Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« 1 | 2 | 3 »

2012.03.12. - 2012. március 11. Családi mise

A márciusi családi mise gyermekfoglalkozásának témája a templom volt. A gyermekek színes, hajtogatott papír templomokat díszíthettek, Kati néni és Piroska néni egy kis báb, és sok szép szemléltetőkép segítségével mondták el a gyermekeknek és a szülőknek mindazt, amit a templomról "tudni kell". A dalunk is a templomba hívogatta a gyermekeket:

"Gyere kicsi barátom, menjünk gyorsan,
Jézus vár reánk a templomban..."

képek>>


2012.03.10. - "Süt a pék, süt a pék..."

A Halacska csoport március 6-án a Gyarmathy pékségben járt. Végig nézték a gyermekek, hogyan készül a kenyér, láthatták a kenyérsütés fortélyait.
Nagyon tetszett mindenkinek a dagasztás. A gyúrást a gyermekek is megpróbálhatták. A kemencéknél láthatták a kenyér kiszedését a hatalmas sütőlapáttal. A látogatás végén mindenki jóízűen falatozta a frissen sült kenyeret.

Köszönjük a Gyarmathy pékségnek a kedves fogadtatást.

képek>>


2012.02.20. - "Farsang, farsang, három napig farsang..."

Az Apor ovisok háromnapos farsangjában sok érdekes dologra került sor. Itt járt nálunk "Tomi" a bohóc, akinek "mindig van tartaléka", vagyis új és újabb hangszere. Elkészültek a változatos álarcok, kalapok. A gyermekek keze-nyomán születtek viccesek, kedvesek, csinosak és félelmetesek is, melyekkel próbáltuk elijeszteni a telet. Pénteken, a 3. napon a szülőkkel együtt volt az igazi dínom-dánom. Felvonultak a kisgyermekek a szüleik által készített jelmezeikben. Volt zene, ének, tánc, tombola, vonatozás... Minden, ami nélkül nem múlhat el farsangi bál. Az asztalokon roskadásig a sok finomság.

Köszönjük a kedves Szülőknek, Nagyszülőknek, hogy együtt mulattak velünk.

képek>>
 


2012.02.16. - Maszkabál - Múzeumpedagógiai foglalkozás

Február 14-én a Nyuszi csoportosok ellátogattak a Borsos Miklós Múzeum farsangot idéző kiállítására, és az azt követő gyermekfoglalkozásra. Nagy örömmel láttak munkához a gyermekek: flitterekkel, arany-ezüst temperával, csillogó papírokkal, színes tollakkal díszítették a "velencei-stílusú" álarcaikat.

képek>>


2012.02.14. - Itt a farsang áll a bál...

A z idei évben 3 napos lesz az ovis farsangi mulatság. Február 15-én, szerdán délelőtt Tomi bohóc látogat el hozzánk. Csütörtökön álarcokat, farsangi szemüvegeket készítünk és ezekben táncolunk, énekelünk.
Pénteken mindenki otthonról hozza a jelmezét és 9 óráig a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt mulatunk.

Farsang van most,
ne feledd el.
Maskarádat
fürgén vedd fel!

Szól a duda,
szedd a lábad,
perdülj, fordulj,
fürgén járjad!
 


2012.02.13. - Februári Családi mise

A nagy hideg és a betegségek ellenére is szép számmal jöttek a gyermekek és szüleik a Családi misére.
A barkácsolást rövid "tanítás" követte, majd mentünk fel a templomba. A kis "orvosi táskát" büszkén vitték haza a gyermekek.

Erősségem és menedékem valóban Te vagy, Jézus.
Vezess és irányíts engem!

képek>>


2012.02.09. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe az óvodában

Február 2-án, hagyományaink szerint ünnepeltük. A Halacska csoport közreműködésével felidéztük a bibliai történetet: Jézus bemutatása a templomban. Vendégünk volt Ferenc atya, aki megszentelte a gyertyáinkat és megáldotta a gyermekeket.

képek>>
 


2012.02.02. - Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Kedves Szülők!


Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az első szülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 2-án, csütörtökön délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Halacska csoport vezetésével.
Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapot követő vasárnapon a katolikus templomokban Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk Istenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől! Bíztatjuk a szülőket, hogy a családjukkal együtt vegyenek részt a Balázsáldáson a templomokban.

Az óvoda pasztorális munkaközössége
 


2012.01.31. - Szülők Farsangi Bálja

Kedves Szülők!

A Szülők Farsangi Báljának időpontja megváltozott!

Új időpont:

2012.február 11. ( szombat ), 19.00

Bálunk évről évre egyre sikeresebb a Szülők körében. Jelentkezni vagy támogatást felajánlani az óvónők által kiosztott jelentkezési lapon lehet. Jöjjenek el, táncoljanak sokat, érezzék jól magukat! Ha valaki-sajnálatos módon- nem tud részt venni a bálban, tombola tárgyakkal, ill. pénzbeli támogatásokkal segítheti a bál sikerét. A támogatási felajánlások által befolyt összegből- melyet előre is hálásan köszönünk- óvodánk mindig részesül. Ebben az évben a focipálya kialakítására szeretnénk fordítani a pénzt. A SZÜLŐK BÁLJA a farsangi időszakban azért szerveződik, hogy erősítse az intézményhez tartozást és jó szórakozást nyújtson.

Szeretettel hívjuk, várjuk Önöket!

tavalyi képek>>
 


2012.01.23. - "Ahol a kincsetek, ott lesz a szívetek is"

Január 18-án dr. Pálhegyi Ferenc keresztény pszichológus volt óvodánk vendége, akinek előadására és "Őrjárat az etika körül" című könyvének bemutatójára sok óvodás szülő, pedagógus, hozzátartozó volt kíváncsi. Feri bácsitól Isten "szeretet-mércéjéről" hallhattunk, és arról, hogy emberi kapcsolataink adhatnak boldogságot számunkra: ha szeretünk, embertársaink elfogadnak bennünket és mi is adhatunk szeretetet nekik.
Feri bácsival május 25-én délután a győrújbaráti lelkigyakorlatos házban találkozhatnak ismét az érdeklődők a 10 éves Apor óvoda családi délutánján.
képek>>


2012.01.13. - Meghívó - Ahol a kincsetek, ott lesz a ti szívetek is

2012. január 18-án, szerdán 17.00 - 18.30-ig az iskolaközpont könyvtárában tart előadást

Dr. Pálhegyi Ferenc keresztény pszichológus


"Ahol a kincsetek, ott lesz a ti szívetek is" / Lk 12,34 /.
"A szív ÉRTÉKRENDÜNK centruma" 

címmel.

Az alkalom egyben -kérésünkre- könyvbemutató is lesz, ahol megvásárolható az előadó "Őrjárat az etika körül" című könyve.

 

"Emberi kapcsolataink útvesztőjén sötétben botorkálunk... döntéseinket és kapcsolatainkat nem a Teremtőtől származó szeretet-mércéhez igazítjuk, hanem önös érdekeinkhez... manipulálni igyekszünk egymást... Honnan jöhet fény az éjszakánkba?" olvashatjuk Dr. Pálhegyi Ferenc könyvében.

 

Szeretettel hívjuk a szülőket, pedagógusokat, dolgozókat, ismerősöket és minden érdeklődőt!

Az óvoda pasztorális munkaközössége
 


2012.01.06. - Óvoda hívogató

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába

 

Nyitott kapuk napja:

  • Szülőknek: 2012. január 25. 17.00
  • Gyermekeknek: 2012. február 1. 15.30-16.30

Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát...

 

Jelentkezési lap letöltése>>


2011.12.16. - Óvodai Karácsonyi Koncert - Koppány László igazgató ünnepi köszöntője

"Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra – ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni – beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk.” (Pilinszky János: Hitünk titkairól…)

 

Kedves Szülők, Hozzátartozók! Kedves Óvónénik, Dadusnénik! Kedves kis Óvodásaink!


Jézus születésének szeretet üzenetét, azt, hogy az egykori betlehemi éjszaka milyen értelemben a szeretet ünnepnapja, János evangéliuma mondja meg legvilágosabban:


"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta,
hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

(Jn 3,16)

 

Karácsony ünnepe a keresztények számára – bár történelmileg változó ünnepi külsőségek között – ma is Jézus születését jelenti. Mindig ezt idézi fel karácsony szent éjszakája.
Sokan úgy tudják, hogy a karácsony „a szeretet ünnepe”, de hogy mi ez a szeretet, miképpen kell gyakorolni, kit és hogyan kell szeretni, abban már erősen megoszlanak a vélemények.
Tudatos véleményformáló ez ügyben a karácsonyipar, hiszen üzenete egyértelmű: szeretni annyi, mint minél több és több ajándékot adni és kapni, minden mozdíthatót venni és eladni.
Miközben szeretet-bevásárlásainkat intézzük, kellemes karácsonyt kívánunk egymásnak.

 

Ám a kellemes karácsony feszengve kivárt békés pillanatai elillannak, és a pillanatnyi élvezet múló kellemessége még nem szeretet. A szeretet ünnepét akarjuk megülni, de ezt a szeretetet pusztán anyagi javak kölcsönös cseréjeként tudjuk felfogni. Megfeledkezünk arról, hogy világosan felismerhető értékű ajándékainkkal ellentétben, a valódi szeretetnek, - amire mindannyian vágyunk-, nincs mérhető. egymásra rácitáló mennyisége.
Hiszen a szeretet nem más, mint önmagunk korlátlan megnyitása mások felé.
Hát nem ez a mások felé megnyitás ez a mai óvodai este?
Hát nem magunkat akarjuk adni másoknak? Óvónők, gyermekek és szülők?
Az ember csak szeretetében tudja – többnyire csak pillanatokra – felülmúlni önmagát.
De, ha az ember megpróbálja komolyan venni a szeretet születésének természetfeletti, példaértékű betlehemi pillanatát, nem csupán kellemes, de békés, szép, áldott és szent karácsonyt adhat magának, családjának és másoknak is.
Ezért vagyunk ma itt együtt, óvodai közösségünkben. Hogy megnyissuk önmagunkat mások felé, adjunk egy kis szeretetet másoknak, szeressük elsősorban gyermekeinket, a szülőket, a nagyszülőket, a hozzátartozókat és minden családot. Szeressük az óvodánkat, közösségünket.
Mindnyájan adunk magunkból egy picit a lelkünkből, nem tökéleteset.
Kányádi Sándor szavaival élve:
"A gyermekeknek minden javakból a legjobbat szoktuk juttatni! – De a versekből, a mesékből, az irodalomból is azt kellene" Így, 2011 Karácsonyán én még hozzáteszem: A szeretetből is a legjavát. Ezért köszönöm meg most mindenkinek a 2011-es évi bármilyen támogatását, külön az erdélyi, kovásznai Apor Gyermekotthonnak adott támogatásotokat.
Megköszönöm az óvodai dolgozók egész éves munkáját, külön a szülők bizalmát.

 

Kívánom, hogy az Úristen adjon Nekünk, Családjainknak és Mindnyájatoknak, akik itt vagytok: békességet, kegyelmekben gazdag Karácsonyt és 2012-re, az Új évre:
Jó egészségben bővelkedő Új esztendőt.
 


2011.12.15. - Ádventi koncert 2011.

Kedves Szülők!

Köszönjük, hogy olyan sokan megtiszteltek bennünket és eljöttek a II. Adventi Hangversenyünkre
és Karácsonyt váró Pásztorjátékunkra.
Külön köszönjük a finom és illatos kukucákat és a pénz adományokat.
(98.500.- gyűlt össze, amit a focipálya kialakítására használunk fel)
Áldott karácsonyt és békés, boldog új évet kívánunk minden családnak!

Az óvoda dolgozói nevében sok szeretettel:
Thomanné Dukkon Márta
óvodavezető
 

képek>>


2011.12.12. - Itt járt a Mikulás

A gyermekek és felnőttek nagy örömére hozzánk is ellátogatott Szent Miklós utóda. A kis óvodások bátran énekeltek, verseltek, ügyesen mondták a mondókákat. Jutalmuk sem maradt el: cukrot, diót, mogyorót kaptak a Mikulástól.
képek>>


2011.12.12. - II. Adventi Hangverseny és Pásztorjáték

"Hullassatok egek, Csillogó harmatot!
Jöjj el, ó Jézusom: Búban elhervadok!"


Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődő családot
II. Adventi Hangversenyünkre 2011. december 14-én, szerdán
17 óra
i kezdettel az iskola aulájába.


A Szivárvány csoportosok Pásztorjátékot mutatnak be, fellépnek óvodánk néptáncosai és az óvónők, szülők közös kórusa. Zenei vezetőnk: Somfai Elemér.
Belépődíj nincs, adományokat szívesen fogadunk óvodai focipályánk kialakításához.


2011.12.12. - Meggyújtottuk a 3. gyertyánkat

A Katica, Nyuszi és Halacska csoportok vezetésével meggyújtottuk az adventi koszorú 3.gyertyáját, és eljátszották a gyermekek a Szent Család szálláskeresését.

„De vajon, ha most születne,
hol találna szeretetre?
Otthonunkba eljöhetne?
Nálunk főhelyre ülhetne!
Én átadnám a kiságyam!
Én a szívem, s minden vágyam!
Én odafutnék elébe!
Én azt kérném, hozzánk térj be!
Ennek nincsen akadálya, Ő a hívó szavunkat várja!
Úr Jézus szüless meg Bennünk, hogy igazán ünnepeljünk! Ha otthonod lesz a szívünk, akkor lesz boldog életünk!”

képek>>
 


2011.12.05. - Megtelt az Erzsébet kosár!

"Ezt tényleg én kapom?"

Kedden délelőtt az Anya- Csecsemő és Gyermekotthonban jártunk, elvittük az adományainkat, meglepetést szerezve kicsiknek, nagyoknak egyaránt.
Köszönjük a kedves Szülőknek és a gyermekeknek a sok-sok felajánlást.
"Kapni jó, de adni még jobb!"

Köszönet és hála minden jó szülőnek és gyermekeiknek, hogy hozzájárultak a Gyermekotthonban lakó kicsik és nagyok öröméhez.

képek>>
 


2011.11.28. - Ádventi várakozás

 Kezdődik az Advent…
 

Óvodánkban hagyományosan az adventi koszorú gyertyáit közösen gyújtjuk meg egy kis ünnepség keretében a következők szerint: 

  • Az 1. gyertya meggyújtása november 25-én, pénteken délelőtt volt a Csiga, Pillangó és a Szivárvány csoportok vezetésével. 
  • 2. gyertya meggyújtása december 2–án, pénteken délelőtt lesz a Mókus, a Süni és a Maci csoport vezetésével.
  • A 3gyertya meggyújtása december 9–én, pénteken lesz a Halacska, a Katica és a Nyuszi csoport vezetésével.  
  • A 4. gyertya ünnepélyes meggyújtása december 14–én, szerdán délután lesz az iskolaközpont aulájában, amelyen a Szivárvány  csoportosok pásztorjátékot mutatnak be. 

Áldott Adventet kívánunk minden családnak!
Az óvoda pasztorális csoportja


2011.11.27. - Advent első vasárnapja

"Karácsony készül emberek,
súroljátok fel lelketeket,
tisztítsátok ki szíveteket...
"

 

...hangzott el a köszöntés az óvoda Csiga csoportjában. Adventi gyertyagyújtásra gyűltünk össze a Katica és a Maci csoportosokkal. Meghitt ünnepi áhítatban hallgatták gyermekeink az óvónők szavait, énekeltek, imádkoztak, várták a gyertya fényességét.Az együttlét pillanatait -hívásunkra- velünk töltötték a leendő kisóvodásaink szüleikkel, ragyogó szemmel vállalkoztak a gyertya elfújására.
Felemelő pillanat, mikor az óvó nénik a meggyújtott első gyertyalángból viszik a fényt saját csoportjaikba, az adventi várakozás időszakának kezdeteként. A Süni teremben a Szivárvány csoportosok vezették a gyertyagyújtást, a Pillangó csoportosok pedig a Nyuszi és Mókus csoportosokkal énekeltek, verseltek együtt, majd ők is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.
Ó, jöjj, ó jöjj, Üdvözítő...

képek>>
 


« 1 | 2 | 3 »