Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Közlemény
Étkezés
....................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2019.06.11.
Billegünk, ballagunk...
 Donászi Magda: Óvodától-iskoláig Egyszer régen édesanyám megfogta a kezemet, kicsit féltem, amikor az óvodába vezetett.  Csodálkoztam: mennyi játék,mennyi asztal, mennyi szék, gyorsan múlt a legelső nap,gyorsan futott el a hét...
2019.06.11.
Tavaszi kirándulások
Május utolsó hetében útra keltek az Apor Óvoda csoportjai, hogy megcsodálják a tavaszi természetet, a sokféle nyíló virágot, a virágzó bokrokat és fákat, és eközben önfeledten, vidáman játszanak az óvodán kívüli helyszíneken...
2019.06.10.
"Elhozta az Isten piros Pünkösd napját..."
 „Elhozta az Isten piros Pünkösd napját…”   Pünkösd a Szentlélek eljövetelének ünnepe. A Szentlélek az isteni szeretet sugara, mindig velünk van a szívünkben. ̶...

Archívum


« első ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 ... utolsó »

2014.10.15. - Őszi kirándulás

"Nézd csak a tájat, de szépen őszül.."
/Kányádi Sándor/
A Maci csoportosokkal Győrújbarátra kirándultunk, kihasználtuk a szép őszi időjárást. A turistajelzések útbaigazításával indultunk az erdőbe, hogy megfigyelhessük a természet változását. Barangolásunk során sokféle kincset találtunk: csipkebogyó, makk, moha, színes falevelek, virágok...
A szép őszi kincseket nagy örömmel szedegették a gyermekek. Az egész napos kiránduláson sok lehetőség adódott fatörzsön való egyensúlyozásra, "titkos" utak felfedezésére, játékra, beszélgetésre. Kicsit fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. képek>> Őszi kirándulás Győrújbaráton

2014.10.13. - Meghívás a királyi menyegzőre

Októberi családi mise - Meghívás a királyi menyegzőre
A hittan teremben zajló gyerekfoglalkozás témája is az aznapi evangélium volt. Jézus példabeszédében a király a Mennyei Atya, aki a fiának, Jézusnak a "királyi menyegzőjére"- a mennyországba - hív meg bennünket Egyháza által. Ibolya néni és Ági néni a Sünis gyerekekkel játszották el a példabeszéd történetét, majd a templomba felérve az oltár előtt mindenkinek szólt a gyerekek evangéliumi éneke:
"Hív az Atya engem, hív az Atya téged!
Fogadjuk el nagy örömmel e nagy tisztességet!"
 

2014.10.13. - Sokorópátkán jártunk

A szép őszi időt kihasználva a Maci és Csiga csoportosok Sokorópátkán jártak , a Sokoró Fogadó vendégei voltak. A gyermekek sok-sok élménnyel gazdagodtak, a képek is erről mesélnek: Sokorópátkai kirándulás
 
Köszönjük a nagyszerű lehetőséget!

2014.10.13. - Lovaskocsis kirándulás

"...ma szitálok, holnap sütök, neked egy kis cipót sütök..."
 
A süniseket a szomorkás őszi idő sem riasztotta el attól, hogy lovaskocsival elrobogjanak az újvárosi Gyarmathy Pékségbe. A kocsikázás vidám hangulatban telt, énekeltek, mókáztak, sőt még integettek is a lovaskocsi mellett elhaladó autóknak, embereknek.
A Pékségben már a frissen sült kenyér illata fogadta a gyermekeket, ahol megismerhették a kenyérsütés fortélyait. Akadt néhány bátor jelentkező, aki a sütőlapátot is kipróbálhatta és együtt emelték ki a pékkel a ropogósra sült kenyereket a kemencéből.
Végül 1-1 karéj frissen sült kenyeret kaptak a gyermekek ajándékba. Gyorsan eltelt a délelőtt s lovaskocsin, jó hangulatban, élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza az óvodába.
Köszönjük a szervezést óvodásunk édesanyjának, Nagy-Huszár Anikónak és a kedves fogadtatást a Pékség tulajdonosának és az ott dolgozóknak!

2014.10.11. - Őszi udvarrendezés

"Veletek Szülők, értetek gyerekek!" /Ferenc atya/
Ezen a szombaton a gépek hangja töltötte be óvodánk udvarát;a gyermekek helyett édesanyák, édesapák,nagyapák sürögtek, forogtak szerszámokkal, faágakkal. A szokásos őszi udvarrendezés miatt vertük fel a környék csendjét.
Köszönjük a Szülői Szervezet tagjainak a szervezést, a szorgoskodóknak pedig a munkát. Segítségükkel gyermekeink szebb, esztétikusabb, egészségesebb környezetben játszhatnak. Külön is köszönjük Bokor Balázsnak és Thoman Istvánnak, hogy gépeikkel még hatékonyabb volt a munka. A levágott ágakat, leveleket, füvet folyamatosan komposztáljuk.
A képek ízelítőt adnak a munkáról, a résztevevők hangulatáról: Őszi udvarrendezés
 

2014.10.10. - Októberi családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2014. október 12-én, vasárnap, 17 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével.

A 4-8 éves korú gyerekek számára - a szentmise első része alatt - gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.
Kérjük, hogy a szentmisén síró, hangoskodó kicsiket vigyék ki a folyosóra, az előtérbe! A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével. Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a gyermekfoglalkozásra a gyermekek legfeljebb egy kísérővel érkezzenek - ha szükséges!

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


2014.10.01. - A nevelés az Élet szolgálata

Kedves Szülők, Nevelők!

 

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont vendége lesz Uzsalyné Dr. Pécsi Rita keresztény neveléskutató. Előadás sorozatának címe: „A nevelés az Élet szolgálata

 

Első előadás: 2014. október 1. szerda 17-18.30-ig
Témája: A sikeres nevelés kulcsa: az érzelmi intelligencia fejlesztése. Élmények, motiváció, empátia, keresztény erkölcs, hitre nevelés...
 
Második előadás: 2015. február 18. szerda 17-18.30-ig
Témája: "Férfinak és nőnek teremtette..." Egy nyelvet beszélünk? Különbözőségek és hasonlóságok. A nemi identitás kialakításának nevelői feladatai…
 
Harmadik előadás: 2015. március 11. szerda 17-18.30-ig
Témája: A gyermekkor életfeladatai. Korlát, szabadság, engedelmesség, hiszti, agresszió, testvérféltékenység…

 

Az előadások helyszíne:

az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont könyvtára

Az előadó könyvei, DVD-i az előadásokon megvásárolhatók lesznek.

Az előadásokra elővételben bérlet váltható az Apor Óvodában 1500 Ft-os áron, amely mindhárom alkalomra szól. Egyes előadásokra szóló belépő ára 700 Ft – az előadások előtt a helyszínen megvásárolható.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


2014.10.01. - Végre kisütött a nap!

A Nyuszisok képes beszámolója az őszi lovaskocsis kirándulásukról...
Jót játszottak a szabadhegyi " Rózsák tere" játszótéren.
 

2014.09.22. - Egyházmegyei családi nap

"A jövőnk a családban születik" címmel került hagyományosan megrendezésre az egyházmegyei családi nap. 10 órakor szentmisével kezdődött az ünneplés, amelynek szónoka Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye főpásztora volt. A szentmise keretében adták át az idei Szent Gellért díjakat.

Óvodánk dajka nénije, Baloghné Virág Gertrúd valamint Iskolánk két kiváló dolgozója, Túróczi Zoltánné és ifj. Szűcs István kapott ezüst fokozatú elismerést odaadó, lelkiismeretes és áldozatos munkájukért.

       

A püspökvár kertjében főzőversennyel és sok színes programmal folytatódott a nap. Konyhaművészeink bográcsban az idei versenytémának megfelelően pincepörköltet főztek, amellyel második helyezést értek el. Emellett részt vettek diákjaink a városi vetélkedőn is. Mindenki, aki erre a szép napra ellátogatott igazán jó érzéssel térhetett haza, és szép élményekkel gazdagodhatott.

      

További képek - Szent Gellért díj, szentmise>>    Aporosok versenyben>>

 


2014.09.22. - Mobilis Közlekedésbiztonsági Témanap

2014.szeptember 19-én óvodánkból a Maci és Csiga csoportos gyerekek egy kalandos délelőttön vették részt a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.
A közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg játékos feladatokon keresztül. Volt memória játék, kérdezz-felelek, közlekedési tábla-felismerés, futóbiciklizés és "részeg" szemüvegben szlalomozás. a délelőtt folyamán sok hasznos ismeretet szereztek a gyermekek a helyes közlekedés szabályairól.
Köszönjük a szervezők munkáját!

képek>>


2014.09.20. - Egyházmegyei családi nap

Szeretettel várjuk a kedves szülőket, érdeklődőket, családokat a hagyományos, 2014. szeptember 20-án megrendezésre kerülő Egyházmegyei családi napra, a Püspökvár kertjébe.

 

 

Részletek>>

 

Plakát>>


2014.09.14. - Veni Sancte * Családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2014. szeptember 14-én, vasárnap, 17 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével.

A 4-8 éves korú gyerekek számára - a szentmise első része alatt - gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.
Kérjük, hogy a szentmisén síró, hangoskodó kicsiket vigyék ki a folyosóra, az előtérbe! A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével. Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a gyermekfoglalkozásra a gyermekek legfeljebb egy kísérővel érkezzenek - ha szükséges!

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


2014.09.14. - Szeptemberi Családi mise

A nagy eső ellenére sok család jött el a Szentlélek templomba a tanévnyitó családi misére. A gyermekfoglalkozást most Márti néni tartotta, segítője pedig Szilvi néni volt, aki ettől a nevelési évtől pedagógiai asszisztensként dolgozik óvodánkban. A gyermekek szorgalmasan ragasztották a színes szívecskéket a papírkeresztekre - vasárnap "Szentkereszt felmagasztalásának ünnepnapja" volt - amit boldogon vittek haza. A színes kis keresztekre felnőtteknek szóló evangéliumi üzenetet is ragasztottunk:


"... mert úgy szerette Isten a világot,
hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne,
el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

(Jn 3,16) 

képek>> Szeptemberi családi mise 


2014.06.10. - Pünkösd az óvodában

Június 6-án, pénteken délelőtt a kollégium nagytermében együtt ünnepeltük az Apor-ovisokkal a Szentlélek eljövetelének ünnepét, a pünkösdöt. A Maci csoportosok Éva néni és Zsuzsa néni vezetésével énekekkel, imával, verssel, dramatizálással felelevenítették a bibliai történetet,majd minden kisgyermek fejére feltettük az óvónők ajándékát: a pünkösdi fejdíszt. Ezután Ibolya néni néptáncosai "pünkösdölő" hagyományőrző népi játékot mutattak be nagy örömmel, élvezettel. Az ünneplés végén az udvarra vonulva "kitáncoltuk" a májusfánkat, hiszen eltelt a május,és itt a várva - várt NYÁR! Képek>> Pünkösd az óvodában 2014.


                Áldott pünkösdi ünnepeket kívánunk minden óvodásunknak és családjaiknak!

    Olyan szépen cseng a harang,
     mintha nem is harang volna,
     hanem ezer harangvirág
     imádságos szava szólna...

     Piros pünkösd vasárnapján
     szálljon reánk a Szentlélek,
     s térdre hullva mondjunk hálát
     a mindenség Istenének!

                       /Benedek Elek: Pünkösdi harangok/ 


2014.06.01. - Hálaadó szentmise

A Szentlélek templomban június 1-én, vasárnap délután tartottuk az Apor Óvoda hálaadó tanévzáró szentmiséjét. A meghívást örömünkre sok család elfogadta, és kérésünkre a gyerekekkel együtt foglaltak helyet a padsorokban. Mindhárom korosztály (kicsik, középsősök és nagyok) énekelt a szentmisén a zenekar kíséretével egy gyerekdalt, és a kéréseinket. hálaadásunkat is egy "óvodás család" tolmácsolta a Jóisten felé. Köszönjük Ferenc atyának, a Családi ének-, és zenekarnak, Szűcs István és Marek László tanár uraknak a 12 éve tartó együtt működést, és Koppány László igazgató úrnak a buzdító szavakat. 


2014.05.20. - Májusi Zsipp- Zsupp az Apor óvodában

Befejeződött a ZSIPP-ZSUPP zene-ovi. Fájó szívvel búcsúztunk el Kati nénitől, május 13-án az utolsó foglalkozáson. Nagyon élveztük a gyerekekkel a foglalkozásokat, ahol sokat énekeltünk, mondókáztunk és többféle hangszert is megismertünk. A foglalkozások végén Kati néni még arra is lehetőséget adott, hogy a hangszert kipróbálhassák a gyermekek. A gyerekek óráról órára közelebb kerültek a zenéhez, mely személyiség formáló hatású. Hatékony eszköze az emberré nevelésnek, harmonizálja a testet, fogékonnyá tesz a szép befogadására, formálja az ízlést és a magatartást. Bízunk benne, hogy a zeneoktatás itt nem ér véget és szeptembertől új erővel akár havi többszöri alakalommal ismét együtt leszünk. képek>>

Tarján Karolina

szülő


2014.05.12. - Májusi családi mise

A májusi családi mise evangéliuma a "Jó Pásztor"-ról szólt. A Süni csoport óvónői a gyerekek számára is érthetően és érdekesen dolgozták fel az üzenetet: a báránykás fejdíszek készítése után egy kapun mehettek be a karámba, ahol dallal, szemléltetéssel, rövid magyarázattal elevenítették fel a fogalmak tartalmát. Farkas Jánosné Zsóka néni: Fehérke c. mese regényéből rövid epizódokat jelenített meg Ibolya néni és Ági néni, majd a záró ének következett, amelyet a "báránykák" a templomban az oltár előtt is elénekeltek Laci bácsi gitáros kíséretével: " Jézus a pásztorom, jó pásztor Ő..."

Jézus mondja: "Én vagyok az ajtó: aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, bejár és kijár, és legelőre talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bőségben legyen." /Jn 10,1-10/ képek>>


2014.05.08. - Kalandra fel, hisz "Mozgásban a tudomány!"

Nagyszerű élményekben volt részük a Mókus csoportos gyermekeknek: A Mobilis Interaktív Kiállítási Központban jártak. A "Tudományos játszóház" teljesen elvarázsolta a gyermekeket és az őket kísérő felnőtteket is. Köszönjük a lehetőséget!


2014.04.30. - Szeretettel köszöntjük az ÉDESANYÁKAT

Szeretettel köszöntjük az ÉDESANYÁKAT


Májusi vasárnap


Májusi vasárnap
Illatos reggele.
drága jó anyukám
virágos ünnepe.

 

Ez a kis ajándék
beszéljen helyettem,
melyet kis kezemmel
magam készítettem.

 

Azt kívánom mindig
legyél boldog, vidám,
arcodról a mosoly
tündököljön reám.

 

Odafutok hozzád,
szorosan ölellek,
Anya, ugye tudod,
mennyire szeretlek?

 


2014.04.30. - Múzeumi foglalkozás

A Maci csoportosok a Borsos Miklós múzeum által szervezett kézműves programon vettek részt. Itt a gyerekek elkészíthették Anyák napjára édesanyjuknak szánt ajándékukat. Reméljük, hogy a saját maguk által elkészített ajándékukkal nagy örömet szereznek majd otthon.
A képeken az elkészült alkotások láthatók>>

 


« első ... 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 ... utolsó »