőttöt még örömtelibbé tette, hogy saját készítésű limonádéval, és finom jégkrémmel frissíthették magukat a gyermekek.
A napot a Nyuszi és a Pillangó csoportos gyerekek váltó versenyével zártuk, ahol fej-fej melletti küzdelemben mutathatták meg ügyességüket a csapatok. A hangulatot fokozta, hogy a szurkolók mindvégig, lelkesen buzdították a csapatokat.
A nap végén minden kis óvodás nyakába akaszthattott egy győzelmet jelképező aranyérmet, legügyesebb óvodás felirattal, hisz mindenki talált magának olyan játékot, tevékenységet, amiben a legügyesebbnek érezhette magát.
 
 

2021.06.10. - Ovisaink az iskolában

  Óvodánk iskolába készülő nagycsoportosai izgalmas délutánt tölthettek intézményünk iskolájában. A tantermekben megismerkedtek az iskolás élet mindennapjaival. Azt, hogy mennyi titkot rejteget számukra az okostábla, az iskolatáska, és a sok szép színes tankönyv, a nyár végeztével ők is megtapasztalják.
Az iskola udvarán játékos feladatokkal várták őket a tanító nénik. Az izgalmas sorversenyek végeztével ajándékkal, és sok-sok élménnyel gazdagodva tértek vissza az óvodába.
E vidám délutánt követően remélhetőleg még nagyobb izgalommal, és örömmel várják kis óvodásaink a szeptemberi becsengetést.
 

2021.06.06. - Billegünk, ballagunk...

  "Billegünk, ballagunk,
Mindent körbejárunk!
Itt vagyunk meg ott vagyunk,
Ez volt a mi házunk!
Megszerettünk Óvoda,
Nem felejtünk el soha!"
 
Izgalmas napok vártak az Apor óvoda legnagyobbjaira. A sok-sok ovis nap után elbúcsúztak egymástól, óvó néniktől, dajka néniktől, az őket segítőktől és a szeretett óvodától.  Az udvar zöldjében megtartott kedves, vidám ballagásokon meghatódva nézték őket a szülők, testvérek, nagyszülők, óvodai dolgozók.
 
Búcsúzott a Pillangó és Nyuszi csoport, néhány kisgyermek a Mókus és Katica csoportoktól és egy Csiga csoportos kisgyermek.
Sok sikert, örömet, vidámságot kívánunk az egész óvoda nevében minden kedves iskolába menő óvodásunknak!
 
„Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged!"
(4Móz 6,24)
 

2021.06.05. - Meghívó a Te deum családi misére

 Kedves Szülők és Gyerekek!
 
Szeretettel hívjuk és várjuk a családokat 2021. június 13-án 17 órára a Szentlélek templomba a Hálaadó Te Deum családi misénkre.
 
Ezen az ünnepi tanévzáró Szentmisén közösen adunk hálát a Mennyei Atya sok kegyelméért, gondviseléséért,és szeretetéért amiben az év során részesültünk!
 
Kérjük a családokat, hogy a szentmisén a gyermekekkel együtt- korcsoportok szerint- a kijelölt padsorokban foglaljanak helyet.
 
Különösen várjuk az óvódátol elbúcsúzó, első osztályt kezdő gyermekeket, mert a mise végén szeretnénk elköszönni tőlük.
 
" Isten igéje a mag, Krisztus a magvető,
mindaz, ki reá talál, örökké élni fog".
Jn 6,63-68
 
Az Óvoda pasztorális munkaközössége
 

2021.05.22. - Pünkösd az Apor oviban a Pillangó csoport vezetésével

 
 
 
Május 20- án csütörtökön délelőtt a kollégium nagytermében ünnepeltük a Szentlélek eljövetelének ünnepét, a Pünkösdöt. A Pillangó csoportosok énekekkel, imával, verssel, felelevenítették a bibliai történetet. Ezután"pünkösdölő" hagyományőrző népi játékot mutattak be: pünkösdi királynőt és királyt választottak. Az ünnepség végén megajándékoztuk a gyermekeket: minden kisóvodás pünkösdi Szentlélek galambot kapott.
 
 
 
 
Áldott pünkösdi ünnepeket kívánunk minden óvodásunknak és családjaiknak!
 
Olyan szépen cseng a harang,
mintha nem is harang volna,
hanem ezer harangvirág
imádságos szava szólna...
 
Piros pünkösd vasárnapján
szálljon reánk a Szentlélek,
s térdre hullva mondjunk hálát
a mindenség Istenének!
 
/Benedek Elek: Pünkösdi harangok/

2021.05.08. - Családi mise - május

  Kedves Szülők és gyerekek!
 
Nagy szeretettel várjuk a Kedves családokat május 9-én a Szentlélek templomba 17 órára Családi misénkre.
Május a Szűzanyának rendelt hónap, az ő közbenjárását kérjük, hogy újból együtt ünnepelhessünk a misében az óvodásainkkal és szüleikkel.
" Azt a parancsot adom nektek, hogy szeressétek egymást..." János 15, 9-17
" Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket..."
" Maradjatok meg az én szeretetemben!"
Szeretettel várunk minden családot!!
 
Az óvoda pasztorális munkaközössége

2021.04.29. - Föld napja az Apor óvodában

  Az elmúlt hét során változatos formában ismerkedtek a kis Aporosok teremtett világunk szépségeivel, ezek megóvásával, környezetvédelemmel.
Képeskönyvek nézegetése, me
sék, versek, ismerkedés a földgömbbel, növények ültetése, gondozása, és a témához kapcsolódó sok ötletes barkácsolás tette színessé, emlékezetessé ezt a hetet mindenki számára. A gyerekek érdekes játékok, séták során megtanulták, hogy miért fontos a környezetvédelem, miért gyűjtjük szelektíven a hulladékot, mire való az újrahasznosítás.
 

2021.04.13. - Értesítés

 Tisztelt Szülők!
 
A jelenleg érvényes Kormányrendelkezések szerint az óvodában 2021.03.08-tól elrendelt rendkívüli szünet 2021.04.19-én megszűntetésre kerül. E naptól a rendelkezés értelmében visszatér a jelenléti nevelés-oktatás.
A gyermekek számára április 19-től az étkezés biztosított. Kérjük, aki változtatni szeretne, 2021.04.15-ig jelezze lemondási szándékát. Abban az esetben, ha nem érkezik jelzés számunkra, a gyermeket étkezőnek tekintjük. 
Amennyiben újabb, óvodánkat érintő rendelkezés lépne hatályba, az esetleges változásokról a szülőket tájékoztatni fogjuk!
 
 
Győr, 2021.04.13.                                                                                      
Tisztelettel:
Váradi József

2021.04.03. - Feltámadt Krisztus! Alleluja!

 Áldott és kegyelmekben gazdag, örömteli húsvétot kívánunk minden óvodásunknak és családjuknak!
 
Apor Vilmos Óvoda dolgozói

2021.03.29. - Értesítés óvodai beiratkozásról

 Kedves Szülők!
 
A járványügyi helyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel, az óvodába való beiratkozás online módon történik a 2021/22-es nevelési évre! Az intézményünkbe felvett gyermekek családjai az elmúlt napokban határozatot kaptak az óvodai felvételről. Kérjük, hogy ezen családok a mellékelt Beiratkozási adatlapot kitöltve, mindkét szülő aláírásával, legkésőbb április 20-ig elektronikus, vagy postai úton szíveskedjenek visszaküdeni intézményünk számára. 
 
E-mail cím: gerikati76@gmail.com

Abban az esetben, ha az egyik szülő gyakorolja a szülői felügyeleti jogot, az erről szóló határozat fénymásolatát is kérnénk csatolni.
 
A hozzánk beérkezett Beiratkozási adatlap alapján a gyermeket beírjuk az Apor Vilmos Római Katolikus Iskolaközpont Óvodájába a 2021/22-es nevelési évre. 
 
Amennyiben jelentkezett intézményünkbe, de ennek ellenére nem szeretné beíratni gyermekét, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze számunkra!
 
Kérjük, hogy kövessék figyelemmel honlapunkat, hisz az óvodakezdéssel kapcsolatos teendőkről, eseményekről innen értesülhetnek, valamint a számunkra megaott e-mail címre küldjük a legfontosabb információkat.
 
Várjuk sok szeretettel leendő kis óvodásainkat!
 
Pálfiné Gerencsér Katalin
óvoda intézményegység-vezető
 
 

2021.03.17. - Jelentkezés az Apor oviba

A jelentkezési lap leadási határidejét, a járványhelyzetre való tekintettel meghosszabbítottuk!
 
Új határidő: 2021. március 17.
 
 

2021.03.08. - Rendkívüli közlemény

 Tisztelt Szülők!
 
Értesítjük önöket, hogy a 17/2021. (III.5.) EMMI rendelet módosult. Ennek értelmében gyermekfelügyeletet nagyon indokolt esetben köteles biztosítani az intézmény.
A 18/2021.(III.6.) EMMI rendelet alapján abban az esetben kérheti szülő a felügyeletet, ha semmilyen más módon azt megoldani nem tudja, vagy olyan munkát végez, amely kiemelt jelentőségű a járvány elleni védekezésben.
Fentiek teljesülése esetén az elhelyezést az óvoda vezetőjénél kérheti a szülő.
 
Pálfiné Gerencsér Katalin
óvoda intézményegység-vezető

2021.03.05. -

 Kedves Szülők!
Az EMMI 17/2021(III.5.) határozata alapján óvodánkban 2021.03.08-2021.04.07-ig rendkívüli szünet lesz. Ez idő alatt a határozat szerint óvodai ügyeletet nem tudunk biztosítani.
Minden Aporos családnak jó egészséget kívánunk!

Pálfiné Gerencsér Katalin
óvoda intézményegység-vezető

2021.03.04. - Márciusi családimise - elmarad

Kedves Szülők!
 
Az új járványügyi intézkedések miatt, az óvodák bezárnak. A vasárnapra tervezett családi misénk elmarad. Kérjük, hogy minden család a lakóhelyéhez legközelebb eső templomban vegyen részt a vasárnapi szentmisén.
"Urunk, Istenük, növeld azoknak hitét, akik benned bíznak..."
 
Pasztorális munkaközzöség

2021.02.25. - Kézműves délelőtt az AMI-ban

 Nagycsoportosaink élményekkel teli délelőttöt tölthettek el az intézményünkben működő Alapfokú Művészeti Iskola műhelyében. A délelőtt során többféle művészeti technikával is megismerkedhettek kis óvodásaink. Nagy szeretettel fogadták őket a képzést vezető pedagógusok, akik segítségével sok színes alkotás született. Óvodánkba nagyon sok kreatív, ügyes kezű kisgyermek jár, akik jövőre az AMI-ban tovább bontogathatják tehetségüket.
 
 

2021.02.16. - A a a, a farsangi napokban

♫♩ Itt a farsang áll a bál ♩♫
 
 
Nagy mulatság volt az Apor óvoda háza táján. Szólt a dínom-dánom, folyt az eszem-iszom. Megmutatták kicsik és nagyok, hogyan ropják a táncot. Hangos szóval, dobbal, csörgőkkel elkergettük a telet. Vidám jelmezekbe bújva töltöttük a délelöttünket. A tánc mellett jutott idő ügyességi, farsangi játékokra és szerencsét próbálhattak a gyerekek a tombolahúzáson is. 
 
 
 

2021.02.10. - Családi mise

 " A hála a szív emlékezete..."
 
Evangélium: Márk 1-40-45
Témája: A leprás megtisztítása
 
Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves Családokat Február 14-én 16 órára a Szentlélek templomba közös családi misénkre.
 
Az örömhír gyermeknyelven:
Jézus míg a földön élt, úgy mutatta ki szeretetét, hogy segített az embereken, az éhezőknek enni adott, vigasztalta a szomorkodókat és gyógyította a betegeket.
Jézus ma is gyógyít!
Higgyünk Isteni hatalmában, gyógyító erejében és adjunk hálát a szeretetéért,gondoskodásáért!
Jézus azt tanítja nekünk legyünk hálásak!!!
 
Az óvoda pasztorális munkaközössége

2021.02.10. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe az Apor oviban

  2021.02.02-án Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepeét tartottuk a Mókus csoportosok vezetésével a Kollégium dísztermében.
 
"Az égő gyertya hasonlít Jézusra, mert a gyertya önmaga viaszát áldozza fel, hogy fénnyé és hővé váljon. Jézus életét áldozta fel értünk szeretetből, hogy nekünk örök életünk legyen. Jézus ad világosságot az életünkbe, utat mutat nekünk hogyan éljünk. Vele fantasztikusan jó dolgok tőrténhetnek velünk. Vigyáznunk kell erre a fénydre, ki ne aludjon, a rosszaságot ne engedjük be a szívünkbe."
 
Nagyméretű, fehér gyertya és ismert énekek segítették ennek a mély mondanivalónak a megértését.
"Ha te Jézust követed, akkor leszel boldog..."
"Jézus szól, világíts..."
"Ég a gyertya ég..."
 
Ezen a napon arra emlékezünk, hogy a 40 napos kis Jézust szülei bemutatták a jeruzsálemi templomban. Ezt az eseményt eljátszottuk a gyerekekkel párbeszédekkel, énekekkel.
 
Ferenc atya megszentelte a gyertyáinkat. Szeretnénk. hogyha ezentúl az égő gyertyáről eszünkbe jutna, hogy "Jézus a világ világossága."
 

2021.01.31. - Családi mise - január

 
Jézus is megkeresztelkedett"
Január - Urunk megkeresztelkedésének az emléknapja
 
A vasárnapi családi misén Jézus megkeresztelkedéséről hallgathattuk az evangélium tanítását. Nagy örömünkre most is sok család jött el az óvó nénikkel együtt ünnepelni azt, hogy a Mennyei Atya nagy családjához tartozunk és a keresztségünk által Jézus és egymás testvérei lehetünk.
Erika néni és Anita néni pedig felolvasták az Olvasmányt és a Szentleckét.
Marek Laci bácsi gitárkíséretével felcsendült a dal:
" Ó mily csodás Isteni szeretet, égi szeretet..."
 

« 1 | 2 | 3 »