Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Közlemény
Étkezés
....................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2019.06.11.
Billegünk, ballagunk...
 Donászi Magda: Óvodától-iskoláig Egyszer régen édesanyám megfogta a kezemet, kicsit féltem, amikor az óvodába vezetett.  Csodálkoztam: mennyi játék,mennyi asztal, mennyi szék, gyorsan múlt a legelső nap,gyorsan futott el a hét...
2019.06.11.
Tavaszi kirándulások
Május utolsó hetében útra keltek az Apor Óvoda csoportjai, hogy megcsodálják a tavaszi természetet, a sokféle nyíló virágot, a virágzó bokrokat és fákat, és eközben önfeledten, vidáman játszanak az óvodán kívüli helyszíneken...
2019.06.10.
"Elhozta az Isten piros Pünkösd napját..."
 „Elhozta az Isten piros Pünkösd napját…”   Pünkösd a Szentlélek eljövetelének ünnepe. A Szentlélek az isteni szeretet sugara, mindig velünk van a szívünkben. ̶...

Archívum


« első ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 ... utolsó »

2013.03.13. - Ünnepre készülődünk

Óvodánk valamennyi csoportjában nagy a készülődés: kokárdákat rajzolnak, ragasztanak, zászlót festenek, paripákat színeznek...
A gyermekek az óvó nénikkel együtt díszítik, csinosítják a csoportszobákat. A képek ízelítőt adnak a gyermekek tevékenységéről.
képek>>


2013.03.12. - 2013.március 10. Családi mise

A márciusi családi mise evangéliuma a "Tékozló fiúról szóló példabeszéd" volt. A gyerekekkel a példabeszéd rajzfilmes feldolgozását néztük meg, majd a bocsánatkérés lépéseiről beszélgettünk. Együtt örültünk a történet főhősével, hogy a szerető atya visszafogadta őt. Jézus ezzel a példabeszéddel a Mennyei Atya szeretetét mutatja be nekünk. Elkészítettük a "szeretet szemüvegét" is, hogy ezen keresztül tudjuk mi is látni egymást...

képek>>


2013.02.28. - A Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattunk

A Nyuszi csoportosokkal a Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattunk. A tudományos játszóház témái: a járműipar, a közlekedés, a mozgás, az ezekkel kapcsolatos természettudományos törvényszerűségek? A látogatás első részében a munkatársak érdekes kísérleteket mutattak be a gyermekeknek, majd a 74 kipróbálható eszköz biztosított örömteli játékot a gyermekek és a felnőttek számára. Végre egy igazi "fiús" program! Szeretettel ajánljuk a családoknak is.

képek>>


2013.02.12. - Kezdődik a nagyböjt

Február 13-án hamvazószerda lesz, és egyben megkezdődik a nagyböjt. Ezen a napon az Egyház hamut szentel, amellyel a pap keresztet rajzol a homlokunkra, és emlékeztet bennünket arra, hogy életünket Istentől kaptuk, és földi életünk végén Hozzá kell térnünk - így juthatunk el az üdvösségre, az örök életre.
Húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére az Egyház 40 napos böjttel készül. Számunkra ez a megtérés, a bűnbánat ideje. Jézusnak, Üdvözítőnknek a szenvedésére gondolunk, Aki kereszthalálával, és feltámadása által szerezte meg nekünk a megváltást. A nagyböjtben péntekenként a templomokban "keresztutat járunk" a stáció képek előtt, hogy Jézus szenvedésére emlékezzünk, és belőle merítsünk erőt a mai életünk kereszthordozásához.
Mi is Őt akarjuk követni nagyböjti áldozatainkkal, lemondásainkkal, hogy általa majd a feltámadás dicsőségébe is eljussunk. Az önként vállalt böjt, imádság, jó cselekedetek mellett az Egyház kötelezően előírja a hústól való tartózkodást hamvazószerdán és a nagyböjt péntekjein, a szigorú böjtöt hamvazószerdán és nagypénteken (napi háromszori étkezést a 14. életév felett). A kegyelmi előkészületben buzdít bennünket a szentgyónásra, és a rendszeres szentáldozásra.
Fogadjuk el a felkínált ajándékot, kegyelmeket!
 


2013.02.12. - 2013. február 10. Családi mise

A februári családi mise evangéliumát (Lk5,1-11) a gyermekfoglalkozáson bábjátékkal, barkácsolással, dallal, játékkal dolgoztuk fel a Pillangó csoportos kolléganők vezetésével. Horgászjáték segítségével találtuk meg a 12 apostol nevét, és meghívást kapott minden gyermek az "apostolkodásra". A szentmise után örömmel vitték haza a gyerekek a kis hálóban a maguk hajtogatta halacskákat.

képek>>

Amikor egyszer a sokaság hozzá tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!" Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.


2013.02.11. - Farsang 2013.

2013. február 8-án, pénteken tartottuk a hagyományos farsangi bálunkat. 9 óráig együtt mulattunk a szülőkkel, nagyszülőkkel, kistestvérekkel, majd a kollégium Dísztermében síppal, dobbal, nádi hegedűvel űztük el a telet. A talpalávalót a Csángálló zenekar húzta. Köszönjük a sok-sok finomságot, amit a Szülőktől, nagyszülőktől kaptunk!

"A, a, a, a farsangi napokban.
A farsangi napokban,
Legyünk mi is vígabban
A, a, a, a farsangi napokban."

képek>>


2013.02.05. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Február 1-jén, pénteken tartottuk óvodánkban a Nyuszi csoportosok vezetésével a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét.
A nagycsoportosok eljátszották az ünnephez tartozó bibliai történetet: Mária és József "bemutatták" Jézust a Jeruzsálemi templomban - Istennek szentelték?
A dramatizálás után Gyökér Gyula atya áldást kért a gyermekekre, és megszentelte a gyertyáinkat. A Szent Család példát ad nekünk abban is, hogy mi is kérjük a Jóisten áldását a gyermekeinkre és imádkozzunk Hozzá a gondviselésért! képek>>
 


2013.01.29. - Világ Világossága

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 1-jén, pénteken délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Nyuszi csoport vezetésével. Vendégünk lesz Gyula atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapon vasárnap Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk Istenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől! Biztatjuk a szülőket, hogy a családjaikkal együtt vegyenek részt a balázsáldáson a templomokban.

Az óvoda pasztorális munkaközössége


2013.01.23. - Meghívó

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az  Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába.

 

Nyitott kapuk napja:
Szülőknek: 2013. január 23.(szerda) 17.00
Helye: az Iskolaközpont Kollégiuma, Díszterem
Program: tájékoztató az óvodában folyó nevelő, oktató munkáról


Szülőknek és gyermekeknek: 2013. január 30.(szerda) 15.30-16.30
Program: az óvoda megtekintése, találkozás, beszélgetés az óvodai dolgozókkal
Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát.

Az óvoda dolgozói


2013.01.22. - Óvoda hívogató

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába

 

Nyitott kapuk napja:

  • Szülőknek: 2013. január 23. 17.00
  • Gyermekeknek: 2013. január 30. 15.30-16.30

Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát... >>>

 

Jelentkezési lap letöltése>>


2013.01.21. - Zsipp-zsupp

Boldog Új Évet! Köszöntötték egymást a legkisebb apróságok, anyukák és Kati óvó néni az idei első zenés baba-mama foglalkozáson az óvodában. Szemmel láthatóan "óvodaéretté" váltak a mondókázó, éneklő és zenére táncoló pici gyerekek. A felszabadultság, a kiegyensúlyozottság és a közösség átható szeretete minden gyermek mozgásában és viselkedésében érződött. Mind az anyukák, mind az óvó néni örömmel nézték a hangszerek és a gyermekek egymást inspiráló hatását. A legbátrabbak lelkesen szólaltatták meg a citerát, illetve énekelték el legkedvesebb dalaikat. Mindenki nagyon várja a következő foglalkozást, melynek időpontja: 2013. február 20., 10 óra. képek>>
 


2013.01.17. - Hurrá, hurrá itt a tél!

A gyermekek nagy örömmel fogadták a hóesést: szánkóztak,hógolyóztak, hóembert építettek.

 

"Ha-ha-ha havazik 
He-he-he hetekig,
Hu-hu-hu hull a hó,
Hi-hi-hi jajj de jó!"

képek>>


2013.01.03. - Ajándékot kaptunk

A kialakult szokásunkhoz híven a karácsonyi ajándékozást az óvodában Vízkereszt ünnepéhez, a "három királyok látogatásához" kötjük. A gyerekek a "közös ajándékokat" nagy örömmel vették birtokukba. Köszönet az Iskolavezetésnek az anyagi támogatásért!

képek>>


2012.12.21. -

Az angyal pedig ezt mondta nekik:

"Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet,
amely az egész nép öröme lesz:

Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában."

Lk 2,10-11

 

Áldott, békés Karácsonyt és Új Esztendőt kívánunk.


2012.12.20. - Karácsony-váró Pásztorjáték az óvodában és a Nyugdíjas Otthonban

Egy kis betlehemi csodálatos világba térhettünk ma be gyermekeinkkel és szüleikkel a kollégium dísztermébe. A csodát a Pillangó csoport gyermekei tették velünk, akik gyermeki tisztasággal énekelték, verselték a karácsonyi történetet.
A csodát óvó nénik indították el, de nem történet betanításával, hanem a történet lényegének a gyermekekbe való plántálásával, az angyalok csengő énekével, a pásztorok szeretetteljes ajándékával, az illendőség megkívánta kucsmaemeléssel, meghajlással.
Számos mozzanat a szeretettől átitatottan mindenkit megérintett: szülőket, kollégákat, vendégeket!

Az óvodai ünnepség után a szomszédos Nyugdíjas Otthon lakóinak szereztek emlékezetes perceket gyermekeink. Olyan ajándékot adtak az idős néniknek, bácsiknak, amilyet csak őszinte, gyermeki lélek tud adni.

képek>>
 


2012.12.18. - Bábszínházban jártunk

Óvodánk nagycsoportosaival december 17-én délelőtt a Vaskakas Bábszínházba látogattunk, és megnéztük a "Jancsi és Juliska" című előadást. A gyerekek figyelmesen nézték a modern feldolgozást, hiszen hasonlóan a főszereplőkhöz, ők is sok nehézséget, megpróbáltatást élnek át mai világunkban. Nagy megkönnyebbülést érezhettek, amikor Jancsi és Juliska visszataláltak az édesapjukhoz, és a szeretet győzedelmeskedett!

képek>>
 


2012.12.14. - III. Jótékonysági Adventi Koncert

"Ó, jöjjetek mind ide kisgyerekek,
Meglátni, ki jászolba most született!..."

 

2012.12.13-án tartottuk óvodánk Adventi hangversenyét. Közreműködtek óvodánk nagycsoportosai, nagyközépsősei, szülők-óvónők kórusa, zenekara.
A gyermekeket felkészítette:

  • Angyalok: Bazsóné Zsohár Ibolya; Segítői voltak: Ábrahámné Mondovics Csilla, Réfi Edina,Dériné Tóth Erika
  • Pásztorok: Kissné Feller Lívia; Segítői: Nagyné Mészáros Katalin, Pongráczné Tóth Adél
  • Kiskórus: Orossné Seper Ildikó
  • Szülők-óvónők kórusa, zenekara: Ács Péter, Balogh házaspár,Bazsóné Zsohár Ibolya,Bokor házaspár, Dériné Tóth Erika, Éles Éva, Farkas Katalin, Girbicz Istvánné, Kovácsné Szabó Zsuzsa, Szűcs Andrásné, Vargáné Császár Éva és Zámbó Ágota.

Az ünnepi műsort összeállította: Bazsóné Zsohár Ibolya
Zenei vezető: Somfai Elemér

Köszönjük a Szülők pénzadományait és a sok-sok finom mézeskalácsot. A pénzadományt -62.290.-Ft- gyermeknapi programokra fordítjuk. képek>>

 

Örömteli, békés ünnepeket kívánunk minden családnak!


2012.12.12. - Zsipp-zsupp.. Karácsonyi készülődés

Az óvodai zenés foglalkozás adventi énekekkel, gyertyagyújtással, a szeretet kifejező eszközeinek alkalmazásával -kézfogás, egymás kedves tekintetének keresése, simogatás, óvónő citerajátéka, dalok tökdudán, furulyán előadva- indult.
A gyermekek már érdeklődnek a hangszerek iránt, felfigyelnek hangjára és ki is próbálhatják azt. A mozgásaikat is zene, éneklés, mondókázás kíséri végig a foglalkozás alatt. "Együtt lenni jó.." énekeltük, és így is érezte, aki itt volt. képek>>
A januári találkozásig köszöntünk el egymástól. Találkozzunk 2013.január 16-án, szerdán 10.00-kor!

 

Békés, boldog új esztendőt kívánok!

 

Farkas Katalin
foglalkozásvezető óvónő
népzenész
 


2012.12.11. - II. Adventi gyertyagyújtás

Hagyományaink szerint az Angyali üdvözlet eljátszásával gyújtottuk meg a II. adventi gyertyánkat.
Kicsik és nagyok énekekkel, versekkel, jó cselekedetekkel készülődnek az egyre közeledő ünnepre. képek>>

Ó jöjj,ó jöjj üdvözítő.
beteljesült már az idő.
Törd át az ég zárt ajtaját,
vár a világ sóvárgva rád.

 


2012.12.07. - Családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2012. december 9- én, vasárnap, 16 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével.

A 4-8 éves korú gyerekek számára - a szentmise első része alatt - gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.
Kérjük, hogy a szentmisén síró, hangoskodó kicsiket vigyék ki a folyosóra, az előtérbe! A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével. Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a gyermekfoglalkozásra a gyermekek legfeljebb egy kísérővel érkezzenek - ha szükséges!

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


« első ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 ... utolsó »