Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 »

2022.06.15. - Te Deum, Tanévzáró szentmise az Apor Óvodában!

Szentháromság vasárnapján, június 12-én tartott Tanévzáró szentmisénken adtunk hálát az elmúlt év kegyelmeiért a Szentlélek templomban.
A szentmise során könyörögtünk a hozzánk járó gyermekekért, és családjaikért, munkatársakért, és mindazokért, akik az elmúlt év során segítették nevelő munkánkat.
Köszönjük Ferenc atyának a 20 éve tartó szolgálatot, Marek Lászlónak, Szűcs Istvánnak, a sok segítséget, valamint a Szentlélek családi zenekarnak, hogy óvodánk fennállása óta színesítik Családi miséinket, segítik a gyermekeket. Köszönjük a családoknak, hogy minden hónap második vasárnapján éltek a lehetőséggel, és részt vettek közös miséinken.
A szentmise végén búcsúztunk az iskolába készülő nagycsoportosoktól. Köszönjük a szülők bizalmát, hogy ránk bízták gyermekeiket! Szeretettel gondolunk rájuk, és sok sikert kívánunk mindannyiuknak iskolai tanulmányaikhoz!
 
Minden kedves Aporos családnak vidám, élményekkel teli nyarat, jó pihenést kívánunk!
 

2022.06.12. - 20 éves az Apor Óvoda!

 Óvodánk a 2021-20122-es nevelési évben ünnepelte alapításának 20. jubileumát. Az év során több programot is e kerek évforduló alkalmából szerveztünk. Június 10-én egy nagyszabású ünnepség keretében, a családokkal, és meghívott vendégekkel együtt ünnepeltünk.
 
 
20 évvel ezelőtt az intézmény akkori igazgatója Koppány László, a fenntartó Mária Iskolatestvérek rend képviseletében Remi Vericel testvér, intézményünk lelkipásztora Benkovich Ferenc atya, és Kiss Zoltán, későbbi igazgatónk közös munkájának, összefogásának köszönhetően indulhatott meg a kisgyermek nevelés három óvodai csoportban. Az évek során óvodánk a családok igényeinek, a nagy érdeklődésnek köszönhetően folyamatosan bővült. A kilenc csoportos óvoda népszerűsége, az itt folyó színvonalas, keresztény értékekre épülő nevelőmunka megvalósítása óvodánk volt intézményegység-vezetője Thomanné Dukkon Márta, és pasztorális vezetője Orossné Seper Ildikó fáradhatatlan munkájának köszönhető.
 
Az ünnepi délután során Benkovich Ferenc atya az alapítás körülményeiről osztotta meg gondolatait a vendégekkel. Köszöntöttük óvodánk alapítóit, és mindazokat, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy óvodánkban a színvonalas munka feltételei folyamatosan megvalósuljanak. Külön szeretnénk köszönetet mondani a Szentlélek családi zenekarnak, akik Családi miséinket színesítik és Marek Lászlónak, aki a gyermekek zenei nevelésében vesz rész immár húsz éve.
Az óvodás csoportok rövid műsorai, és a nagycsoportosok pünkösdölője után az estét az óvoda dolgozói, és kis ovisaink közös dalcsokra zárta, amit óvodapedagógusaink, és családtagjaik zenei kísérete tett még ünnepibbé.
A műsor után szeretetvendégségre hívtuk a családokat, és meghívott vendégeinket.
 
Köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik az elmúlt években részesei voltak óvodánk mindennapjainak, segítették munkánkat, és hozzájárultak ahhoz, hogy óvodánk a mai napig népszerű, a győri, és Győr környéki családok körében.
Köszönjük a családok bizalmát, hogy ránk bízzák gyermekeiket!
Az elmúlt évek színvonalas munkáját folytatva, hagyományainkat, és értékeinket örökítve végezzük munkánkat továbbra is.
 
Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek!
"Az Isten áldása, szálljon óvodánkra!"
 

2022.06.06. - Te Deum!

 

2022.06.03. - Szülői értekezlet leendő óvodásaink szülei részére!

Sok szeretettel várjuk leendő óvodásaink szüleit
2022. 06. 08-án, 17.00 órai kezdettel tartandó tájékoztató Szülői értekezletünkre.
Helyszín: Óvoda
 
Pálfiné G. Katalin
óvodai intézményegység-vezető

2022.05.25. - Önköltséges foglalkozások

 Az idei tanévben is lehetőségük volt a nagycsoportosainknak, hogy délutáni önköltséges foglalkozások keretein belül ügyesedjenek, fejlődjön mozgásuk, ritmus- vagy épp szépérzékük. A játékos német, VBT Zeneovi, néptánc, Ovifoci, és kézműves szakkörökön olyan tevékenységeken vehettek részt a gyerekek, amik iránt különösen érdeklődnek, amelyeken tehetségüket kibontakoztathatják.
 
 
A VBT Zeneovi foglalkozásokon hangszerekkel, komoly-és népzenei dallamokkal ismerkedhettek a gyermekek játékos, interaktív formában. 
 
 
 
 
A néptánc kultúránk ősi elemeihez tartoznak, ezáltal őrizzük meg népünk hagyományait. A gyermekeknek  szóló népdalok, egyszerű táncok, nép gyermekjátékok nagyon jól beépíthetőek az óvodás korosztály mindennapjaiba.
 
 
 
 
 
 
A játékos német foglalkozások során rengeteg mozgásos játékon, mondókán keresztül ismerkedtek meg a gyerekek a német nyelv alapjaival.
 
 
 
 
 
 
Az intézményi Bozsik Program keretein belül megszervezett Ovifoci foglalkozások nagyon népszerűek voltak a nagycsoportos fiúk körében. A mozgáskoordinációs feladatok, a labda megszelidítése nem is volt olyan egyszerű feladat. 
 
 
 
 
A kézműves szakkör foglalkozásai során lehetőségük volt a gyermekeknek megismerkedni színes technikákkal, változatos eszközhasználattal. Az alkotó tevékenységek során nem csupán esztétikai élményt nyújtó munkák kerültek ki a gyerekek szorgos kezei közül, hanem általuk is használható játékszerek. 
 
 
 
 
 
 
A zárófoglalkozásokon a szülők bepillantást nyerhettek abba, hogy a gyermekek mi mindent tanultak az év során, mennyit ügyesedtek a szaköri foglalkozásokon.
 

2022.05.02. - Meghívó Családi misére

 

2022.04.21. - Beiratkozás az Apor oviba

 

2022.04.01. - Meghívó Családi misére

 

2022.03.11. - Aporos segítség az ukrajnai háború elől menekülők és a kárpátaljai magyarok részére

  Az elmúlt időszakban mindannyian értesültünk az orosz-ukrán konfliktus szomorú fejleményeiről. A háború sújtotta Ukrajnából menekülők segítésére országos összefogás alakult ki, melynek koordinálásában többek között a Győri Egyházmegyei Karitász is részt vesz. A segítő szervezettel együttműködve az Apor iskolában is gyűjtést szervezünk, hogy ezzel is tudjunk segíteni a bajba jutottaknak!
 
 
A Karitász munkatársaival egyeztetve, a melegítést nem igénylő, közvetlenül a felbontást követően fogyasztható élelmiszerekre van szükség:
 
 • Májkrémek, löncshús, vagdalt
 • Olajoshal, halpástétom
 • Bébi ételek
 • Fémdobozos gyümölcskompót
 • Keksz, nápolyi…
 
Gyűjtés időpontja: 2022. március 16-17.
 
Helyszínek:
 • Reggelente 7:15-7:50 az iskola zöld kapuja felőli bejárat mellett az árkádok alatt (ahol minden reggel iskolába jövünk…)
 • Apor óvoda
 • Apor kollégium
 
 
 
Egyéb támogatási lehetőségek:
 • A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 Forint támogatást jelent)
 • Online adományozással a Katolikus Karitász honlapján (www.karitasz.hu) keresztül
 • A Katolikus Karitász központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel: 12011148-00124534-00100008 (Raiffeisen Bank)
 • A Győri Egyházmegyei Karitász (https://karitasz-gyor.hu) központi bankszámláján „Ukrajnai háború” megnevezéssel: 10700031-72331772-51100005 (CIB Bank)
Köszönjük a támogatást!

2022.03.10. - Webes étkezésrendelés/lemondás

 Tisztelt Szülők!
 
 
Az étkezés rendelés/lemondás folyamatának egyszerűsítése érdekében 2022.03.16-tól bevezetjük a web-es felületen/ mobil applikációban való étkezés lemondást. (2022.03.18-ig még párhuzamosan telefonon is lemondható az étkezés.) A rendelést az intézmény az eddigi étkezők számára megrendeli, csak a lemondásban történik technikai változtatás. A számlát az útmutatónak megfelelően kapják meg, a befizetés továbbra is átutalással történik. Kérjük, olvassák el a mellékelt útmutatót, a gördülékeny ügyintézés érdekében. Kérdés esetén a 96/514-286-os telefonszámon Karácsony Dóra ad felvilágosítást.
 
Győr, 2022.03.09.
 
 
Tisztelettel:
 
Váradi József
intézményvezető
 

2022.03.01. - Meghívó Családi misére

 

2022.02.28. - Február az Apor Oviban


2022.02.08. - Meghívó Családi misére

 

2022.01.26. - Korcsolyázó nagycsoportosok

  Nagycsoportosaink számára, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehetőség nyílt a Győri ETO HC által szervezett korcsolya foglalkozásokon való részvételre! Heti rendszerességgel jártunk a gyerekekkel 10 héten keresztül a jégcsarnokba. Az eleinte a jégen négykézláb csúszó-mászó gyermekek hétről hétre mutattak hatalmas fejlődést. A korcsolya oktatók biztatására, motiválására minden gyermek felkapta a fejét és örömmel végezték a feladatokat, gyorsan léptek tovább az eleinte előforduló kisebb sikertelenségeken is. A játékok motiválták a gyermekeket, foglalkozásról foglalkozásra látványosan ügyesedett mindenki. Az utolsó- bemutató foglalkozáson szülők és óvónénik nézhették együtt büszkén a jégen sikló gyermekeket.
 
 

2022.01.14. - Zeneovi foglalkozás

  Óvodásainknak évente több alkalommal nyílik lehetőségük arra, hogy a délelőtt során a VBT Zeneovi interaktív zenei foglalkozásain részt vegyenek.
Tündi néni sok-sok játékkal, színes eszközökkel, érdekes hangszerekkel varázsolja el a kis óvodásokat és vezeti be őket a zene világába.
A zene iránt érdeklődő gyermekek pedig hetente egyszer, délutáni foglalkozás keretében is találkozhatnak Vargáné Bella Tündével.
 

2022.01.11. - Nagycsoportosaink az iskolában

  Intézményünk általános iskolájába meghívást kaptak iskolába készülő nagycsoportosaink, hogy részt vegyenek az első osztályosok egy tanóráján. Nagy izgalommal készültünk a délelőttre.
A tanórán közösen mondókázhattak, számolhattak iskolás társaikkal a gyerekek. Sok bátor kis óvodás örömmel jelentkezett, az okos tábla kipróbálása volt számukra a legizgalmasabb feladat. Az óra végén a kis elsősök megmutatták felszerelésüket, a tanító néniktől kapott jutalom matricákat. Várakozással telve, sok élménnyel, apró ajándékkal tértünk vissza az óvodába.
 

2022.01.10. - Vízkereszt az óvodában

 "Békesség e háznak, és minden lakójának!"
Január 6. Vízkereszt napja. A katolikus egyház e napon emlékezik meg arról, hogy a napkeleti bölcsek hódolatukat tették az újszülött Jézus elött.
Ehhez a naphoz kötődik a háromkirályjárás, és a házszentelés hagyománya, amikor is a hívő családok otthonaira áldást kérnek.
Ezt a szép szokást felelevenítve, óvodánk minden csoportja áldást kapott.
Iskolánk egyik hitoktatója Nagyné Szammer Éva, a vele érkező betlehemi csillaggal és a háromkirályokkal hozták el a kis Jézus születésének örömhírét, és kérték az áldást óvodánkra, az ide járó gyermekekre, családjaikra, és az itt dolgozó felnőttekre egyaránt.
A csoportok ajtaja fölé felkerült a "Krisztus áldja meg ezt a házat" felirat (Christus Mansionem Benedicat):
 
20-C+M+B-22
 
A kis ovisok nagy örömmel és várakozással fogadták a vendégeket. Az áldás fogadása után meglepetés is várta őket. Közösen bontották ki a karácsonyi ajándékokat, amiket a hagyomány szerint óvodánkba Vízkereszt napján, a háromkirályok ünnepén kapnak a gyerekek.
 
"Krisztus keresztje védelmezze ezt a hajlékot és minden lakóját.   Amen"
 

2022.01.05. - Meghívó Családi misére

 

2021.12.20. - Pásztorjáték - Advent IV.

 Óvodánkba már hagyománnyá vált, hogy a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor a nagycsoportosok felelevenítik a kis Jézus születésének történetét.
 
A kollégium dísztermében a Mókus csoprotosok ünnepi hangualtot teremtve gyertyafénnyel fogadták a vendégeket.
Az előadás a Betlehem határában nyájat legeltető pászotorok énekével kezdődött. A fiúk ügyesen forgatták a pásztorbotot, vidáman énekeltek, viccelődtek, táncoltak. Az éjszaka leszálltával angyalok hozták el számukra a megváltó Jézus születésének örömhírét. A jászolban pihenő kis Jézust édesanyja, Mária ringatta bölcsődallal.
 
A pásztorok hódolattal üdvözölték a kisdedet:
"Nem hoztunk ajándékot drágát,
Csak kicsi szívünknek glóriás imáját.
Szegények vagyunk, mint Te, szegény ifjú pásztor,
De a szívünk boldog,
És gazdagabb mint máskor."
 
A pásztorok után a három királyok Gáspár, Menyhért, Boldizsár köszöntötték a Szent Családot. A kis Jézusnak kincseket és szívüket adták ajándékul. 
 
Az előadás végét közös éneklés zárta, azt követően pedig gyújtottuk a negyedik adventi gyertyát, minek lángját a gyerekek az óvó nénikkel a saját csoportjukba vitték.
 

« 1 | 2 »