Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
............................................
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2021.04.13.
Értesítés
 Tisztelt Szülők!   A jelenleg érvényes Kormányrendelkezések szerint az óvodában 2021.03.08-tól elrendelt rendkívüli szünet 2021.04.19-én megszűntetésre kerül. E naptól a rendelkezés értelmében visszatér a jelenléti nevelés-oktatás...
2021.04.03.
Feltámadt Krisztus! Alleluja!
 Áldott és kegyelmekben gazdag, örömteli húsvétot kívánunk minden óvodásunknak és családjuknak!   Apor Vilmos Óvoda dolgozói
2021.03.29.
Értesítés óvodai beiratkozásról
 Kedves Szülők!   A járványügyi helyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel, az óvodába való beiratkozás online módon történik a 2021/22-es nevelési évre! Az intéz...

Archívum


« első ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 ... utolsó »

2016.04.29. - Anyák napi köszöntés a Szent Anna Otthonban

                    
 
 
Május első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük.
Óvodánk  Pillangó csoportosai a Szent Anna Otthon lakóit köszöntötték műsorukkal, ajándékaikkal. Az idős nénik párás szemmel fogadták a gyermekek dalait, verseit, imáit. A szép műsort nagy tapssal,öleléssel és ajándékkal viszonozták.
A kisgyermekek nagyon örültek a nénik által készített nyalóka virágnak.
 
 
 
" Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat.
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel,
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restell.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad,
Köszönöm Istenem az édesanyámat!"
 
 
 
 

2016.04.29. - XXII. ÓVODÁSOK OLIMPIÁJA

  Csütörtök délután rendezték meg a 22. Oviolimpiát Győrben, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A versenyen idén 25 óvoda indult, hagyományosan óvodánk is.
Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe, ahol nagyszerűen szerepelt, ezért a szuperdöntőben is versenyezhettünk. A nagyon szoros versenyben az előkelő V. helyezést szereztük meg.
 
A gyermekeket felkészítette: Pálfiné Gerencsér Katalin óvónő.
Köszönjük lelkes munkáját!
 
Minden versenyző és a felkészülésben résztvevő gyermeknek szívből gratulálunk!
 
 

2016.04.29. - Május, május az idő csodaszép...

 
Régi népszokást elevenítettünk fel a néptáncos gyermekek segítségével: a természet ébredését, a hozzá kapcsolódó párválasztás, májusfaállítás hagyományát.
A természet ébredéséhez, állatokhoz, növényekhez kapcsolódó gyermekdalokat, népi játékokat fűztünk egy csokorba, amit a gyerekek örömmel mutattak be a többi óvodásnak és felnőttnek. A kis műsor után felállítottuk óvodánk Májusfáját, amit közösen körbetáncoltunk. Az idei Májusfánkat Bokor Balázs segítségével készítettük el - hálás köszönet érte - a csoportjaink csodaszép szalagjaival díszítettük.
 
 
Májusfa állítás   Képek>>>

2016.04.16. - Befizetés májusra

 Tisztelt Szülők!
 
Kérjük, hogy a májusi étkezés díját az Unicredit Bank Zrt-nél vezetett bankszámla számunkra
 
2016. április 24-ig
szíveskedjenek átutalni.
 
Bankszámlaszám: 10960008-00000011-55560005
 
Az utalásra kerülő összeg: A megrendelőn szereplő összeg a lemondással csökkenteve.
(Pl Megrendelő: 6805 Ft; Megrendelőhöz csatolt Egyszerűsített Számla a decemberi lemondások alapján: -325 Ft esetén: 6805 - 325 = 6480 Ft-ot kell utalni)
 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében az átutaláson fel kell tüntetni:
  1. a gyermek nevét
  2. óvodai csoport megnevezését
  3. az adott hónapot
Átutalás közleménye:
Éhes Anna  Őzike csoport   Május
 
 
Köszönjük együttműködésüket!
 
 

2016.04.14. - Nyuszis kirándulás

 Végre itt a tavasz!
 
 
A Nyuszisokkal "bemelegítő kirándulást" tartottunk szerdán délelőtt Ménfőcsanakon. A Bezerédj kastély parkjában kipróbáltuk a futópályát, majd a tízóraizás után meglátogattuk a Boldizsárék nyuszikáit. A Horgas utcán végig megcsodáltuk a gyönyörű virágzó fákat, kerteket, virágágyásokat, aztán a Lufi fagyizó felé vettük az irányt. Hát a "Ménfőcsanaki álom" című fagyi, tényleg álom finom...meg a többi is! És az udvarán a kis játszótér is nagyon bevált! Jól elfáradtunk, de vannak még terveink!
 
 

2016.04.14. - Vaskakas Bábszínház

 "Víz,víz tiszta víz!"
-"Víz!"! Így köszöntötték egymást a bábszínészek a legutóbbi előadásban. A válasz pedig így hangzott:"Tiszta víz".
Valóban volt  víz  minden mennyiségben. Láthattunk tavat, megidéztek folyókat. Volt horgászat, strandolás, eső, hajmosás, nagymosás lavórban. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi formájában tárult elénk a víz!
S, hogy milyen volt az előadás? Mint a felnőttek számára egy jó vígjáték vagy kabaré! Nevettek, kacagtak, hahotáztak a gyerekek.
A mozgás, tánc mindenkit vidámmá varázsolt.Feloldotta a feszültségeket, elűzte a gondolatokat, csak az önfeledt szórakozás maradt. Búcsúzáskor nem maradt el a vastaps és a " vissza, vissza!" a gyerekek részéről.
"Víz, víz!" Köszöntek el a szereplők. "Tiszta víz!" felelték óvodásaink.a Halacska, Szivárvány és a Süni csoportos gyerekek.
 

2016.04.12. - Áprilisi Családi mise

Az áprilisi családi mise gyermekkatekézisét a Szivárvány csoport óvónői vezették. Az evangéliumban arról olvashattunk, hogy a feltámadt Jézus megjelent a Genezáreti tónál, és megsegítette az apostolokat. Kati néniék nagyon kedves barkácsolást találtak ki: fűzfa vesszőből hajlított halacska formát fonhattak be a gyerekek színes fonalakkal. Adél néni a gyerekekkel a húsvéti eseményeket elevenítette fel képek segítségével, majd a csodálatos halfogás történetét bábokkal mondták el az óvónők. Kati néni összefoglalta az evangéliumi üzenetet: ez a fonalból font halacska emlékeztessen benneteket otthon is arra, hogy Jézus akkor is velünk van és gondot visel ránk, amikor nem látjuk Őt. Bátran és hittel kérjük a segítségét ma is!
 
A következő családi misére május 8-án, vasárnap 17 órára várjuk szeretettel a családokat a
Szentlélek templomba.

2016.04.09. - Kicsik bábszínháza az óvodában

Újra vendégünk volt a Csemete Bábszínház!
  
"A vidám kis tojáslakók"
( Szutyujev: Kispipi és Kisréce c. meséjének a feldolgozása )
 
Ebben a kedves mesében megismerkedhettünk a baromfiudvar lakóival, ahol Kevin, a kiskacsa és Csipet, a kiscsirke izgalmas kalandokba keveredtek.Bársonybandita az éhes macska is szemet vetett a kis csapatra! A gyerekek segítségükre siettek, s egy életre elvették a kedvét Bársonybanditának a csibehústól!
Jól szórakoztunk!
Köszönjük az élményt Horváth Éva és Fekete Zoltánné Helga bábművészeknek!
 
 

2016.04.05. - Ovis olimpia selejtező

 Április 4-én délelőtt a Magvassy Mihály Sportcsarnokban az Apor óvoda 20 nagycsoportosa vett részt a városi Ovis Olimpia "selejtező" rendezvényén. A gyerekek lázas izgalommal készültek a megmérettetésre. Egy közös, játékos bemelegítővel hangolódtak rá a délelőttre, majd egyénileg mérték fel a gyerekeket. Az egyéni versenyszámok a következők voltak: helyből távolugrás, kislabda hajítás, 30 méteres futás. Három csapat (Mesevár Óvoda, Sün Balázs Óvoda és Apor Óvoda) mérte össze ügyességét és gyorsaságát különböző sorversenyekben. Nagyon vidám, önfeledt, izgalmas, élményt nyújtott a verseny, mely során szinte rekedtre kiabáltuk magunkat úgy szurkoltunk gyermekeinknek, akik nagyon ügyesek, gyorsak voltak és jó teljesítményt nyújtottak. A csapatverseny feladatai között szerepelt labda gurítás, páros szlalom futás, nyuszi ugrás, medve járás.... Az eredmények összesítése után dől el, hogy ki mehet tovább a döntőbe, ami a hónap végén várható.
Azoknak sem szabad csüggedniük, akik most nem jöttek velünk, vagy nem jutnak tovább a döntőbe, hiszen:
„ Minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen csoda...” (E. Fromm)
 
Nekünk felnőtteknek a feladatunk, hogy megfigyeljük gyermekünk viselkedését tevékenykedés közben. Álljunk mellette és motiváljuk. Nézzük meg, hogy melyik tevékenység okoz a legnagyobb örömöt neki, melyikben a legkitartóbb. Legyen az akár mozgás, akár zene vagy más tevékenység, amiben örömét leli, akkor abban segítsük és támogassuk őt! Bízunk a sikeres felkészülésben.
Köszönet a szervezőknek.
 

2016.04.03. - MEGHÍVÓ

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

2016.04.03. - Ajándékot kaptunk!


A húsvéti ünnepek elmúltával az óvodában is megajándékoztuk a gyermekeket.
Örömmel mutatták, hogy mit találtak a bokrok aljában.
Köszönjük az Intézmény vezetésének, hogy az idei évben is volt módunk meglepetést készíteni gyermekeinknek.
 

2016.03.27. - Krisztus feltámadott! Alleluja!

 Húsvét hajnalán,üres a sír már,
Jézus feltámadt.Alleluja!
Béke veletek, sose féljetek!
Elküldöm nektek tüzes lelkemet.

2016.03.21. - Márciusi családi mise

 Virágvasárnapon volt a márciusi családi mise.
 
 „Ének hangzik, messze száll, hozsannázik ezer száj / Zöld ágat lengetnek, jönnek már. Jézus szamárháton ül, népe ujjong és örül / Útjában minden szív felderül.”
Szép ünneplést vezettek a Mókus csoport óvónői a vasárnapi gyerekfoglalkozáson. Kati néni Jézus jeruzsálemi bevonulásának történetét mondta el, majd a gyerekekkel el is játszották a "hozsannázást": papírból készített pálma ágakkal. kendőkkel üdvözölték a ministráns ruhába öltöztetett Jézust...Erika néni az Isten Országáról beszélt a gyerekeknek, amit Jézus hozott el a Földre, és mindenütt jelen van, ahol az Ő tanítását hallgatják és megtartják! A barkácsolt ujjbábokkal a gyerekek otthon is eljátszhatják a virágvasárnapi történetet, és tovább mondhatják a családban is az Örömhírt, hogy húsvétkor Jézus értünk vállalt szenvedésére emlékezünk, és feltámadását ünnepeljük. Jézus nekünk is elhozta az örök életet!
 
Kegyelemteljes húsvétot és jó pihenést kívánunk minden családnak a tavaszi szünetben!
 

2016.03.14. - "Talpra magyar, hí a haza..."

 Óvodánkban március 11-én, pénteken a reggeli áhítatokban emlékeztünk meg az 1848-as magyar szabadságharcról, és imádkoztunk a hazánkért.
Az óvónők sok szép kokárdát, pártát, csákót készítettek a gyerekekkel együtt, énekeket, verseket tanítottak a gyermekeknek.
A közös ünneplést a Kollégium Dísztermében Bazsóné Zsohár Ibolya és néptáncosai( Pillangó csoportosok, Sünisek)vezették, akik a Csillagszemű juhász című népmeséből készített zenés- táncos mesejátékot mutatták be. A táncosok és a nézősereg is nagyon élvezték a bemutatót!
Köszönet a szép élményért a szereplő gyermekeknek és kolléganőnknek,Ibolyának!  
"Magyarország az én hazám,
itt nevelt fel apám anyám,
itt ringattak a bölcsőben,
e szép honnak szent ölében."
 
 

2016.03.14. - Befizetés Áprilisra

  Tisztelt Szülők!
 
Kérjük, hogy az ÁPRILISI étkezés díját az Unicredit Bank Zrt-nél vezetett bankszámla számunkra
 
 
2016. március  21-ig
szíveskedjenek átutalni.
 
Bankszámlaszám: 10960008-00000011-55560005
Az utalásra kerülő összeg: A megrendelőn szereplő összeg a lemondással csökkentve.
(Pl Megrendelő: 6805 Ft; Megrendelőhöz csatolt Egyszerűsített Számla a decemberi lemondások alapján: -325 Ft esetén: 6805 - 325 = 6480 Ft-ot kell utalni)
 
A könnyebb azonosíthatóság érdekében az átutaláson fel kell tüntetni:
  • a gyermek nevét
  • óvodai csoport megnevezését
  • az adott hónapot
Átutalás közleménye:
Éhes Anna Őzike csoport
ÁPRILIS
 

2016.03.08. - Kézműves délután

 "Tojásfesztivál"
 
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is meghívást kaptak nagycsoportosaink az Alapfokú Művészeti Iskola  kézműves délutánjára.
A kézműves szakkörre járó gyeremekek és szüleik lelkesen vettek részt a "Tojásfesztiválon.
Az ügyes kezek közül csodálatos alkotások kerültek ki.
 
Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget az AMI vezetőjének Kissné Kostelec Évának!
 
 
Szívesen jövünk a következő kézműves délutánra is.
 
                                                                       
Tojásfesztivál Képek>>>
 

2016.03.02. - Kantharosz Gála

 Kedves Szülők!
 
Az idei évben óvodánk is jelentkezett a Kantharosz Alapítvány pályázati felhívására. Fejlesztő eszközöket szeretnénk vásárolni.
Örömmel tájékoztatom a kedves szülőket, hogy óvodánk Kantharosz
Gálára beadott pályázata a közönség díjra javasoltak közé került.
A szavazásra március 31-én, csütörtökön kerül sor a Richter Teremben.
Az idei gálán a Győri Filharmonikus Zenekar is fellép; a zenekart Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálja.
Az eseményről részleteket a www.kantharoszgala.hu oldalon találnak.
 
A belépőjegyek már megvásárolhatók a Richter terem pénztárában:
 
Hétfőtől- csütörtökig 10.00 és 16.00 óra között.
(Ára: 8.000.-)
 
Kedves Szülők!
 
Tisztelettel kérem, akinek módjában áll segíteni, jöjjön el a gálára, a jegy megvásárlásával és a szavazat leadásával segítse óvodánkat.
 
 
Köszönettel:
Thomanné Dukkon Márta
óvodai intézményegység – vezető
 
 

2016.03.02. - Rézhegyek királynője

 A Vaskakas Bábszínházban jártunk!
Óvodánk három csoportja/Halacska, Szivárvány, Süni/ újabb bérletes előadást tekinthetett meg a belvárosban.
Különleges élményben volt részünk: A Rézhegyek királynője c. mesét szöveg nélküli, bábszínházi előadásban láthattuk!
A zene végig szoros összhangban volt a látnivalóval. A gyermek-nagyságú bábokat néha hárman, négyen is mozgatták, varázslatos világot teremtve ezzel.
Az ember és állatalakok mozgása egészen valódinak hatott. Az első fél órában feszült csendben figyelték a gyermekek a történetet, mely csodaszép erdei díszletek között játszódott, az egész nagyszínpadot betöltve.
A kisebb gyermekek számára élményt nyújthatott a zene, mozgás, fények, figurák együttese.
Nagycsoportosaink értették a mese menetét.
Ahogy lenni szokott, a végén minden jóra fordult: a finom, törékeny, szép szőke lány kezét elnyerte a csupa tűz, vadóc fiú. Legyőztek minden akadályt, igaz, ehhez kellett a titokzatos Rézhegyek királynője!
Gyermekeink sorban köszönték meg nekünk: „Köszönöm óvó néni, hogy elhoztatok bennünket!"                                                    
 Örülünk, hogy ismét ilyen élményhez juthattunk!
Az Aporos óvó nénik nevében:
Bazsóné Zsohár Ibolya
óvónő
 

2016.02.27. - Tavaszi szülői értekezlet

 Meghívó
Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket óvodánk Tavaszi szülői értekezletére.
A Szülői értekezlet ideje:  2016.03.02.szerda, 17.00
Helye:  Csoportszobák
Témája:
           tájékoztató a csoport életéről
           aktuális programok, közös faladatok a tavaszi, nyári időszakban
 
Megjelenésükre feltétlen számítunk!
 
 
"Veletek Szülők,értetek gyerekek!"
 

« első ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 ... utolsó »