Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 »

2021.12.18. - Adventi gyertyagyújtások I., II., III.

I Kezdődik az Advent! " Ó jöjj Ó jöjj üdvözítő. beteljesült már az idő..." November 26-an meggyújtottuk az első adventi gyertyákat a koszorúkon . Az idei évben minden csoport a saját csoportszobájában az ünnepélyes reggeli áhitat keretében gyújtotta meg az első lila gyertyát. Advent- a várakozást, az Úr várásának az előkészületét jelenti. Csoportszobáinkat már elkezdtük feldíszíteni, adventi kalendáriumokkal, jócselekedet gyűjtőkkel, készülődve karácsonyra. Szívünket , lelkünket is igyekszünk kitakarítani , és törekszünk a jóra, "Mondj nemet a rosszra, Jézus erre int, amit mások tesznek, nem kell tenned mind. Mondj nemet , mondj nemet Jézusod segít neked..."
 
II "Adventi hírnök friss fenyőág, lobog már 2 kis gyertyaszál..." Hagyományaink szerint az Angyali üdvözlet eljátszásával, képes bemutatásával gyújtottuk meg a II. adventi gyertyánkat. Mária IGENT mondott a Isten üdvözítő tervére, hogy Ő legyen Jézus édesanyja. Kicsik es nagyok énekekkel, versekkel, jó cselekedetekkel készülődtek az egyre közeledő ünnepre.
 
III "Ég a gyertya ég, nő a fényesség, sötét földhöz a fényes ég egyre közelébb... A III. gyertyagyújtásban a "Szálláskeresésre" emlékeztünk. József és Mária fáradtan, kimerülten házról, házra jártak, hogy szállást találjanak, de senki nem fogadja be őket. "Ti vajon befogadnátok-e őket..." Ha nem is a házainkba, de a szívünkbe, az életünkbe, beengedjük-e a születendő kis Jézust. Úr Jézus szüless meg Bennünk, hogy igazán ünnepeljünk! Ha otthonod lesz szívünk, akkor lesz boldog életünk!
 

2021.12.06. - Itt kopog, ott kopog, megérkekezett a Mikulás hopp!

 December 6-án hozzánk is bekopogott a Mikulás. Szent Miklós ünnepén minden csoportszoba ablakán bekukucskált a Mikulás, akit a gyerekek dallal, verssel, rajzokkal vártak. A látogatás során a gyerekek legnagyobb örömére a kiscipők sem maradtak üresen!
 
"Miklós Püspök egykor régen
Segített a szegény népen,
Őt dicsérte koldus árva,
Emlékezzünk jóságára.
 
Ajándékos kedves Szentünk,
Példaképpen jár előttünk,
Emlékére adnak nékem,
Sok jót, amit kíván szívem."
 

2021.12.02. - Meghívó Családi misére

 Kedves Szülők!
 
"Ó jöjj,ó jöjj Üdvözítő
beteljesűlt már az idő.
Törd át az ég zárt ajtaját
vár a világ sóvárgva rád."

 
 
 
Szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket és gyerekeket Advent 2. vasárnapján december 5-én a Szentlélek templomba 16 órára Családi misére!
 
A fokozódó járványügyi helyzet miatt a gyerekek most nem énekelnek, hanem a szülőkkel együtt a padokban foglalnak helyet.
 
A Szentmisén a Szentlélek Ifjusági Ének és Zenekar szolgál.
 
„Kiáltó hangja szól a pusztában: Készítsétek el az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!"
Lk 3,3-4
 
Áldott adventi készületet kívánunk!
Az óvoda dolgozói
 

2021.11.22. - Erzsébet kosár az Apor oviban

 Kedves Szülők!
 
Sikeres volt a gyűjtésünk az Ezsébet kosárba!
A jószívű ovis családok, gyerekek nagyon sok adományt hoztak felhívásunkra a Család és Gyermekjóléti Szolgálat részére.
Sok-sok zsák könyv, élelmiszer, játék gyűlt össze.
Gyűjtésünk célja a segítség nyújtás mellett még az is volt, hogy gyermekeink szeretettel tudjanak fordulni mások iránt, megtapasztalják: nem csak kapni jó, hanem adni is!
A Családi és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói nagy szeretettel és hálával fogadták az Aporos gyermekek és szüleik által küldött ajándékokat.
Köszönjük az ő nevükben is nagylelkű adományaikat!

2021.11.15. - Márton nap az Apor óvodában

 "Szent Mártonnak ünnepén,
Égő lámpást viszek én..."
 
November 11-én Szent Márton napját ünnepeltük az óvodában. A gyerekek megismerhették Márton püspök életét, a jóságos, adakozó szent példakép is lehet számukra.
Egész héten barkácsolással, énekléssel, mondókázással és a kicsiny lámpások készítésével készültek az ünnepre. A gyermekek keze nyomán különböző technikákkal az eseményhez illő munkák születtek!

Novemberben, Márton napján
Liba gágog, ég a kályhán,
Aki libát nem eszik
Egész évben éhezik.
 

2021.11.09. - Meghívó Családi misére

 

2021.10.13. - Kirándulás az őszi kertben

 A Süni csoportos gyermekek a Pándzsa patak menti gyümölcsös kertbe látogattak, hogy saját kezükkel szüreteljék le az ősz kincseit. Útközben vonatnak integettek, és a patakban úszkáló hattyú családot is közelről megfigyelhették.
A gyümölcsösben közösen szüretelték le a fügét, szedret, almát, szőlőt, paradicsomot, diót. Fára másztak, madáretetőt töltöttek fel a gyermekek. A kellemes környezetben nagyon jól esett a maguk szedte sok finomság elfogyasztása, és a közös játék.
 

2021.10.13. - Meghívó Családi misére

 

2021.09.30. - Egész napos kirándulás a felpéci Tájházban

Több éve folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a felpéci tájház művelődés szervezőivel, akik mindig nagy örömmel fogadják az Apor óvodásokat egy-egy tematikus napra.
Idén ősszel is két csoportunk látogatott el Felpécre, hogy megismerkedjenek a régi, falusi élet mindennapjaival, az őszi népszokásokkal, tevékenységekkel.
A Katica, és Maci csoportos gyermekek a lovaskocsis kirándulás után a lovak hátára is felülhettek, majd kukoricát morzsoltak, szőlőt daráltak, préseltek, mustot készítettek. A finom leveshez, a maguk gyúrta, szaggatta igazi hamuban sült pogácsát fogyasztották. Ottani segítőink nagy szeretettel, türelemmel mutatták meg a gyermekeknek a munkafolyamatokat. A pogácsa igazi kemencében sült ropogósra az ebédhez. A falusi környezetben a népi mozgásos játékokra, fára mászásra is jutott idő.
 
 

2021.09.28. - Veni sancte! Családi mise

  Szeptember 26-án, vasárnap 17 órakkor tartottuk a Szentlélek templomban az Apor Óvoda 20. nevelési évét megnyitó Családi miséjét, amelyen a családok és az óvóda nevelő közössége együtt ünnepelt.
 
A felnőttek a felolvasásban segítettek a liturgián, a zenei szolgálatot pedig a Szentlélek Családi Ének és Zenekar nyújtotta. A mise kezdetén és a felajánlás alatt az ovisok énekeltek.
 
Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan eljöttek még a "régi" ovisok közül is, hogy együtt ünnepelhettünk a Szentmisében.
 
 
"Templomunk az Isten háza,
a kapuja nyitva, tárva..."

Képek >>

2021.09.25. - Rendőr nap az oviban

 Az idei tanévben csatlakoztunk a Biztonságos óvoda programhoz. Ennek keretében a gyermekek számára tematikus napokat, foglalkozásokat szervezünk a közlekedés, baleset megelőzés, témakörökben. A rendészeti nap keretein belül óvodánkba látogatott két nagyon okos rendőr kutyus, akik gazdáikkal együtt mutatták be a gyermekeknek, hogy mi mindent kell tudnia egy igazi nyomozó kutyának. A nagy sikerű bemutató után lehetőségünk volt a kis négylábúakkal megismerkedni, akik nagyon türelmesen hagyták, hogy minden óvodás megsimogassa őket.
Nagy öröm volt mindenki számára, hogy belülről is megnézhette, kipróbálhatta, milyen egy igazi rendőr autó. Megszólaltattuk a szirénákat, bekapcsoltuk a megkülönböztető fényeket....A legbátrabbak pedig még egyenruhába is bújhattak, és a rendőrök eszközeit is kipróbálhatták. Még néhány óvónénit is sikerült bilincsbe verniük. A délelőtt során rengeteg élményben volt részük a gyermekeknek, miközben a rendőrök munkáját is megismerték játékos kereteken belül.
 

2021.09.25. - Születésnapi Családi nap az Apor Oviban

Nagy örömünkre, az idén sikerült megszerveznünk a már hagyományossá vált őszi Családi délutánunkat. Mivel ez az év óvodánk alapításának 20. jubileumi éve, ünnepi programsorozatunk részeként szerettük volna emlékezetessé tenni ezt a délutánt. Mind az óvónők, mind a gyermekek nagyon készültek erre a délutánra, hisz ezen a napon a szülők, a családok együtt vehették birtokukba óvodánk udvarát.
A program a Hangraforgó együttes koncertjével kezdődött, amit vidám szüreti táncház követett óvónőnk, Pongráczné Tóth Adél vezetésével. Az udvaron több színes program is várta a gyermekeket. Barkácsolhattak terménybábokat, készíthettek fonal állatkákat, szőlőt ragaszthattak. A finom édes szőlőből mustot készítettek a gyermekek. Mozgásos ügyességi feladatok is várták a gyermekeket (fa lovacskákkal díjugratás, akadálypályán való átjutás). A program alatt lehetőség volt a családoknak is ismerkedni, beszélgetni a terített asztalok körül.
 
 

2021.09.20. - Vonatos kirándulás

 
A szeptemberi jó időben vidám, szabadtéri programok várták kis óvodásainkat. 
Városnéző kisvonattal kirándultak a Maci, Csiga és Süni csoportos gyerekek és ismerkedtek városunk nevezetességeivel, szépségeivel.

Képek >>

2021.09.19. - Meghívó a Veni Sancte családi misére

  Szeretettel várjuk a családokat 2021. szeptember 26-án vasárnap 17 órára a Szentlélek templomba a családok szentmiséjére.
 
Ezen az ünnepi tanévnyitó szentmisén közösen adjunk hálát a Mennyei Atyának a pihenésért, a gondviselésért, amiben a nyáron részünk lehetett! Kérjük áldását a 20-dik nevelési évünkre is: adjon kedvet, türelmet, bölcsességet, hogy a ránk bízottakat és egymást is Jézus tanítása szerint tudjuk elfogadni, szeretni, segíteni!
 
Szeretnénk ha ezen a tanévnyitó misén a családok a gyerekekkel együtt ünnepelnének, a korcsoportok szerint kijelölt padsorokban. A szentmise végén egy kis ajándékkal szeretnénk kedveskedni minden résztvevő kisgyereknek!
 
Szeretettel várunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális munkaközössége
 

2021.08.18. - Étkezés megrendelése

  Kedves Szülők!
 
Étkezés megrendelés szeptember hónapra:
 
2021. augusztus 23. (hétfő): 8:00-12:00
24. (kedd): 8:00-15:00
25. (szerda): 8:00-15:00
 
Nyilatkozatot és a kedvezmény jogosultságának igazoló iratát a megrendelés időpontjában kérjük leadni a fenti időpontokban.
- Az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést az 1997. évi XXXI. tv. 21/B §-a szabályozza.
- A jogszabályváltozások, az energia és élelmiszerárak emelkedése miatt a tanév folyamán az árak módosítása lehetséges.
 
 

2021.08.17. - Szülői értekezlet

 Kedves Szülők!
 
2021. augusztus 26-án, csütörtökön 17 órai kezdettel tartjuk Tanévnyitó szülői értekezletünket!
 
A Szülői értekezlet közös tájékoztatóval kezdődik, melynek helyszíne intézményünk aulája.
(Kérjük a kedves Szülőket, hogy érkezéskor az iskola főbejáratát használják!)
 
Ezt követően a program a csoportokban folytatódik.
 
Minden kedves Szülőt szeretettel várunk! 
 
Pálfiné Gerencsér Katalin
óvodai intézményegység-vezető

2021.07.08. - Óvodapedagógus állás

A győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium megfelelő végzettséggel rendelkező óvodapedagógus kollégát keres.
 
Elvárások:
 
- Szakirányú végzettség/ folyamatban lévő óvodapedagógusi tanulmányok
 
- Szakmai tapasztalat
 
- Katolikus szemlélet
 
 Amit kínálunk:
 
- Egy év határozott idejű munkaszerződés amely a határozott idő letelte után hosszabbítható
 
- Bérezés pedagógus bértábla alapján
 
- Szakmai ágazati pótlék
 
- Munkába járás költségtérítés
 
Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a gazdasagi@aporisk.hu vagy az igazgatas@aporisk.hu e-mail címeken lehet.
 
Jelentkezési határidő: 2021.07.31.

Részletes álláshirdetés >>

2021.07.01. - "Én kis kertet kerteltem"

 
A Szülői Munkaközösség szervezésében idén tavasszal megújult óvodánk virágoskertje. Az Aporos családok összefogásával az összegyűlt adományból vásárolt virágos és örökzöld növényekkel beültetett kert igazi dísze lett óvodánk udvarának.
 
A jó cél érdekében sokan ajánlották fel segítségüket, így kétkezi munkájukkal is segítettek minket.
A közös ásás, kapálás, ültetés, szegélykövezés nagyon jó hangulatban telt, a munka közben jutott idő a kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre is. A munkába a gyerekek is bekapcsolódtak lelkesen öntözték a már elültetett növényeket.
 
A kert ápolása, gondozása, teremtett világunk szépségének megóvása közös feladatunk az óvodai környezeti nevelés fontos része.
 
Minden kedves családnak köszönjük a nagylelkű támogatást!
 

« 1 | 2 »