Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
............................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2021.04.03.
Feltámadt Krisztus! Alleluja!
 Áldott és kegyelmekben gazdag, örömteli húsvétot kívánunk minden óvodásunknak és családjuknak!   Apor Vilmos Óvoda dolgozói
2021.03.29.
Értesítés óvodai beiratkozásról
 Kedves Szülők!   A járványügyi helyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel, az óvodába való beiratkozás online módon történik a 2021/22-es nevelési évre! Az intéz...
2021.03.17.
Jelentkezés az Apor oviba
A jelentkezési lap leadási határidejét, a járványhelyzetre való tekintettel meghosszabbítottuk!   Új határidő: 2021. március 17.     Óvodai jelentkezési lap letöltése >>

Archívum


« első ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 ... utolsó »

2014.11.19. - "Zsipp zsupp" zenei foglalkozások

Megkezdődtek az Apor Óvodában a zenei ismerkedő foglalkozások. Nagy örömünkre sok-sok érdeklődővel. Célunk továbbra is a zenei együttlétek folytatása, a zenére nyitottság megalapozása, zene megszerettetése. Zsipp-Zsupp zenei foglalkozások képei>>
 
Várjuk az érdeklődő Szülőket gyermekeikkel, az alábbi időpontokban:
 
2014. november 19. december 3. december 17.
2015. január 14. január 28. február 11. február 25. március 11. március 25. április 15.
április 29. május 13. május 27.
 
A foglalkozások helye az Apor óvoda tornaszobája.
A foglalkozások kezdési időpontja keddi napokon 10 óra 30 perckor.
Farkas Katalin óvodapedagógus, népzenész

2014.11.19. - Meghívó: Őszi Szülői értekezlet


Kedves Szülők!
 
Szeretettel hívjuk, várjuk Önöket az Őszi Szülői értekezletünkre.
Az értekezlet ideje:
2014. NOVEMBER 19. SZERDA
 
KATICA, MÓKUS, NYUSZI ÉS PILLANGÓ csoport
17.00-TÓL
Helye: csoportszobák
 
SZIVÁRVÁNY, SÜNI, HALACSKA, CSIGA ÉS MACI csoport
16.30-TÓL
Helye: Könyvtár 
Témánk: ISKOLÁS LESZ A GYERMEKÜNK!
Vendégeink:
 Mugitsné Novák Erika tanítónő
 Kissné Kostelecz Éva AMI vezető
 
MEGJELENÉSÜKRE FELTÉTLEN SZÁMÍTUNK!
 Thomanné Dukkon Márta
óvodai intézményegység - vezető
 

2014.11.18. - Rajzverseny nyertesei

Kiállítás
Izgalmas, várakozással teli őszi napokat élt meg azon két kisóvodásunk, akik díjazottak lettek agyőri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola által meghirdetett „A négy vándor” c. pályázatán.
A megmérettetésre összesen 175 pályamunka érkezett be, s a kiállításra beválogatott alkotások készítői díjakat vehettek át. A maci csoportból Csendes Bíborka, a süni csoportból Nagy Huszár Luca számára volt felejthetetlen a november 12-e. A megnyitón méltatták a kis művészpalántákat, akik lelkesen figyelték az elhangzó, elismerő szavakat. Majd a díjátadásra került sor. Gyermekzsivajtól, tapstól volt hangos az iskola aulája. Öröm volt nézni, ahogy a kis „művészek” átvették a díjakat, egyesek meghatódottan, míg mások „rutinos” magabiztossággal fogtak kezet az iskola intézmény-egység vezetőjével, Fekete Szabolccsal. Gratulálunk a két díjazottnak és további eredményekben gazdag alkotómunkát kívánunk nekik.
Csendes Péter
egy elkötelezett, lelkes Édesapa
 

2014.11.10. - Győri könyvhét

November 7-én délelőtt a Győri Könyvhét rendezvénysorozat keretein belül a Túlpart együttes zenés előadásán voltak a Szivárvány csoportos gyermekek.
Az előadás során a zenészek a hangszerek, kedves dalok és egy varázserejű kalap segítségével Meseországba repítették a hallgatóságot. Gazdag Erzsi megzenésített versei, az interaktív előadás valóban elvarázsolta a gyermekeket. Megismerkedtek ütős, fúvós, vonós hangszerekkel, együtt éltek éltek a mese cselekményével, énekeltek, varázsoltak a délelőtt során. A színvonalas előadás nagy örömet, igazi zenei élményt jelentett a gyermekek számára.
Köszönjük ezt a nagyszerű lehetőséget!

2014.11.10. - Képes beszámoló a novemberi családi miséről

A novemberi családi mise témája a templom volt. A Csiga csoport óvónői, Piroska néni és Erzsike néni a barkácsolás után elmondták a gyerekeknek a mai evangéliumi történetet arról, hogy Jézus a templom tiszteletéről is példát adott nekünk. Egy báb segítségével mutatták be a katolikus templom berendezését és a szolgálattevőket. Novemberi családi mise képei>>
A decemberi családi mise - a megszokottól eltérően - a hónap első vasárnapján, dec. 7-én 16 órakor kezdődik, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődőket!
 
Az óvoda pasztorális csoportja
 

2014.10.30. - Ünnepeltünk

Óvodánkban a reggeli áhítat keretében tartottuk a megemlékezést az 1956.évi forradalom és szabadságharcrólAz előző napokban festett nemzeti színű zászló közepébe mi is kerek lyukat vágtunk, és "gyermeknyelven" mondtuk el, hogy 1956-ban a fiatalok hogyan tiltakoztak a szovjet megszállás ellen. A mai napon katonákat, katonai járműveket, könyveket hozhattak a gyermekek az óvodába, és a játékidő is a katonáskodásról szólt. A reggeli áhítaton Magyarországról, a nemzeti jelképeinkről beszélgettünk, elmondtuk a ide illő verseinket, énekeltünk, meglobogtattuk a zászlókat, és imában kértük Isten áldását a hazánkra, a magyar nemzetre:
 
A mi zászlónk gyönyörű,
Piros, fehér, zöld színű.
Egész világ csodálja,
A JóIsten megáldja!

2014.10.15. - Őszi kirándulás

"Nézd csak a tájat, de szépen őszül.."
/Kányádi Sándor/
A Maci csoportosokkal Győrújbarátra kirándultunk, kihasználtuk a szép őszi időjárást. A turistajelzések útbaigazításával indultunk az erdőbe, hogy megfigyelhessük a természet változását. Barangolásunk során sokféle kincset találtunk: csipkebogyó, makk, moha, színes falevelek, virágok...
A szép őszi kincseket nagy örömmel szedegették a gyermekek. Az egész napos kiránduláson sok lehetőség adódott fatörzsön való egyensúlyozásra, "titkos" utak felfedezésére, játékra, beszélgetésre. Kicsit fáradtan, de sok-sok élménnyel gazdagodva tértünk haza. képek>> Őszi kirándulás Győrújbaráton

2014.10.13. - Lovaskocsis kirándulás

"...ma szitálok, holnap sütök, neked egy kis cipót sütök..."
 
A süniseket a szomorkás őszi idő sem riasztotta el attól, hogy lovaskocsival elrobogjanak az újvárosi Gyarmathy Pékségbe. A kocsikázás vidám hangulatban telt, énekeltek, mókáztak, sőt még integettek is a lovaskocsi mellett elhaladó autóknak, embereknek.
A Pékségben már a frissen sült kenyér illata fogadta a gyermekeket, ahol megismerhették a kenyérsütés fortélyait. Akadt néhány bátor jelentkező, aki a sütőlapátot is kipróbálhatta és együtt emelték ki a pékkel a ropogósra sült kenyereket a kemencéből.
Végül 1-1 karéj frissen sült kenyeret kaptak a gyermekek ajándékba. Gyorsan eltelt a délelőtt s lovaskocsin, jó hangulatban, élményekkel gazdagodva érkeztünk vissza az óvodába.
Köszönjük a szervezést óvodásunk édesanyjának, Nagy-Huszár Anikónak és a kedves fogadtatást a Pékség tulajdonosának és az ott dolgozóknak!

2014.10.13. - Sokorópátkán jártunk

A szép őszi időt kihasználva a Maci és Csiga csoportosok Sokorópátkán jártak , a Sokoró Fogadó vendégei voltak. A gyermekek sok-sok élménnyel gazdagodtak, a képek is erről mesélnek: Sokorópátkai kirándulás
 
Köszönjük a nagyszerű lehetőséget!

2014.10.13. - Meghívás a királyi menyegzőre

Októberi családi mise - Meghívás a királyi menyegzőre
A hittan teremben zajló gyerekfoglalkozás témája is az aznapi evangélium volt. Jézus példabeszédében a király a Mennyei Atya, aki a fiának, Jézusnak a "királyi menyegzőjére"- a mennyországba - hív meg bennünket Egyháza által. Ibolya néni és Ági néni a Sünis gyerekekkel játszották el a példabeszéd történetét, majd a templomba felérve az oltár előtt mindenkinek szólt a gyerekek evangéliumi éneke:
"Hív az Atya engem, hív az Atya téged!
Fogadjuk el nagy örömmel e nagy tisztességet!"
 

2014.10.11. - Őszi udvarrendezés

"Veletek Szülők, értetek gyerekek!" /Ferenc atya/
Ezen a szombaton a gépek hangja töltötte be óvodánk udvarát;a gyermekek helyett édesanyák, édesapák,nagyapák sürögtek, forogtak szerszámokkal, faágakkal. A szokásos őszi udvarrendezés miatt vertük fel a környék csendjét.
Köszönjük a Szülői Szervezet tagjainak a szervezést, a szorgoskodóknak pedig a munkát. Segítségükkel gyermekeink szebb, esztétikusabb, egészségesebb környezetben játszhatnak. Külön is köszönjük Bokor Balázsnak és Thoman Istvánnak, hogy gépeikkel még hatékonyabb volt a munka. A levágott ágakat, leveleket, füvet folyamatosan komposztáljuk.
A képek ízelítőt adnak a munkáról, a résztevevők hangulatáról: Őszi udvarrendezés
 

2014.10.10. - Októberi családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2014. október 12-én, vasárnap, 17 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével.

A 4-8 éves korú gyerekek számára - a szentmise első része alatt - gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.
Kérjük, hogy a szentmisén síró, hangoskodó kicsiket vigyék ki a folyosóra, az előtérbe! A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével. Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a gyermekfoglalkozásra a gyermekek legfeljebb egy kísérővel érkezzenek - ha szükséges!

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


2014.10.01. - A nevelés az Élet szolgálata

Kedves Szülők, Nevelők!

 

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont vendége lesz Uzsalyné Dr. Pécsi Rita keresztény neveléskutató. Előadás sorozatának címe: „A nevelés az Élet szolgálata

 

Első előadás: 2014. október 1. szerda 17-18.30-ig
Témája: A sikeres nevelés kulcsa: az érzelmi intelligencia fejlesztése. Élmények, motiváció, empátia, keresztény erkölcs, hitre nevelés...
 
Második előadás: 2015. február 18. szerda 17-18.30-ig
Témája: "Férfinak és nőnek teremtette..." Egy nyelvet beszélünk? Különbözőségek és hasonlóságok. A nemi identitás kialakításának nevelői feladatai…
 
Harmadik előadás: 2015. március 11. szerda 17-18.30-ig
Témája: A gyermekkor életfeladatai. Korlát, szabadság, engedelmesség, hiszti, agresszió, testvérféltékenység…

 

Az előadások helyszíne:

az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont könyvtára

Az előadó könyvei, DVD-i az előadásokon megvásárolhatók lesznek.

Az előadásokra elővételben bérlet váltható az Apor Óvodában 1500 Ft-os áron, amely mindhárom alkalomra szól. Egyes előadásokra szóló belépő ára 700 Ft – az előadások előtt a helyszínen megvásárolható.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


2014.10.01. - Végre kisütött a nap!

A Nyuszisok képes beszámolója az őszi lovaskocsis kirándulásukról...
Jót játszottak a szabadhegyi " Rózsák tere" játszótéren.
 

2014.09.22. - Mobilis Közlekedésbiztonsági Témanap

2014.szeptember 19-én óvodánkból a Maci és Csiga csoportos gyerekek egy kalandos délelőttön vették részt a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.
A közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg játékos feladatokon keresztül. Volt memória játék, kérdezz-felelek, közlekedési tábla-felismerés, futóbiciklizés és "részeg" szemüvegben szlalomozás. a délelőtt folyamán sok hasznos ismeretet szereztek a gyermekek a helyes közlekedés szabályairól.
Köszönjük a szervezők munkáját!

képek>>


2014.09.22. - Egyházmegyei családi nap

"A jövőnk a családban születik" címmel került hagyományosan megrendezésre az egyházmegyei családi nap. 10 órakor szentmisével kezdődött az ünneplés, amelynek szónoka Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye főpásztora volt. A szentmise keretében adták át az idei Szent Gellért díjakat.

Óvodánk dajka nénije, Baloghné Virág Gertrúd valamint Iskolánk két kiváló dolgozója, Túróczi Zoltánné és ifj. Szűcs István kapott ezüst fokozatú elismerést odaadó, lelkiismeretes és áldozatos munkájukért.

       

A püspökvár kertjében főzőversennyel és sok színes programmal folytatódott a nap. Konyhaművészeink bográcsban az idei versenytémának megfelelően pincepörköltet főztek, amellyel második helyezést értek el. Emellett részt vettek diákjaink a városi vetélkedőn is. Mindenki, aki erre a szép napra ellátogatott igazán jó érzéssel térhetett haza, és szép élményekkel gazdagodhatott.

      

További képek - Szent Gellért díj, szentmise>>    Aporosok versenyben>>

 


2014.09.20. - Egyházmegyei családi nap

Szeretettel várjuk a kedves szülőket, érdeklődőket, családokat a hagyományos, 2014. szeptember 20-án megrendezésre kerülő Egyházmegyei családi napra, a Püspökvár kertjébe.

 

 

Részletek>>

 

Plakát>>


2014.09.14. - Szeptemberi Családi mise

A nagy eső ellenére sok család jött el a Szentlélek templomba a tanévnyitó családi misére. A gyermekfoglalkozást most Márti néni tartotta, segítője pedig Szilvi néni volt, aki ettől a nevelési évtől pedagógiai asszisztensként dolgozik óvodánkban. A gyermekek szorgalmasan ragasztották a színes szívecskéket a papírkeresztekre - vasárnap "Szentkereszt felmagasztalásának ünnepnapja" volt - amit boldogon vittek haza. A színes kis keresztekre felnőtteknek szóló evangéliumi üzenetet is ragasztottunk:


"... mert úgy szerette Isten a világot,
hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne,
el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

(Jn 3,16) 

képek>> Szeptemberi családi mise 


2014.09.14. - Veni Sancte * Családi mise

Szeretettel várjuk a családokat 2014. szeptember 14-én, vasárnap, 17 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen a szentmisén gitáros énekeket éneklünk a fiatal szülők, fiatalok vezetésével.

A 4-8 éves korú gyerekek számára - a szentmise első része alatt - gyermekfoglalkozást tartunk. A szentmise kezdete előtt 5 perccel várjuk őket a plébánián. A felajánláskor vonulunk be a gyerekekkel a templomba, és a továbbiakban együtt ünnepelünk a felnőttekkel.
Kérjük, hogy a szentmisén síró, hangoskodó kicsiket vigyék ki a folyosóra, az előtérbe! A szülők innen is figyelemmel kísérhetik a szentmisét a hangszórók segítségével. Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel a gyermekfoglalkozásra a gyermekek legfeljebb egy kísérővel érkezzenek - ha szükséges!

Szeretettel hívunk mindenkit!
Az óvoda pasztorális csoportja


2014.06.10. - Pünkösd az óvodában

Június 6-án, pénteken délelőtt a kollégium nagytermében együtt ünnepeltük az Apor-ovisokkal a Szentlélek eljövetelének ünnepét, a pünkösdöt. A Maci csoportosok Éva néni és Zsuzsa néni vezetésével énekekkel, imával, verssel, dramatizálással felelevenítették a bibliai történetet,majd minden kisgyermek fejére feltettük az óvónők ajándékát: a pünkösdi fejdíszt. Ezután Ibolya néni néptáncosai "pünkösdölő" hagyományőrző népi játékot mutattak be nagy örömmel, élvezettel. Az ünneplés végén az udvarra vonulva "kitáncoltuk" a májusfánkat, hiszen eltelt a május,és itt a várva - várt NYÁR! Képek>> Pünkösd az óvodában 2014.


                Áldott pünkösdi ünnepeket kívánunk minden óvodásunknak és családjaiknak!

    Olyan szépen cseng a harang,
     mintha nem is harang volna,
     hanem ezer harangvirág
     imádságos szava szólna...

     Piros pünkösd vasárnapján
     szálljon reánk a Szentlélek,
     s térdre hullva mondjunk hálát
     a mindenség Istenének!

                       /Benedek Elek: Pünkösdi harangok/ 


« első ... 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 ... utolsó »