Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 »

2023.06.09. - Meghívó Családi misére

 

2023.06.05. - Szülői értekezlet leendő óvodásaink szülei számára!

 Szeretettel várjuk 2023.június 13-án kedden, 17.00 órai kezdettel leendő kiscsoportosaink szüleit első szülői értekezletünkre.
Ezen alkalommal ismerkedhetnek meg a Szülők az óvodai kiscsoportok beosztásával, óvodapedagógusok személyével, a zökkenőmentes óvodakezdéshez szükséges legfontosabb tudnivalókkal.
Helyszín, az intézmény könyvtára (főbejárat felől közelíthető meg). A csoportok ismertetése után a leendő csoportszobákban folytatódik a tájékoztatás.
A középsőbe, nagycsoportba felvételt nyert gyermekek szüleit a leendő óvodapedagógusok egyénileg telefonon felkeresik, és ismerkedő napra hívják. 
 
Minden Szülőt sok szeretettel várunk!
 
Pálfiné Gerencsér Katalin
óvodai intézményegység-vezető
 

2023.05.24. - Apor ovis siker a Csiga-Biga Palota Fesztiválon

A győri Generációk Művelődési Háza rajzpályázatot hirdetett a Csiga-Biga Palota Fesztivál keretén belül, melynek témája a SZERETET volt. Óvodánkból 11 kézműves szakkörös gyermek alkotását küldtük be a pályázatra: Anton Zsófia, Bodor Léna, Csete Boglárka, Horváth Szofia, Keszte Zsófia, Kézy Viktória, Kováts Izabell, Laukó Szófia, Rendi Bence, Takács Mia Hanna, Tóth Szabolcs.
 
Takács Mia Hanna, óvodánk Maci csoportjának nagycsoportos óvodása munkáját a zsűri beválogatta a legjobb 16 alkotás közé. A díjkiosztóra május 6-án A Kisfaludy Könyvtárban került sor a Csiga-Biga Palota Fesztiválon, ahol a pályázati munkák kiállításra is kerültek.
 
Gratulálunk Miának és az összes pályázónak!

2023.05.21. - Versmondó versenyen az Apor ovisok!

Április 5-én került megrendezésre a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda szervezésében a "Virághozó április" elnevezésű versmondó verseny. A színes délelőtti programon a versmondáson túl bábelőadás, kézműveskedés, kerámia kiállítás is várta résztvevő gyermekeket, családjaikat, és az őket felkészítő pedagógusokat. 
Óvodásaink kitűnően szerepeltek a megmérettetésen, amin közel hatvan kisgyermek mérte össze tudását. Nagycsoportosaink közül Hornyák Izabella (Csiga csoport) különdíjban részesült, míg Csete Boglárkának (Csiga csoport) ítélték oda az első díjat. 
Középsősök (5 évesek) kategóriájában is két gyermek képviselte óvodánkat. Lendvai Miklós (Pillangó csoport), és Tolnai-Szabó Zénó (Pillangó csoprt). Zénót is különdíjjal jutalmazták. 
Szívből gratulálunk a gyermekeknek, és az őket felkészítő óvodapedagógusoknak: Horváth Évának, Vargáné Dormán Mártának, Szabó Krisztinának, Lengyel Orsolyának, valamint a gyermekek szüleinek egyaránt!

2023.05.02. - Húsvét az óvodában

Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor is Jézus Krisztus kereszthalálára, és dicsőséges feltámadására emlékezünk.
Húsvét vasárnapot megelőző negyven nap a nagyböjt ideje, ami hamvazószerdával kezdődik, és húsvétvasárnap előtti szombatig tart. Az óvodában ilyenkor mi is kicsit elcsendesedünk. Jócselekedetek gyűjtésével, adakozással, barkácsolással, húsvéti dalok, mondókák, locsolóversek tanulásával, az ünnephez kapcsolódó mesék, történetek hallgatásával és a néphagyományok felelevenítésével teltek napjaink. Megismerkedtek a gyermekek Jézus tanításával, életével a Képes Gyermek Bibliából. Az ünnep emlékezetes pillanata, mikor a tavaszi szünetről visszatérve a gyermekek megkeresték óvodánk udvarán a fűbe rejtett apró ajándékokat. A kisfiúk meglocsolták a lányokat, akik apró meglepetésekkel kedveskedtek a kis legényeknek.
 

2023.03.20. - Március 15. az Apor óvodában

  Az ünnepet lelkes készülődés előzte meg, a gyermekek várat,  huszárokat, huszárcsákót, pártát barká
csoltak, nemzeti lobogót
festettek és az ünneppel kapcsolatos dalokat, verseket, mondókákat tanultak. A kisoltárokra, ablakokra kokárdák, zászlók kerültek. Nem maradtak el a kűzdelmek, az ágyúval való célba lövés, várostrom sem.  
 
Március 14-én minden kisgyermek ünneplő ruhában, kokárdával a szíve fölött érkezett az óvodába.  A gyermekeket már az előtérben meglepetés várta. Huszárokról, az ő életükről rövid, zenés videót nézhettek meg szüleikkel közösen az óvodába érkezéskor kis ovisaink. A csoportok a reggeli áhitat keretein belül emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Az óvónénik minden korosztály számára érdekes, izgalmas tevékenységeket kezdeményeztek, amik hazánk szeretetéhez, népi kultúránkhoz, és az ünnephez kapcsolódtak. 
 

2023.03.20. - Nyílt nap az Apor Óvodában

Március hónapban lehetőséget biztosítottunk a hozzánk járó gyermekek
szüleinek, hogy egy egész délelőttöt tölthessenek el gyermekük csoportjában. Az érdeklődők megismerkedhettek a csoportok életével, szokásrendjével, hogy mivel telik a hozzánk járó gyermekek délelőttje. A szülők a tevékenységek során együtt játszhattak, barkácsolhattak, majd a reggeli áhítatokon közösen énekeltek, imádkoztak gyermekeikkel. A mese, körjátékok és a sok színes program mindenki számára emlékezetessé tette ezt a napot. 

2023.03.14. - Meghívó Családi misére

 

2023.03.09. - Óvodai beiratkozás

 

2023.03.08. - Február az óvodában


Február hónap is sok meglepetést, örömet tartogatott kis óvodásaink számára.
 
Farsangi hangulat, a vidámságok, sok-sok móka jellemezte mindennapjainkat. Rövid kis időre ugyan, de még a hónak is örülhettünk. A medvés játékok, a farsangi díszek, állarcok barkácsolása mellett a kisebbek a Vaskakas Bábszínház előadását nézhették meg, a nagyobb gyermekek pedig a Camerata ART'issima együttes farsangi zenés műsorával hangolódtak a  mulatságra. A farsang napján minden kisgyermek csodás jelmezt öltve búcsúztatta a telet. A szülőknek  vidám műsorral kedveskedtek a csoportok, majd közös tánccal, mókás játékokkal telt a délelőtt. A napot közös utcabállal zártuk, ahol az Apor óvoda apraja, nagyja közösen táncolt, ünnepelt.
Imre atya is meglátogatta a csoportjainkat, és a sok betegség ellenére  Családi misénken is szép számmal jelen voltak az Aporos családok.

2023.02.09. - Gyertyaszentelő az Apor Oviban

 
 
Február 2-án ünnepeltük Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét. A Halacska csoportos gyermekek előadásában nézhettük meg az ünnephez kapcsolódó bibliai történet dramatizálását. Jézust, születése után negyven nappal szülei Mária és József, a jeruzsálemi templomba vitték, hogy mint elsőszülött gyermeket az Úrnak ajánlják. A templomban találkoztak az agg Simeonnal és Anna prófétával. Simeon felismerte a gyermek Jézusban a megváltót. Karjába vette a gyermeket, és a világ világosságának nevezte. A világ világosságával való találkozás szimbólumaként alakult ki a gyertyaszentelés szokása. A szentelt gyertya, amely felemészti magát, hogy másoknak szolgáljon, Jézus jelképévé vált. Az ünnep során Imre atya megáldotta a gyermekek gyertyáit, amit minden kis óvodás nagy örömmel vitt haza. Az ünnepet citera, és fuvola játékkal kísért énekek  színesítették.
Ehhez a naphoz néphagyományok is kapcsolódnak. Bár igazi medvével nem találkoztunk, a hét során  a mackóké volt a főszerep  tevékenységeinkben. Rengeteg mackó költözött be a csoportokba néhány napra. A gyermekek barlangot készítettek, együtt játszottak kis kedvenceikkel. A barkácsolás során, énekekben, 
versikékben, mesékben is övüké volt a főszerep. Finom illatok lengték be óvodánkat, hisz mackó formájú mézeskalácsok, finom, gyermekek által készített macis, mézes sütemények is készültek mindenki örömére. 
 

2023.01.14. - Vízkereszt napi áldás óvodánkra

 " Békesség e háznak, és minden lakójának!"
 
Január 6. Vízkereszt napja.
A katolikus egyház e napon emlékezik meg arról, hogy a napkeleti bölcsek hódolatukat tették az újszülött Jézus előtt. Ehhez a naphoz kötődik a háromkirály járás, és a házszentelés hagyománya, amikor is a hívő családok otthonaira áldást kérnek. E naphoz kapcsolódóan intézményünk lelkipásztora Kálmán Imre atya meglátogatta óvodánkat.  Minden csoportunk, az oda járó gyermekek, családjaik, és óvodánk dolgozói is áldást kaptak.
Közösen imádkozva kértük a mennyei Atyát, hogy  vigyázó szeretete oltalmazzon minket az új esztendőbeben is. A csoportok ajtaja fölé felkerült a három királyok nevének kezdőbetűje, az új év dátumával, amely az áldást jelképezi, és emlékeztet bennünket egész éven át arra, hogy a Mennyei Atya szeretete mindíg velünk van. 
 
Krisztus áldja meg ezt a házat. (Christus Mansionem Benedicat.)
Óvodánkban e naphoz kötődik a karácsonyi ajándékozás hagyománya. Nagy örömmel csomagolták ki közösen, a sok-sok ajándékot, játékot, képeskönyveket a gyermekek, miközben  boldogan mesélték el  társaiknak  otthoni karácsonyi élményeiket.
 
 
 
 
 
 

2023.01.12. - Meghívó Családi misére

 

2022.12.20. - Karácsony az Apor Oviban

 
 
Hagyományainkhoz híven, az idei évben is a negyedik adventi gyertyát a nagycsoportosok betlehemes játékával, közös karácsonyváró ünnepséggel egybekötve gyújtottuk meg. 
 
 

A Csiga csoportos gyermekek a kis Jézus születésének történetét elevenítették fel számunkra. A színvonalas előadás nagy sikert aratott. Külön öröm volt számunkra, hogy az idei évben, már a pásztorjátékban szereplő gyermekek szülei, családtagjai is jelen lehettek az előadáson.
A negyedik adventi gyertya lángját minden csoport magával vitte, és-e lánggal a saját kis koszorúján is meggyújtotta a gyertyákat. 
A karácsonyvárást közös énekléssel, óvónénik jókívánságaival, és apró ajándékokkal tettük a gyermekek számára még emlékezetesebbé. 
 
 
Áldott, békés szent karácsonyt, és nagyon boldog új esztendőt kívánunk mindenkinek!

2022.12.19. - Nagycsoportosok az iskolában

 
 
December 13, 14-én tanköteles korú óvodásaink meghívást kaptak az iskolából, hogy az első osztályos gyermekekkel közösen, egy igazi iskolai tanórán vegyenek részt. Izgatottan készültek a gyermekek a volt ovistársakkal, tanító nénikkel való találkozásra.
A tanórába lelkesen bekapcsolódtak, jelentkeztek, számoltak, mondókáztak iskolás társaikkal közösen. Nagy öröm volt mindannyiuk számára, hogy kipróbálhatták az okostáblát is. A tanóra végeztével rengeteg élménnyel gazdagodva tértek vissza az óvodába. A tanév során még több alkalmuk is lesz, hogy ismerkedjenek a leendő tanító nénikkel, az iskolai élettel, és még nagyobb lelkesedéssel várják szeptember elsején a becsengetést.
 

2022.12.13. - Adventi Családi mise

 

2022.12.09. - Szent Erzsébet napi gyűjtés az Apor Óvodában

 Adj nekünk adakozó szívet Urunk, hogy másokkal is megoszthassuk, amit tőled kaptunk!
 
Erzsébet naphoz kapcsolódó jótékonysági gyűjtésünket hagyományosan a rászoruló családok megsegítéséért szervezzük minden esztendőben. Az idei gyűjtést a Győri Egyházmegyei Karitász javára hírdettük meg. Az óvodába járó gyermekek és családjaik tartós éleémiszert és gyermekjátékokat ajánlottak fel olyan családok számára, akik leginkább rászorulnak segítségünkre. 
A gyermekek az óvodában megismerkedtek Árpád-házi Szent Erzsébet életével, az elesetteknek, szegényeknek és betegeknek nyújtott önzetlen cselekedeteivel. Jó szíve a mai napig példa mindannyiunk számára. 
A gyermekek is nagy örömmel ajánlottak fel ételt, csokoládét, vagy a már odahaza nélkülözhető játékaikat mások örömére. A csoportok közösen is vittek adományt az Erzsébet kosárba. Az adakozással Istent dicsőítjük, hisz ő tanít minket az önzetlen szeretetre. Aki a rászorulókon segít, olyan, mintha a templomban dicsérné az Urat. 
Adományainkat nagy örömmel fogadták a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai. A gyűjtést kiscsoportosaink, a Mókus és Katica csoportos gyermekek és óvodapedagógusok szervezték. 
 
Köszönjük minden adakozó család közreműködését!

2022.12.09. - Advent az óvodában

" Adventi hírnök, friss fenyő ág.
Lobog már három gyertyaláng."
 
Óvodánkban minden adventi gyertya meggyújtása egy különleges ünnep számunkra. A gyermekek az óvónőkkel közösen készítik el a csoport adventi koszorúját, együtt kitakarítják, és feldíszítik a csoportszobákat. Az első lila gyertya meggyújtásakor a gyermekek jócselekedetgyűjtő kis karácsonyi jelképeket kapnak. Advent idején ezekre gyűjtik jócselekedeteiket jelző matricákat, csillagokat. megismerkednek az ünnep jelképeivel.
A második lila gyertya meggyújtásakor arra a bibliai történetre emlékezünk, mikor Gábriel angyal meglátogatta Máriát, és elmondta neki a Mennyei Atya üzenetét. Gyermeke fog születni...
 
 
A koszorú harmadik gyertyája rózsaszín. Ez az öröm jelképe, hogy már nagyon közel van karácsony éjszakája. Az óvónők elbábozták a gyermekeknek, hogy Mária és József miként érkezett meg Betlehembe, és hogy találtak szállást egy városszéli kis istállóban. 
Az adventi várakozásban a gyermekek sok éneket, verset tanulnak, közösen énekelnek. Az ünnep meghittségét a koszorú gyertyáinak meggyújtása, illatok, sok ajándék, meglepetés barkácsolása, mézeskalács készítés, ünnepi hangverseny színesíti. 

2022.12.09. - Nálunk járt a Mikulás

 Óvodánkba is ellátogatott a Mikulás!
 
"Szent Miklós a hulló hóban
Puttonyával körbe jár.
Bekopogtat minden házba, 
Minden embert megtalál. 
 
Mosoly ül az öreg arcán,
Merre ő megy, hull a hó,
Nálunk hagyja a szívét,
Reánk szórja örömét."
 
A gyermekek már napok óta lázasan készülődtek a Mikulás látogatására! Igyekeztek sok jócselekedetet gyűjteni, kitakarították a cipőjüket, rendet raktak a csoportszobában, rajzoltak, feldíszítették az óvodát. 
Sok kedves verset, éneket tanultak, hogy ezzel szerezzenek örömet a Mikulásnak. Miklós nap délelőttjén nagy volt az izgalom. A Mikulás kis segítőjével érkezett közénk. Mesélt hosszú útjáról, és hogy mennyi szépet hallott az Apor Ovis gyermekekről. A tanult versekkel, énekekkel köszöntöttük, ő pedig sok-sok finomsággal teli csomagot osztott ki a gyermekek között. 
 
Ígérete szerint, jövő télen is ellátogat hozzánk. 

« 1 | 2 »