Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
............................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2021.04.03.
Feltámadt Krisztus! Alleluja!
 Áldott és kegyelmekben gazdag, örömteli húsvétot kívánunk minden óvodásunknak és családjuknak!   Apor Vilmos Óvoda dolgozói
2021.03.29.
Értesítés óvodai beiratkozásról
 Kedves Szülők!   A járványügyi helyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel, az óvodába való beiratkozás online módon történik a 2021/22-es nevelési évre! Az intéz...
2021.03.17.
Jelentkezés az Apor oviba
A jelentkezési lap leadási határidejét, a járványhelyzetre való tekintettel meghosszabbítottuk!   Új határidő: 2021. március 17.     Óvodai jelentkezési lap letöltése >>

Archívum


« első ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 ... utolsó »

2015.02.06. - "Farsang hete"

2015.02.02-től 02.06. "Farsang hete"
 
A vidám dalok, versek tanulása mellett készítettünk érdekes szebbnél szebb álarcokat, farsangi kalapokat, szemüveget. A hét utolsó napján került sor a várva várt Dorottya napi farsangi mulatságra, melyet már nagy izgalommal vártak a gyerekek és felnőttek.
Már érkezéskor mindannyian jelmezbe öltöztünk és kezdődött a móka, tánc, mely után a különböző versenyjátékokat játszva mérhették össze ügyességüket a gyerekek. Ezután következett a szomszédolás: a többi csoportba tett látogatás során mindenki jelmezét megcsodálhattuk és közös tánccal, énekléssel mulatoztunk. képek>>"Farsang hete"
Szülők-nevelők bálja: Hagyományosan a farsangi időszak utolsó szombatján került megrendezésre, ahol finom vacsora és igazi báli zene várta a bálozó szülőket és pedagógusokat. A szerencsések még tombolanyereményekkel is is gazdagodtak.
Farsang farka: A farsang utolsó napján dalokkal, tánccal elkergettük a telet, megettük a farsangi süteményeket és várjuk a tavasz érkezését.
Mentovics Éva: Vígság legyen!
 
Farsang van most,
ne feledd el.
Maskarádat
fürgén vedd fel!
 
Szól a duda,
szedd a lábad,
perdülj, fordulj,
fürgén járjad!
 
Libbenjen a
pörgős szoknya,
a nadrág is
vígan ropja!
 
Dobbanjon a
bundás bakancs,
vígság legyen,
ez a parancs!
 

2015.02.02. - Gyertyaszentelő Boldogasszony napja

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 3-án, kedden délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Maci csoport vezetésével. Vendégünk lesz Ferenc atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!

2015.01.30. - Véradás

A Magyar Vöröskereszt, az Országos Vérellátó Szolgálat és az Apor Iskola véradást szervez, amelyre szeretettel várjuk a segíteni tudókat!
 
Helyszín: Apor kollégium díszterme
Időpont: 2015. 01. 30.
13.00-17.00
 
 
 

2015.01.21. - Ovis hívogató

Tisztelt Szülők!
Szeretettel várjuk gyermekeiket Óvodánkba!
 
"Nyitott kapuk napja":
Szülőknek: 2015. január 21. (szerda) 17.00
Helye: az Iskolaközpont Könyvtára
Program: tájékoztató az óvodában folyó nevelő, oktató munkáról
Szülőknek és gyermekeknek: 2015. január 27. (kedd) 15.30-16.45
Program: az óvoda megtekintése, találkozás, beszélgetés az óvoda dolgozóival.
 
Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát.
Jelentkezési lapok letölthetők honlapunkról, átvehetők az óvodában, az iskola portáján és a Szentlélek Plébánián. 
A Jelentkezési lapok beküldésének határideje: 2015.február 13.(péntek)
Minden kedves érdeklődő édesanyát,édesapát szeretettel várunk!

2015.01.11. - Január 11. Urunk megkeresztelkedésének emléknapja

A januári családi mise témája Jézus megkeresztelkedése volt. A gyülekezési időben papírból hajtogatott keresztelési ingecskét díszíthettek a gyerekek ragasztással, majd Zsuzsa néni a Jézusról szóló bibliai történetet mondta el. Judit néni a keresztelés mai szertartásáról beszélt, majd rövid dramatizálás következett. Végül a templomba felvonulva az ideillő evangéliumi gyerekdalt énekeltük el az oltár előtt Marek László tanár úr vezetésével. Jó volt együtt ünnepelni a családokkal. Képek: Januári családi mise

2015.01.06. - Január 6. Vízkereszt - a három királyok látogatásának emléknapja

Január első hetében az ovisokkal ellátogattunk a Szentlélek templomba, és megnéztük a betlehemet. Nem mentünk üres kézzel -a három király példájára mi is ajándékot vittünk a Jézusnak: az apró kis csomagokba -jelképesen- becsomagoltuk a szeretetünket, imáinkat.

2014.12.19. - Karácsony váró ünnep az óvodában

December 18-án, csütörtökön délelőtt tartottuk óvodánkban a közös karácsonyváró ünnepségünket, amelyen meggyújtottuk a negyedik adventi gyertyát is a koszorúnkon. A pásztorjátékot ebben az évben a Süni csoport mutatta be Ibolya néni és Ági néni vezetésével, és a szokásos módon a szereplők hozzátartozói is meghívást kaptak, hogy együtt örülhessenek velünk a gyerekeknek, a kedves műsornak.
A képek segítségével [Pásztorjáték] minden érdeklődő bepillantást nyerhet a szép élménybe, amelyben része volt a gyerekeknek, és egyben ezzel kívánunk minden óvodásunknak és családjaiknak
áldott, kegyelemteljes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!
 

2014.12.16. - Adventi koncert

Óvodai jótékonysági adventi koncertünk az alábbi címen tekinthető meg:
 

2014.12.16. - Könyvajánló

Kedves Szülők, Pedagógusok, Hitoktatók, Érdeklődők!
 
Elkészült és kapható óvodánkban az a módszertani kiadvány, amelyet a családi misék gyermekfoglalkozásainak anyagából készítettünk. A könyv 28 újszövetségi bibliai történet feldolgozását tartalmazza, és egyben barkácsolás-, ének- és imagyűjtemény is.
Szeretettel ajánljuk figyelmükbe, és reméljük, hogy a 4–8 éves korú gyerekek hitre nevelésében jól tudják majd hasznosítani a kiadványt, melynek előállítási költsége: 3000 Ft/db
 

2014.12.13. - "Örvendezzünk emberek Jézus születésén..."

"Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk,
Ó, jöjjetek, imádjuk az Úr Krisztust!"
 
Az adventi készületünk szép, meghitt, örömteli eseménye volt óvodánk JÓTÉKONYSÁGI ADVENTI KONCERT-je. Az adventi koszorú harmadik gyertyájának ünnepélyes meggyújtására sok család jött el és lelkes tapssal fogadták gyermekeink és a szülők, óvodai dolgozók szívet melengető és szíveket nyitogató műsorát. képek: Adventi koncert
A hangverseny végén csodaszép mézeskalácsokkal kedveskedtek gyermekeinknek az ügyeskezű édesanyák. Köszönjük fáradozásukat!
Kedves Szülők! Külön is köszönjük a pénzadományokat. (88.500 Ft gyűlt össze, amit a focipályánk kialakítására használunk fel.)
Az óvoda dolgozói nevében sok szeretettel:
Thomanné Dukkon Márta
óvodai intézményegység-vezető

2014.12.12. - Adventi koncert

 

2014.12.11. - Készítsétek az ÚR útját! Decemberi családi mise

A decemberi családi misét az óvodánk gyermekközösségének kis betegeiért, nevelőközösségünk betegeiért és hozzátartozóikért ajánlottuk fel. 
A gyermekfoglalkozáson advent második vasárnapjának evangéliumi üzenetét dolgoztuk fel gyermeknyelven:
..."Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!" (Mk 1,3 ) 
Keresztelő Szent Jánost Isten küldte a földre, hogy tanúskodjék Jézus eljöveteléről, a "világosságról",és mindenki higgyen általa. Mondjunk nemet a rosszra, tegyük a jót - ez ma is az adventi üzenet... A mécses barkácsolása után Éva néni és Ildikó néni Mazsola történetével mutatták be, hogyan kell a rosszra nemet mondani, jobbá válni, hogy tiszta szívvel készülhessünk Jézus születésnapjára. képek: Decemberi családi mise

2014.12.10. - Adventi hírnök friss fenyőág, lobog már két kis gyertya láng...

Hagyományaink szerint az Angyali üdvözlet eljátszásával, képes bemutatásával gyújtottuk meg a II. adventi gyertyánkat. Kicsik és nagyok énekekkel, versekkel, jó cselekedetekkel készülődnek az egyre közeledő ünnepre.  Képek: Adventi gyertyagyújtás II.
 
"Ó jöjj,ó jöjj üdvözítő.
beteljesült már az idő.
Törd át az ég zárt ajtaját,
vár a világ sóvárgva rád."

2014.12.01. - Adventi gyertyagyújtás I.

Képes beszámoló az első adventi gyertya meggyújtásáról:Adventi gyertyagyújtás I.
 
   
 
 

2014.11.28. - Kezdődik az Advent

 Kezdődik az Advent...
 

Óvodánkban hagyományosan az adventi koszorú gyertyáit közösen gyújtjuk meg egy kis ünnepség keretében a következők szerint: 

  • Az 1. gyertya meggyújtása november 28-án, pénteken délelőtt lesz a Katica, Pillangó és a Szivárvány csoportok vezetésével.. 
  • 2. gyertya meggyújtása december 5-én, pénteken délelőtt lesz a MókusCsiga  és a Nyuszi csoport vezetésével.
  • A 3gyertya meggyújtása december 12-én, pénteken cdélután 17 órakor kezdődő Adventi koncerten lesz, amelyre a családtagokat is szeretettel várjuk.  
  • A 4. gyertya ünnepélyes meggyújtása december 18-án, csütörtökön délelőtt lesz a kollégium aulájában, amelyen a Süni csoportosok pásztorjátékot mutatnak be.. 

Áldott Adventet kívánunk minden családnak!
Az óvoda pasztorális csoportja


2014.11.27. - Jön a Mikulás!

December 4 – én, csütörtökön mi is megemlékezünk Szent Miklósról a gyerekekkel a reggeli áhítatokon, majd várjuk a Mikulást az óvodánkba, hogy csoportról csoportra járva kiossza puttonyából az ajándékokat a gyerekeknek. Mi pedig versekkel és dalokkal viszonozzuk a jóságát.
 
Szent Miklós üzenete: "Ajándékozni jó!"
 

2014.11.26. - ADVENTI GYŰJTÉS

Legyél te valaki "angyalkája"!
 
Kedves Szülők!
Ha van olyan könyvük, amit már sokszor elolvastak gyermeküknek, és szívesen odaadnák egy rászoruló családnak, kérjük, hozzák el óvodánkba és mi eljuttatjuk nekik!
Hálásan köszönjük adományaikat!
 

2014.11.26. - Iskolába hívogató

Kedves Szülők!
 
Szeretettel várjuk az általános iskola első évfolyamára jelentkező gyermekek szüleit iskolaközpontunkba.
Nyitott kapuk napja: 2014. november 26-án (szerdán) 8.00-10.00 óráig 
Program:
8.00: Általános tájékoztató a könyvtárban:
  • pedagógiai munkánk főbb területei
  • hitéleti tevékenységünk
  • szabadidős programok.
9.00: Bemutató órák az 1. és 2. osztályokban.
 
Jelentkezési lapok letölthetők honlapunkról, átvehetők iskolánk portáján vagy a Szentlélek Plébánián.
Jelentkezési lapok beküldési határideje: 2014. december 5. (péntek)
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
 
 

« első ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 ... utolsó »