Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
............................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2021.03.05.
Jelentkezés az Apor oviba
  Óvodai jelentkezési lap letöltése >>
2021.03.04.
Márciusi családimise - elmarad
Kedves Szülők!   Az új járványügyi intézkedések miatt, az óvodák bezárnak. A vasárnapra tervezett családi misénk elmarad. Kérjük, hogy minden család a lakóhelyéhez legközelebb eső templomban vegyen részt a vasárnapi szentmisén...
2021.02.25.
Kézműves délelőtt az AMI-ban
 Nagycsoportosaink élményekkel teli délelőttöt tölthettek el az intézményünkben működő Alapfokú Művészeti Iskola műhelyében. A délelőtt során többféle művészeti technikával is megismerkedhettek kis óvodásaink...

Archívum


« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ... utolsó »

2017.03.30. - Csemete Bábszínház előadása

 Az Apor Óvoda vendége volt ismét a Csemete Bábszínház!
 
A soproni társulat a Barna mackó kuckója című mesét dolgozta fel. Igényes, jó ízléssel, saját maguk által elkészített textil díszlettel, és nagy méretű bábokkal jelenítették meg a történetet. Ötletes megoldássokkal a gyerekek is részesei lehettek a mesei cselekménynek, amely teljesen magával ragadta őket.
 

2017.03.24. - Ismerjük meg! Estek 6.

 
 
Kedves Szülők!
Tisztelt érdeklődők!
 
A keresztény hitünkről szóló előadássorozat, "Ismerjük meg! Estek" hatodik alkalma március 29-én, szerdán 17 órai kezdettel lesz az iskolaközpontunk könyvtárában.
"Az igazat mondd, ne csak a valódit!" címmel az est témája a keresztény ember és a média. Hogyan tájékozódjunk az információ áradatban? Mit engedjünk be a lakásunkba, a fejünkbe, a szívünkbe?
Vendégeink lesznek a Hitvallás egyházmegyei katolikus lap szerkesztői: Juhos Imre atya, Csizmadia Gertrúd (az iskolaközpont tanára), Székelyné Szénássy Judit, Kiss Tamás és Paksa Balázs.
 
Kérjük, éljenek a lehetőséggel, jöjjenek el az előadásra, és hívják egymást - a csoporttársak szüleit! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 
 

2017.03.15. - Megemlékezés az 1848-as forradalom és szabadságharcról

                A mi zászlónk gyönyörű: piros, fehér, zöld színű.
          Az egész világ csodálja, a Jó Isten megáldja!
 Nemzeti értékeinkhez, a szülőföldünkhöz való szeretetteljes, jó viszony kialakítása – hazafiságra nevelés -kiemelt feladata óvodánknak.
Március 14-én, a reggeli áhítatokban emlékeztünk meg az 1848-as forradalom és  szabadságharc eseményeiről és imádkoztunk a hazánkért.
Az óvónők sok szép kokárdát, pártát, csákót, lovacskákat és paripákat készítettek a gyerekekkel együtt; énekeket, verseket, mondókákat tanítottak a gyermekeknek.
A közös ünneplést a Kollégium Dísztermében Bazsóné Zsohár Ibolya és néptáncosai (Pillangó és Katica csoportosok)vezették, akik feltették az ünnepségre a koronát szívet, szemet gyönyörködtető táncukkal és énekükkel. A táncosok és a nézősereg is nagyon élvezték a bemutatót!
Köszönet a szép élményért a szereplő gyermekeknek és kolléganőnknek,Ibolyának!
 
"Kossuth Lajos azt üzente:
Elfogyott a regimentje.
Ha még egyszer azt üzeni:
Mindnyájunknak el kell menni!
Éljen a magyar szabadság!
Éljen a haza!"

2017.03.13. - Bábszínházi előadás

 A Vaskakas Bábszínházban jártunk
 
Az Apor Óvoda nagy csoportosaival ellátogattunk a bábszínházba, ahol a Pinokkió című darabot néztük meg - modern színházi feldolgozásban. A gyerekekkel készültünk az előadásra, napokkal előtte elmeséltük nekik a történetet, hogy jobban megértsék majd a látottakat. A színészektől átélt alakításokat láthattunk, a gyerekeknek nagy élmény volt a vidám hangulatú előadás.

2017.03.13. - Márciusi családi mise

 "Uram, jó nekünk itt lennünk Veled!"
 
A márciusi családi mise evangéliuma Jézus színeváltozásáról szólt. A Mókus csoport óvónői Nyéky Kálmán atya báb evangelizációs sorozatából vetítettek a gyerekeknek: Riska és Csibe gyereknyelven mondták el a bibliai történetet. Kati néni a Jézusról tanultakat összegezte a gyerekek segítségével, Erika néni pedig arról beszélt, hogyan találkozhatunk ma is Jézussal? Az imádságban, a Biblia tanításában, a templomi közösségben, a kenyér és bor színében ma is közöttünk van Jézus! Kérjünk tőle erőt, útmutatást a mindennapokban, kérjük, hogy erősítsen meg bennünket is a hitben, hogy bízhassunk a gondviselésében a nehézségek idején is! Ámen.

2017.03.02. - Kezdődik a nagybőjt

Március 1 – én hamvazószerda volt és egyben megkezdődött a nagyböjt. Ezen a napon az Egyház hamut szentel, amellyel a pap keresztet rajzol a homlokunkra, és emlékeztet bennünket arra, hogy életünket Istentől kaptuk, és földi életünk végén Hozzá kell térnünk – így juthatunk el az üdvösségre, az örök életre.
Húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére az Egyház 40 napos böjttel készül. Számunkra ez a megtérés, a bűnbánat ideje. Jézusnak, Üdvözítőnknek a szenvedésére gondolunk, Aki kereszthalálával, és feltámadása által szerezte meg nekünk a megváltást. A nagyböjtben péntekenként a templomokban „keresztutat járunk” a stáció képek előtt, hogy Jézus szenvedésére emlékezzünk, és belőle merítsünk erőt a mai életünk kereszthordozásához.
Mi is Őt akarjuk követni nagyböjti áldozatainkkal, lemondásainkkal, hogy általa majd a feltámadás dicsőségébe is eljussunk. Az önként vállalt böjt, imádság, jócselekedetek mellett az Egyház kéri a hústól való tartózkodást hamvazószerdán és a nagyböjt péntekjein, a szigorú böjtöt hamvazószerdán és nagypénteken / napi háromszori étkezést a 14. életév felett /. A kegyelmi előkészületben buzdít bennünket a szentgyónásra, és a rendszeres szentáldozásra. Így készítsük lelkünket húsvétra, amikor Jézus halálára emlékezünk, és feltámadását ünnepeljük.
Fogadjuk el a felkínált ajándékot, kegyelmeket!
 

2017.02.25. - Ebédrendelés Márciusra

 Tisztelt Szülők!
 
Kérjük, hogy a márciusi étkezés díját az Unicredit Bank Zrt-nél vezetett bankszámla számunkra
 
2017. február 25-ig szíveskedjenek átutalni.
 
Bankszámlaszám: 10960008-00000011-55560005
 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében az átutaláson fel kell tüntetni:
  • a gyermek nevét
  • óvodai csoport megnevezését
  • az adott hónapot
Átutalás közleménye:
Éhes Anna Őzike csoport Március
 
Köszönjük együttműködésüket!
 

2017.02.25. - Szülői értekezlet

 Kedves Szülők!
 
Az ovis naptárunkat követve SZÜLŐI ÉRTEKEZLEZTRE hívjuk és várjuk Önöket!
Az értekezlet ideje: 2017.03.02. 17.00-tól
Helye: óvodai csoportszobák
 
Minden kedves szülő megjelenésére és aktív részvételére számítunk!
Az óvoda munkatársai nevében: Thomanné Dukkon Márta
                                                                             óvodai intézményegység - vezető

2017.02.19. - Ismerjük meg! Estek

 A februári "Ismerjük meg! Estek" vendége Dékány Ferenc atya volt.
Ferenc atya vetített képes előadásában Ferenc pápa - "Áldott légy!" című - a környezetvédelemről szóló enciklikájának kapcsán arról beszélt, hogy a természetvédelem komplex problémájának megoldása csak az ökológia, a szociológia és más tudományágak összefogásával lehetséges - ebbe beletartozik a teológia és a hívő emberek közössége is. Előadónk a pápai körlevélből sok érdekes témát emelt ki: az ökológiai veszedelmek fajtáit és okait, a szegénység és kizsákmányolás összefüggéseit, a rögeszmés fogyasztói magatartás és az állandó növekedés, hatékonyság veszélyeit... Mindannyiunknak felelőssége van a közjó munkálásában, és a jövő nemzedék életlehetőségének megőrzésében is! Új életstílus kialakítására van szükség, amelyet a mértéktartás, a bibliai értelemben vett egyszerűség, az élet feltétlen tisztelete, a lelki békére való törekvés jellemez. "Legyünk Isten ajándékainak őrzői!"- kérte velünk együtt záró imájában Dékány Ferenc atya.

2017.02.17. - "Itt a farsang..."

 Képes tudósítás óvodánk farsangi báljáról
 
 
Itt a farsang, áll a bál,
keringőzik a kanál,
Csárdást jár a habverő,
bokázik a máktörő. 
Dirreg, durrog a mozsár,
táncosra vár a kosár.
A kávészem int neki,
míg az örlő pergeti. 
Heje-huja vigalom!
Habos fánk a jutalom
Mákos patkó, babkávé,
ez aztán a parádé.
   
 

2017.02.16. - Nyílt nap az AMI-ban

Iskolába készülő nagycsoportosaink közül többen is ellátogattak szüleikkel az Apor Művészeti Iskola Nyílt napjára.A gyermekek megilletődötten,de élvezettel vettek részt a felkínált tevékenységekben.
AMI Nyílt nap>>Képes beszámoló a tevékenységekről

2017.02.16. - "Farsang van, farsang van..."

A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.
Így van ez óvodánkban is.
Táncoltunk, mulattunk a soproni Camerata Artissima együttessel, majd kolléganőnk,Pongráczné Tóth Adél családja és táncos barátuk közreműködésével megnéztük, majd eljártuk a régmúlt és a mai kor táncait.
Az AMI Nyílt napján tovább fokozódott a farsangi hangulat: álarcot is készítettek az érdeklődő gyermekek.
A gyermek csoportokban is lázas munka folyik, készülnek a szebbnél szebb díszek, szemüvegek és bohocók. Mindenki izgatottan várja a bál napját!
 
"Táncra, táncra kisleányok,
daloljatok fiúk,
itt a farsang, haja-huj,
ne lássunk most szomorút!
 
Mert a farsang februárban
nagy örömet ünnepel,
múlik a tél, haja-huj,
s a tavasznak jönni kell!"
 
 
Farsangi készülődés Képes beszámoló
 

2017.02.13. - Februári családi mise

 
A gyerekfoglalkozás barkácsolással kezdődött: a gyerekekkel macis pörgettyűt készítettünk, amelynek egyik felére mosolygós macit, a másik felére szomorút ragasztottak a gyerekek. Ez a barkácsolt emlékeztető a "Két kicsi bocs meg a róka" történetét juttathatja eszünkbe: aki nem tartja be a szeretet törvényét - nem osztja meg a társával azt, amilye van - az maga is boldogtalan lesz...
Csilla néni és Niki néni a szabályokról beszélgetett a gyerekekkel, és arról, hogy az Isten a teremtéskor szabályokat adott a világba, Mózesre pedig rábízta a 10 parancsolatot, azokat a szabályokat, tanácsokat, amelyeket be kell tartanunk ahhoz, hogy itt a földön boldog életünk legyen! Jézus is erről tanít bennünket:
"Ha te Jézust követed, akkor leszel boldog..."
 

2017.02.07. - Ismerjük meg! Estek

 

2017.02.04. - Húrrá !Esett a hó!

 Így készül a hóember Nyuszi módra!
Sarkady Sándor: Hóember
 
                                                        Szikrázik a hótenger,                                                       
elkészült a hóember!
Hótenger, hótenger-
répaorrú hóember!
 
Seprűnyél a kezébe,
vaskalap a fejébe!
Hótenger, hótenger-
répaorrú hóember!
 

2017.02.04. - Így ünnepeltük Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét

 Gyertyaszentelő Boldogasszony emléknapja
 
Február 2-án, délelőtt a kollégium dísztermében tartottuk a már hagyománnyá vált ünnepségünket a Mókus csoport vezetésével, amelyen az óvodánk minden gyermeke és dolgozója részt vett. Kati néni és Erika néni elmondták a Bibliából a kis Jézus Jeruzsálemi templomban való bemutatásának történetét, majd jelmezbe öltözve - nagy átéléssel - el is játszották azt. Vendégünk volt Benkovich Ferenc atya, az iskolaközpontunk lelkésze is, aki megszentelte a díszes gyertyákat, és a Jóisten áldását kérte a gyerekekre. Köszönjük az óvodapedagógusok lelkes készületét, a felemelő, szép ünneplést.
 

2017.02.03. - Mackó- nap

A vallási tartalom mellett ismert időjárásjóslás kötődik ehhez a naphoz. Ha süt a nap, a medve előjőve barlangjából meglátja az árnyékát, ezért visszamegy, és még hosszú lesz a tél. Ha viszont rossz idő van, nem tart már sokáig a hideg - tartja a népi megfigyelés.
A Csiga, Nyuszi és Pillangó csoportosok Gyertyaszentelő napján reggel saját, otthoni macijukkal érkeztek. A régi népi megfigyelést felelevenítve Mackó- napot tartottak a csoportszobájukban. Mackó-várat is építettek.
                                                         Zelk Zoltán:                                                          
Kelj fel medve
                                             - Kelj fel, medve, kelj fel már,                                             
hoztunk mézet csöbörrel!
- Nem kelek én, álmomban
eszem teli vödörrel!
- Kelj fel, medve, jaj de szép
a hó a hegy tetején!
- Szebbet látok, álmomban
zöld erdőben járok én!
- Kelj fel, medve, nóta szól,
varjú mondja: kár, kár, kár...!
- Szebbet hallok, álmomban
vidám tücsök muzsikál!
- No, ha így van, hát aludj:
tavaszig ne bújj elő!
- Nem is bújok, csak ha majd
kicsal Gyertyaszentelő!
Mackó- nap Képek>>
 
                                      

2017.01.31. - Könyvtárban jártunk

NYUSZIK A KÖNYVTÁRBAN
 
Nyuszi csoportos ovisaink január utolsó előtti napján a Gyermekkönyvtárba tettek látogatást. A könyvek világával ismerkedtek az iskolába készülő nagyok és a farsangi szokásokat elevenítették fel. A könyvtáros néniktől színezhető álarcot kaptak ajándékba, amit az  
Itt a farsang áll a bál 
című dal eléneklésével köszöntünk meg. Az oviba hatalmas sétával érkeztünk vissza, közben a helyes közlekedésről és a kresz táblákról beszélgettünk a gyerekekkel.
 
 

2017.01.31. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

 Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Kisjézust Mária és József a jeruzsálemi templomban „bemutatták”. A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban csütörtökön délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Mókus  csoport vezetésével.
Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapot követő vasárnap Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk a Jóistenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől!
Biztatjuk a szülőket, hogy a családjukkal együtt vegyenek részt a balázsáldáson a templomokban.

2017.01.15. - Ovis hívogató

Tisztelt Szülők!
Szeretettel várjuk gyermekeiket Óvodánkba!
 
"Nyitott kapuk napja":
 
 Szülőknek: 2017. január 18. (szerda) 17.00
Helye: az Iskolaközpont Könyvtára
Program: tájékoztató az óvodában folyó nevelő, oktató munkáról
 
 
Szülőknek és gyermekeknek: 2017. január 25. (szerda) 15.30-16.30
Program: az óvoda megtekintése, találkozás, beszélgetés az óvoda dolgozóival.
 
 
Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát.
 
Jelentkezési lapok átvehetők az óvodában, az iskola portáján és a Szentlélek Plébánián.
 
A Jelentkezési lapok beküldésének határideje: 2017.február 10. (péntek)
 
 
Minden kedves érdeklődő Édesanyát, Édesapát szeretettel várunk!
 
 
 

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 ... utolsó »