Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
Étkezés
 
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2020.05.30.
A Szentlélek kiáradásának ünnepe!
A Szentlélek kiáradásának ünnepe!   Úr Jézusunk mennybemenetelének napja!   „Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hata...
2020.05.27.
Fontos közlemény!
Az ebéd megrendelésekkel kapcsolatban szeretném a Kedves Szülők segítségét kérni!   Kérem, minden óvodásunk szülei erősítsék meg a júniusi ebéd lemondásokat!   A mai naptól szíveskedjene...
2020.05.25.
Boldog Gyermeknapot!
Kedves Gyerekek!   Óvó nénik, dajka nénik, azt szeretnénk, ha minden nap gyermeknap lenne számotokra itt az óvodában is. Most, hogy újra jöttök oviba, sok mesével, tánccal, énekkel, barkácsolással, játékkal várunk benneteket...

Archívum


« első ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 ... utolsó »

2013.04.15. - Új játékkal gazdagodunk

Az Iskolavezetés jóvoltából új udvari játékeszközt kapunk. A régit -mert elhasználódott a 11év alatt- lelkes szülői csapat elbontotta. A szép, korszerű játékot április 15-én szállítja és telepíti az ACER Kft.
Köszönetet mondunk Bokor Balázsnak a szervező munkáért, Balogh Tibornak, Móricz Gábornak és Szabó Balázsnak az önzetlen segítségért.

Az apor óvoda apraja és nagyja


2013.04.04. - Húsvét

A húsvétot megelőző hetekben a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve készültünk az ünnepre az óvodában. A nagyböjtben "gyűjtöttük" a jó cselekedeteket, beszélgettünk a böjtről, a lemondásról, a képes Bibliából elmondtuk Jézus szenvedésének, halálának és feltámadásának történetét, felelevenítettük a húsvéti népszokásokat... Az ünnep elmúltával az első óvodai napon tartottuk a jelképes húsvéti ajándékozást és az élmények közös feldolgozását - átéltük együtt húsvét örömét:

Jézus feltámadt, örökké él, és nekünk is elhozta az örök életet! Alleluja!

képek>>


2013.03.22. - Jézus jön, hogy megmentsen

...amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak: "Hozsánna! Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izráel Királya!" Jézus pedig egy szamárcsikóra találva, felült rá, ahogyan meg van írva: "Ne félj, Sion leánya, íme, királyod jön szamárcsikón ülve." Jn 12,12-15

Virágvasárnap emlékezünk arra, amikor Jézus, mint Király, bevonult Jeruzsálembe. Ahogy közeledett, felhangzott az emberek ajkáról a könyörgés:"Hozsánna", ami azt jelenti: Segíts meg, Ments meg! Talán ma is sokan hasonlóan felsóhajtunk... Az örömhír: Ő éppen ezért jött, hogy megmentsen bennünket. Ma is jön. Hála Neki érte!


2013.03.18. - Ovis Olimpia "selejtező"

Március 18-án délelőtt a Magvassy Mihály Sportcsarnokban az Apor óvoda 20 nagycsoportosa részt vett a városi Ovis Olimpia "selejtező" rendezvényén. Az egyéni versenyszámok a következők voltak: 30 méteres futás, helyből távolugrás, kislabda hajítás. A csapatverseny feladatai között szerepelt labda gurítás, páros szlalom futás, nyuszi ugrás.... Az eredmény hirdetés április elején, a döntő pedig a hónap végén várható.

képek>>


2013.03.14. - Fogápolási prevenció

A nagycsoportosokkal fogápolási prevenciós foglalkozáson voltunk, ahol Kapus Mariann védő néni a fogak megóvásáról, a helyes fogmosás folyamatáról és fontosságáról beszélt a gyermekeknek. A foglalkozás végén gyakorolhatták a helyes fogmosást, a fogkefét pedig megkapták ajándékba.

képek>>


2013.03.13. - Ünnepre készülődünk

Óvodánk valamennyi csoportjában nagy a készülődés: kokárdákat rajzolnak, ragasztanak, zászlót festenek, paripákat színeznek...
A gyermekek az óvó nénikkel együtt díszítik, csinosítják a csoportszobákat. A képek ízelítőt adnak a gyermekek tevékenységéről.
képek>>


2013.03.12. - 2013.március 10. Családi mise

A márciusi családi mise evangéliuma a "Tékozló fiúról szóló példabeszéd" volt. A gyerekekkel a példabeszéd rajzfilmes feldolgozását néztük meg, majd a bocsánatkérés lépéseiről beszélgettünk. Együtt örültünk a történet főhősével, hogy a szerető atya visszafogadta őt. Jézus ezzel a példabeszéddel a Mennyei Atya szeretetét mutatja be nekünk. Elkészítettük a "szeretet szemüvegét" is, hogy ezen keresztül tudjuk mi is látni egymást...

képek>>


2013.02.28. - A Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattunk

A Nyuszi csoportosokkal a Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattunk. A tudományos játszóház témái: a járműipar, a közlekedés, a mozgás, az ezekkel kapcsolatos természettudományos törvényszerűségek? A látogatás első részében a munkatársak érdekes kísérleteket mutattak be a gyermekeknek, majd a 74 kipróbálható eszköz biztosított örömteli játékot a gyermekek és a felnőttek számára. Végre egy igazi "fiús" program! Szeretettel ajánljuk a családoknak is.

képek>>


2013.02.12. - Kezdődik a nagyböjt

Február 13-án hamvazószerda lesz, és egyben megkezdődik a nagyböjt. Ezen a napon az Egyház hamut szentel, amellyel a pap keresztet rajzol a homlokunkra, és emlékeztet bennünket arra, hogy életünket Istentől kaptuk, és földi életünk végén Hozzá kell térnünk - így juthatunk el az üdvösségre, az örök életre.
Húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére az Egyház 40 napos böjttel készül. Számunkra ez a megtérés, a bűnbánat ideje. Jézusnak, Üdvözítőnknek a szenvedésére gondolunk, Aki kereszthalálával, és feltámadása által szerezte meg nekünk a megváltást. A nagyböjtben péntekenként a templomokban "keresztutat járunk" a stáció képek előtt, hogy Jézus szenvedésére emlékezzünk, és belőle merítsünk erőt a mai életünk kereszthordozásához.
Mi is Őt akarjuk követni nagyböjti áldozatainkkal, lemondásainkkal, hogy általa majd a feltámadás dicsőségébe is eljussunk. Az önként vállalt böjt, imádság, jó cselekedetek mellett az Egyház kötelezően előírja a hústól való tartózkodást hamvazószerdán és a nagyböjt péntekjein, a szigorú böjtöt hamvazószerdán és nagypénteken (napi háromszori étkezést a 14. életév felett). A kegyelmi előkészületben buzdít bennünket a szentgyónásra, és a rendszeres szentáldozásra.
Fogadjuk el a felkínált ajándékot, kegyelmeket!
 


2013.02.12. - 2013. február 10. Családi mise

A februári családi mise evangéliumát (Lk5,1-11) a gyermekfoglalkozáson bábjátékkal, barkácsolással, dallal, játékkal dolgoztuk fel a Pillangó csoportos kolléganők vezetésével. Horgászjáték segítségével találtuk meg a 12 apostol nevét, és meghívást kapott minden gyermek az "apostolkodásra". A szentmise után örömmel vitték haza a gyerekek a kis hálóban a maguk hajtogatta halacskákat.

képek>>

Amikor egyszer a sokaság hozzá tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!" Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.


2013.02.11. - Farsang 2013.

2013. február 8-án, pénteken tartottuk a hagyományos farsangi bálunkat. 9 óráig együtt mulattunk a szülőkkel, nagyszülőkkel, kistestvérekkel, majd a kollégium Dísztermében síppal, dobbal, nádi hegedűvel űztük el a telet. A talpalávalót a Csángálló zenekar húzta. Köszönjük a sok-sok finomságot, amit a Szülőktől, nagyszülőktől kaptunk!

"A, a, a, a farsangi napokban.
A farsangi napokban,
Legyünk mi is vígabban
A, a, a, a farsangi napokban."

képek>>


2013.02.05. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Február 1-jén, pénteken tartottuk óvodánkban a Nyuszi csoportosok vezetésével a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét.
A nagycsoportosok eljátszották az ünnephez tartozó bibliai történetet: Mária és József "bemutatták" Jézust a Jeruzsálemi templomban - Istennek szentelték?
A dramatizálás után Gyökér Gyula atya áldást kért a gyermekekre, és megszentelte a gyertyáinkat. A Szent Család példát ad nekünk abban is, hogy mi is kérjük a Jóisten áldását a gyermekeinkre és imádkozzunk Hozzá a gondviselésért! képek>>
 


2013.01.29. - Világ Világossága

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 1-jén, pénteken délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Nyuszi csoport vezetésével. Vendégünk lesz Gyula atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapon vasárnap Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk Istenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől! Biztatjuk a szülőket, hogy a családjaikkal együtt vegyenek részt a balázsáldáson a templomokban.

Az óvoda pasztorális munkaközössége


2013.01.23. - Meghívó

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az  Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába.

 

Nyitott kapuk napja:
Szülőknek: 2013. január 23.(szerda) 17.00
Helye: az Iskolaközpont Kollégiuma, Díszterem
Program: tájékoztató az óvodában folyó nevelő, oktató munkáról


Szülőknek és gyermekeknek: 2013. január 30.(szerda) 15.30-16.30
Program: az óvoda megtekintése, találkozás, beszélgetés az óvodai dolgozókkal
Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát.

Az óvoda dolgozói


2013.01.22. - Óvoda hívogató

Tisztelt Szülők!

 

Szeretettel várjuk gyermekeiket az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Óvodájába

 

Nyitott kapuk napja:

  • Szülőknek: 2013. január 23. 17.00
  • Gyermekeknek: 2013. január 30. 15.30-16.30

Várjuk mindazon családok gyermekeit, akiknek szülei meggyőződéses keresztény életet választanak gyermekeik részére, igénylik és támogatják az óvodánkban folyó nevelőmunkát... >>>

 

Jelentkezési lap letöltése>>


2013.01.21. - Zsipp-zsupp

Boldog Új Évet! Köszöntötték egymást a legkisebb apróságok, anyukák és Kati óvó néni az idei első zenés baba-mama foglalkozáson az óvodában. Szemmel láthatóan "óvodaéretté" váltak a mondókázó, éneklő és zenére táncoló pici gyerekek. A felszabadultság, a kiegyensúlyozottság és a közösség átható szeretete minden gyermek mozgásában és viselkedésében érződött. Mind az anyukák, mind az óvó néni örömmel nézték a hangszerek és a gyermekek egymást inspiráló hatását. A legbátrabbak lelkesen szólaltatták meg a citerát, illetve énekelték el legkedvesebb dalaikat. Mindenki nagyon várja a következő foglalkozást, melynek időpontja: 2013. február 20., 10 óra. képek>>
 


2013.01.17. - Hurrá, hurrá itt a tél!

A gyermekek nagy örömmel fogadták a hóesést: szánkóztak,hógolyóztak, hóembert építettek.

 

"Ha-ha-ha havazik 
He-he-he hetekig,
Hu-hu-hu hull a hó,
Hi-hi-hi jajj de jó!"

képek>>


2013.01.03. - Ajándékot kaptunk

A kialakult szokásunkhoz híven a karácsonyi ajándékozást az óvodában Vízkereszt ünnepéhez, a "három királyok látogatásához" kötjük. A gyerekek a "közös ajándékokat" nagy örömmel vették birtokukba. Köszönet az Iskolavezetésnek az anyagi támogatásért!

képek>>


2012.12.21. -

Az angyal pedig ezt mondta nekik:

"Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet,
amely az egész nép öröme lesz:

Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában."

Lk 2,10-11

 

Áldott, békés Karácsonyt és Új Esztendőt kívánunk.


2012.12.20. - Karácsony-váró Pásztorjáték az óvodában és a Nyugdíjas Otthonban

Egy kis betlehemi csodálatos világba térhettünk ma be gyermekeinkkel és szüleikkel a kollégium dísztermébe. A csodát a Pillangó csoport gyermekei tették velünk, akik gyermeki tisztasággal énekelték, verselték a karácsonyi történetet.
A csodát óvó nénik indították el, de nem történet betanításával, hanem a történet lényegének a gyermekekbe való plántálásával, az angyalok csengő énekével, a pásztorok szeretetteljes ajándékával, az illendőség megkívánta kucsmaemeléssel, meghajlással.
Számos mozzanat a szeretettől átitatottan mindenkit megérintett: szülőket, kollégákat, vendégeket!

Az óvodai ünnepség után a szomszédos Nyugdíjas Otthon lakóinak szereztek emlékezetes perceket gyermekeink. Olyan ajándékot adtak az idős néniknek, bácsiknak, amilyet csak őszinte, gyermeki lélek tud adni.

képek>>
 


« első ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 ... utolsó »