Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2024.03.27.
 
2024.03.12.
Nagycsoportosok az Alapfokú Művészeti Iskolában
Iskolába készülő nagycsoportosaink izgalmas délelőttöt tölthettek el intézményünk Alapfokú Művészeti Iskolájában. A kreatív délelőtt során megismerkedtek az ott dolgozó pedagógusokkal, az alkotásra inspiráló környezettel...
2024.02.12.
Itt a farsang, áll a bál!
   Végre elérkezett a várva várt farsangi bál az óvodában! Reggel a gyermekek szüleikkel együtt érkezve cseppentek bele a farsangi kavalkádba. A vidám jelmezek, zene, a sok finom csemege megalapozta a jó hangulatot...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 »

2013.01.17. - Hurrá, hurrá itt a tél!

A gyermekek nagy örömmel fogadták a hóesést: szánkóztak,hógolyóztak, hóembert építettek.

 

"Ha-ha-ha havazik 
He-he-he hetekig,
Hu-hu-hu hull a hó,
Hi-hi-hi jajj de jó!"

képek>>


2013.01.03. - Ajándékot kaptunk

A kialakult szokásunkhoz híven a karácsonyi ajándékozást az óvodában Vízkereszt ünnepéhez, a "három királyok látogatásához" kötjük. A gyerekek a "közös ajándékokat" nagy örömmel vették birtokukba. Köszönet az Iskolavezetésnek az anyagi támogatásért!

képek>>


2012.12.21. -

Az angyal pedig ezt mondta nekik:

"Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet,
amely az egész nép öröme lesz:

Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában."

Lk 2,10-11

 

Áldott, békés Karácsonyt és Új Esztendőt kívánunk.


2012.12.20. - Karácsony-váró Pásztorjáték az óvodában és a Nyugdíjas Otthonban

Egy kis betlehemi csodálatos világba térhettünk ma be gyermekeinkkel és szüleikkel a kollégium dísztermébe. A csodát a Pillangó csoport gyermekei tették velünk, akik gyermeki tisztasággal énekelték, verselték a karácsonyi történetet.
A csodát óvó nénik indították el, de nem történet betanításával, hanem a történet lényegének a gyermekekbe való plántálásával, az angyalok csengő énekével, a pásztorok szeretetteljes ajándékával, az illendőség megkívánta kucsmaemeléssel, meghajlással.
Számos mozzanat a szeretettől átitatottan mindenkit megérintett: szülőket, kollégákat, vendégeket!

Az óvodai ünnepség után a szomszédos Nyugdíjas Otthon lakóinak szereztek emlékezetes perceket gyermekeink. Olyan ajándékot adtak az idős néniknek, bácsiknak, amilyet csak őszinte, gyermeki lélek tud adni.

képek>>
 


2012.12.18. - Bábszínházban jártunk

Óvodánk nagycsoportosaival december 17-én délelőtt a Vaskakas Bábszínházba látogattunk, és megnéztük a "Jancsi és Juliska" című előadást. A gyerekek figyelmesen nézték a modern feldolgozást, hiszen hasonlóan a főszereplőkhöz, ők is sok nehézséget, megpróbáltatást élnek át mai világunkban. Nagy megkönnyebbülést érezhettek, amikor Jancsi és Juliska visszataláltak az édesapjukhoz, és a szeretet győzedelmeskedett!

képek>>
 


2012.12.14. - III. Jótékonysági Adventi Koncert

"Ó, jöjjetek mind ide kisgyerekek,
Meglátni, ki jászolba most született!..."

 

2012.12.13-án tartottuk óvodánk Adventi hangversenyét. Közreműködtek óvodánk nagycsoportosai, nagyközépsősei, szülők-óvónők kórusa, zenekara.
A gyermekeket felkészítette:

  • Angyalok: Bazsóné Zsohár Ibolya; Segítői voltak: Ábrahámné Mondovics Csilla, Réfi Edina,Dériné Tóth Erika
  • Pásztorok: Kissné Feller Lívia; Segítői: Nagyné Mészáros Katalin, Pongráczné Tóth Adél
  • Kiskórus: Orossné Seper Ildikó
  • Szülők-óvónők kórusa, zenekara: Ács Péter, Balogh házaspár,Bazsóné Zsohár Ibolya,Bokor házaspár, Dériné Tóth Erika, Éles Éva, Farkas Katalin, Girbicz Istvánné, Kovácsné Szabó Zsuzsa, Szűcs Andrásné, Vargáné Császár Éva és Zámbó Ágota.

Az ünnepi műsort összeállította: Bazsóné Zsohár Ibolya
Zenei vezető: Somfai Elemér

Köszönjük a Szülők pénzadományait és a sok-sok finom mézeskalácsot. A pénzadományt -62.290.-Ft- gyermeknapi programokra fordítjuk. képek>>

 

Örömteli, békés ünnepeket kívánunk minden családnak!


2012.12.12. - Zsipp-zsupp.. Karácsonyi készülődés

Az óvodai zenés foglalkozás adventi énekekkel, gyertyagyújtással, a szeretet kifejező eszközeinek alkalmazásával -kézfogás, egymás kedves tekintetének keresése, simogatás, óvónő citerajátéka, dalok tökdudán, furulyán előadva- indult.
A gyermekek már érdeklődnek a hangszerek iránt, felfigyelnek hangjára és ki is próbálhatják azt. A mozgásaikat is zene, éneklés, mondókázás kíséri végig a foglalkozás alatt. "Együtt lenni jó.." énekeltük, és így is érezte, aki itt volt. képek>>
A januári találkozásig köszöntünk el egymástól. Találkozzunk 2013.január 16-án, szerdán 10.00-kor!

 

Békés, boldog új esztendőt kívánok!

 

Farkas Katalin
foglalkozásvezető óvónő
népzenész
 


2012.12.11. - II. Adventi gyertyagyújtás

Hagyományaink szerint az Angyali üdvözlet eljátszásával gyújtottuk meg a II. adventi gyertyánkat.
Kicsik és nagyok énekekkel, versekkel, jó cselekedetekkel készülődnek az egyre közeledő ünnepre. képek>>

Ó jöjj,ó jöjj üdvözítő.
beteljesült már az idő.
Törd át az ég zárt ajtaját,
vár a világ sóvárgva rád.

 


2012.12.07. - Családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2012. december 9- én, vasárnap, 16 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével.

A 4-8 éves korú gyerekek számára - a szentmise első része alatt - gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.
Kérjük, hogy a szentmisén síró, hangoskodó kicsiket vigyék ki a folyosóra, az előtérbe! A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével. Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a gyermekfoglalkozásra a gyermekek legfeljebb egy kísérővel érkezzenek - ha szükséges!

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


2012.12.06. - Mikulás, Mikulás szép hosszú piros ruhás...

A gyermekek nagy örömére az idei évben is ellátogatott hozzánk Szent Miklós püspök utóda: a Mikulás!
December 5-én izgatottan és lelkes énekszóval várták nagycsoportosaink Győr város Mikulását.

December 6-án óvodánkba is eljött a várva-várt piros ruhás Mikulás. Puttonyába sok- sok cukorkát hozott, került belőle minden kisgyermeknek.Köszönetül verseket és dalokat adtunk. képek>>


Miklós Püspök egykor régen
Segített a szegény népen,
Őt dicsérte koldus árva,
Emlékezzünk jóságára.
Ajándékos kedves Szentünk,
Példaképpen jár előttünk,
Emlékére adnak nékem,
Sok jót, amit kíván szívem.


2012.12.06. - Ádventi meghívó


2012.10.24. - Zsipp-zsupp kenderzsupp

"Zsipp-zsupp kenderzsupp" címmel, 2012.október 17-én óvodánkban is megkezdődött a zenés szülő-gyermek foglalkozás. Az Intézmény tornaszobájában - zenei és mozgásos eszközök segítségével - sok éneklésben, játékban és népi hangszerjáték megismerésében volt részük a gyermekeknek szüleikkel együtt.
Kodály szavai: "... a gyermek, amiben ő maga is részt vesz, az bizonyára bevésődik az emlékezetébe."
Az óvónőnek és a szülőnek legnagyobb adománya a játszani tudás képessége, melyet első közös játékunk során a legtöbb szülőből sikerült előcsalogatni. Megteremtődött az élményszerű, örömteli együttjátszás, mely segítette a szülő- gyermek kapcsolat elmélyítését. A zene megszerettetésének, befogadásának megalapozását segítette elő az óvónő hangszerjátéka is. A szülők jól érezték magukat, köszönték, hogy az intézményvezetés ilyen lehetőséget kínált a számukra, ismerkedhettek óvodánkkal. Továbbra is részt kívánnak venni a zenés együttléteken. Köszönjük a nagyszámú érdeklődést! /17 édesanya és 18 kisgyermek/

(Farkas Katalin foglalkozásvezető óvónő, népzenész)

képek>>


2012.10.14. - A Családi mise témája: Égi kincsek

A Családi mise témája: Égi kincsek

"Menj, add el, amid van, oszd szét a szegények közt, és így kincsed lesz az égben"- mondja Jézus a gazdag ifjúnak. (Mk 10,21)
A szentmisén sok kisgyermek vett részt szüleivel, nagyszüleivel. A családi misét közös énekpróba előzte meg; Marek László tanár úr vezetésével gyakoroltuk a dalokat.
  képek>>


2012.10.14. - Családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2012. szeptember 14-én, vasárnap 17 órától a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére.

Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével. A 4?8 éves korú gyerekek számára a szentmise első része alatt gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.

 

Kérjük, hogy a hangoskodó, síró kicsiket vigyék ki az előtérbe vagy a plébánia folyosójára. A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével.

 

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


2012.10.12. - Zenés bábszínház az erdőben

Zenés bábszínházban jártunk Urbán Szabó Mária hegedűművész és Nagy Ferenc gitárművész vezetésével. Decemberben újabb sétára indulunk a művészek és hangszereik segítségével.

 

képek>>
 


2012.10.10. - Mesébe illő őszi vigadalom

CSALÁDI NAP AZ OVINKBAN

Nagy készülődés előzte meg szeptember 14-ét. Ez a péntek délután várva várt volt, az óvó nénik , a gyermekek, és a szülők számára egyaránt. A délelőtt tornyosuló fel hők eltűntek és a napocska is kedvébe járt a mulatozó társaságnak. Ez a nap betekintést nyújt nekünk, szülők számára gyerkőcünk ovis kis életébe.
Öröm volt látni minden csoport kis asztalkájánál az őszi hangulatot idéző dekorációkat, melyeket szorgos kezek már előre elkészítettek. Csoportonként egy-egy mosolygós, kócos, kalapos, madárijesztő vigyázta az apró sütikkel, gyümölccsel tele ?terülj-terülj asztalkát?. A Mókus csoport Mókás Pocakos Mosolygós Madárijesztőjének bizonyára a felettünk elrepülő seregélyek ha da sem tudna ellenállni.
A játékos délutánnak igazán őszi hangulatot a Szüreti Mulatságot megidéző táncház adott. Volt itt Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack. Elmaradhatatlan kellékei: a csősz, a kosár szőlő, a prés, a kopogó táncos cipőcskék, a suhogó szoknyácskák, a csengő gyermek kacaj...
Szívmelengető érzés volt látni csemetéinket, ahogy ropták a táncot, segédkeztek barkácsolni, játszottak kis pajtásaikkal. Ez a pár órácska mindannyiunk számára nagy boldogságot jelentett.
Köszönjük szépen a lehetőséget az Apor Óvoda minden kedves dolgozójának.

[KOZMÁNÉ MOLNÁR ZSUZSANNA, SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉG, MÓKUS CSOPORT ]

képek>>
 


2012.10.10. - Családdal a jövőért

A Győri Egyházmegye családokat segítő programsorozat részeként a

TÖRÉKENY KINCS

- azaz A házasság pszichológiai alapjai

című előadássorozat első alkalmára szeretettel várjuk a házaspárokat!

Előadó: Tóth András atya

Helyszín: Apor iskola könyvtára

Időpont: 2012. október 18. 18.00 óra

bővebben>>


2012.10.10. - Itt van az ősz, itt van újra?

Őszi programok, események óvodánkban:

1.Őszi családi délután képek>>

2.Kirándulás az Erzsébet ligetben képek>>

3.Ősz élet képek>>

 

ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA


Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem- de szeretem.

 

Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.

 

 


2012.10.09. - Kirándulás az Erzsébet ligetben

A Nyuszi csoportosokkal az Erzsébet ligetbe kirándultunk. Az iskolába készülő nagycsoportosok jól bírták a gyaloglást a ligetig. Odaérve letáboroztunk, és megettük a hátizsákból az elemózsiát. A feltámadt szél is nekünk kedvezett, mert nem győzték a gyerekek összeszedni a lepotyogott vadgesztenyéket, amikből az óvodában barkácsolhatunk.

képek>>


2012.09.28. - "Zsipp-zsupp kender zsupp"

Zenés szülő-gyermek foglalkozás az Apor óvodában.
Meghitt együttlét gyermekeinkkel, énekkel, zenével, mozgással.
"Minél hosszabb a gyermekkor, annál harmonikusabb, boldogabb lesz a felnőttkor." Kodály
Foglalkozásaink helye: Apor Óvoda tornaszoba
Foglalkozásaink ideje: 2012. október 17-től havonta, szerdai napokon, de.10 órától.
A foglalkozásokat szeretettel ajánljuk a gyermekeknek 2 éves kortól szüleikkel, akik a vidám együttléten túl ismerkednének intézményünkkel és egymással.
Foglalkozásokat vezeti: Farkas Katalin óvodapedagógus, népzenész
Jelentkezni az óvodában a foglalkozás vezetőnél lehet.


« 1 | 2 | 3 | 4 »