Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
Nincs megjeleníthető tartalom. Kérjük, látogasson vissza később.

Archívum


« első ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 ... utolsó »

2013.05.02. - "Szépen szól a kispacsirta…"

"Szépen szól a kispacsirta…" címet kapta az enesei Tündérkastély óvodában 2013. április 30-án megszervezett éneklő óvodások fesztiválja, melyen az Apor óvodából 6 szép énekhanggal rendelkező, tisztán éneklő, jó képességű kis pacsirta mutatkozott be 18 óvodából érkező gyermekekkel együtt.
Az együtt éneklési alkalmak gyakoribb megteremtését,már óvodában fontos elindítani, hogy a gyermekekben megalapozzuk az önként dalolás igényét, az ezzel járó öröm megtapasztalását. A zenei fejlődésük elinduljon és kialakuljon harmonikus személyiségük. Az egészségesen fejlődő gyermek nyitott ismeretei megszerzésére, majd azok alkalmazására. Szakmailag felelősek vagyunk dalainkat tiszta forrásból meríteni, a kiemelkedő képességűeket felkarolni. Felelősek vagyunk nemzetünk fennmaradásáért: „Addig él a nemzet, míg dala és nyelve van.” –Dr. Barsi Ernő néprajzkutató is figyelmeztet bennünket.
A résztvevő lelkes óvodákat nagyobb összegű vásárlási utalvánnyal, az éneklő gyermekeket -szponzor támogatásával- egy-egy ritmushangszerrel, emléklappal, vendéglátással jutalmazták.
Örülünk, hogy részt vehettünk ezen a színvonalas rendezvényen és nagy öröm számunkra, hogy óvodánk hírnevét a szép énekléssel öregbíthettük.

 

A részt vevő kisgyermekek:

  • Balics Bálint
  • Major Janka
  • Válint Gréta
  • Horváth Anna Laura
  • Dietzel Dorottya
  • Németh Dominik

A gyermekeket felkészítette: Éles Éva, Vargáné Dormán Márta és Farkas Katalin

Farkas Katalin óvónő, népzenész

képek>>

 


2013.05.02. - Óvodások Olimpiája

Az Óvodás Olimpián résztvevő és ezüst érmet szerzett csapatunknak Koppány László Igazgató Úr is gratulált, minden kisgyermek Emléklapot vehetett át.
A szép sikert elért gyermekek:
1. Ács Balázs
2.Ányos Rózsa

 3.Ásványi Domonkos
4.Gottlieb Szonja

 5.Káldi Bertalan
 6.Károly Bendegúz
7.Kiss Luca
8.Kránitz Dorka
9.Major Janka
10.Miltaller Hanna
11.Polgár Ákos
12.Sáringer Boldizsár

A versenyző gyermekeknek szeretettel gratulálunk, köszönjük a felkészítő óvónők munkáját! képek>>
 


2013.04.30. - XIX. Óvodás Olimpia

2013.04.25-én, csütörtökön 19. alkalommal rendezték meg a döntőt, 25 óvoda részvételével. Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe, ahol nagyszerűen szerepelt, ezért a szuperdöntőbe is versenyezhettünk. A nagyon szoros versenyben az előkelő II. helyezést szereztük meg.
Minden versenyző és a felkészülésben résztvevő gyermeknek gratulálunk!

Az Óvodások Olimpiáját a győri Oxigén TV felvette, közvetítés: 2013.május 1. 13.00, 16.00, 19.00, 22.00
 


2013.04.23. - 2013. április 22. Föld napja

A Föld napja alkalmából nagycsoportosaink - Nyuszi és Szivárvány csoportosok - is szemetet szedtek óvodánk környékén. Ezzel ők is hozzájárultak ahhoz az akcióhoz, hogy "Tisztítsuk meg a Földünket!"

 

képek>>
 


2013.04.22. - A nagycsoportosok gyalogos "zarándoklata" a ménfőcsanaki Királyszék dombján lévő kereszthez

A Nyuszisokkal Ménfőcsanakra kirándultunk, és a keresztnél tartottuk a rövid hittanfoglalkozást: énekeltünk, mécsest gyújtottunk, virágot szedtünk... A friss levegőn a tízórai is jobban ízlett, és mindenki kóstolhatott a társak ropogtatni valójából. Hazafelé a Decathlon sportáruház sportudvarán játszottunk. A gyerekek kiállták a hosszú gyaloglás próbáját, és a csendes pihenő is nagyon CSENDESEN telt ..... :)

képek>>
 


2013.04.19. - Hurrá, elkészült!

Gyermekeink nagy örömére elkészült a Kéttornyos vár, amit nagy örömmel „vettek be” a kicsik.
Köszönet érte az Iskolavezetésnek, hogy az egyre szűkülő anyagi lehetőségek közepette is biztosítják a tartalmas óvodai élet feltételeit a hozzánk járó gyermekeknek.
képek>>


2013.04.18. - Jézus vigasztal és nem hagy magunkra bennünket

Az áprilisi családi mise evangéliumi üzenete:

Jézus vigasztal és nem hagy magunkra bennünket! /Jn 21,1-19/

 

Feltámadása után Jézus megjelent a Tibérius tónál is az apostoloknak. Vigasztalta őket, és Péter apostolt megbízta a leendő keresztény közösség vezetésével.

A Süni csoportos óvónénik a képes Biblia és szemléltető képek segítségével, dalokkal és barkácsolással adták tovább Jézus tanítását a gyerekeknek és az érdeklõdõ szülőknek. A következő családi mise május 12-én, vasárnap 17 órakor kezdődik, amelyre szeretettel várjuk a 4. életévüket betöltött gyerekeket és szüleiket!

képek>>
 


2013.04.15. - Új játékkal gazdagodunk

Az Iskolavezetés jóvoltából új udvari játékeszközt kapunk. A régit -mert elhasználódott a 11év alatt- lelkes szülői csapat elbontotta. A szép, korszerű játékot április 15-én szállítja és telepíti az ACER Kft.
Köszönetet mondunk Bokor Balázsnak a szervező munkáért, Balogh Tibornak, Móricz Gábornak és Szabó Balázsnak az önzetlen segítségért.

Az apor óvoda apraja és nagyja


2013.04.04. - Húsvét

A húsvétot megelőző hetekben a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve készültünk az ünnepre az óvodában. A nagyböjtben "gyűjtöttük" a jó cselekedeteket, beszélgettünk a böjtről, a lemondásról, a képes Bibliából elmondtuk Jézus szenvedésének, halálának és feltámadásának történetét, felelevenítettük a húsvéti népszokásokat... Az ünnep elmúltával az első óvodai napon tartottuk a jelképes húsvéti ajándékozást és az élmények közös feldolgozását - átéltük együtt húsvét örömét:

Jézus feltámadt, örökké él, és nekünk is elhozta az örök életet! Alleluja!

képek>>


2013.03.22. - Jézus jön, hogy megmentsen

...amikor az ünnepre érkező nagy sokaság meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, pálmaágakat fogtak, kivonultak a fogadására, és így kiáltottak: "Hozsánna! Áldott, aki az Úr nevében jön, az Izráel Királya!" Jézus pedig egy szamárcsikóra találva, felült rá, ahogyan meg van írva: "Ne félj, Sion leánya, íme, királyod jön szamárcsikón ülve." Jn 12,12-15

Virágvasárnap emlékezünk arra, amikor Jézus, mint Király, bevonult Jeruzsálembe. Ahogy közeledett, felhangzott az emberek ajkáról a könyörgés:"Hozsánna", ami azt jelenti: Segíts meg, Ments meg! Talán ma is sokan hasonlóan felsóhajtunk... Az örömhír: Ő éppen ezért jött, hogy megmentsen bennünket. Ma is jön. Hála Neki érte!


2013.03.18. - Ovis Olimpia "selejtező"

Március 18-án délelőtt a Magvassy Mihály Sportcsarnokban az Apor óvoda 20 nagycsoportosa részt vett a városi Ovis Olimpia "selejtező" rendezvényén. Az egyéni versenyszámok a következők voltak: 30 méteres futás, helyből távolugrás, kislabda hajítás. A csapatverseny feladatai között szerepelt labda gurítás, páros szlalom futás, nyuszi ugrás.... Az eredmény hirdetés április elején, a döntő pedig a hónap végén várható.

képek>>


2013.03.14. - Fogápolási prevenció

A nagycsoportosokkal fogápolási prevenciós foglalkozáson voltunk, ahol Kapus Mariann védő néni a fogak megóvásáról, a helyes fogmosás folyamatáról és fontosságáról beszélt a gyermekeknek. A foglalkozás végén gyakorolhatták a helyes fogmosást, a fogkefét pedig megkapták ajándékba.

képek>>


2013.03.13. - Ünnepre készülődünk

Óvodánk valamennyi csoportjában nagy a készülődés: kokárdákat rajzolnak, ragasztanak, zászlót festenek, paripákat színeznek...
A gyermekek az óvó nénikkel együtt díszítik, csinosítják a csoportszobákat. A képek ízelítőt adnak a gyermekek tevékenységéről.
képek>>


2013.03.12. - 2013.március 10. Családi mise

A márciusi családi mise evangéliuma a "Tékozló fiúról szóló példabeszéd" volt. A gyerekekkel a példabeszéd rajzfilmes feldolgozását néztük meg, majd a bocsánatkérés lépéseiről beszélgettünk. Együtt örültünk a történet főhősével, hogy a szerető atya visszafogadta őt. Jézus ezzel a példabeszéddel a Mennyei Atya szeretetét mutatja be nekünk. Elkészítettük a "szeretet szemüvegét" is, hogy ezen keresztül tudjuk mi is látni egymást...

képek>>


2013.02.28. - A Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattunk

A Nyuszi csoportosokkal a Mobilis Interaktív Kiállítási Központba látogattunk. A tudományos játszóház témái: a járműipar, a közlekedés, a mozgás, az ezekkel kapcsolatos természettudományos törvényszerűségek? A látogatás első részében a munkatársak érdekes kísérleteket mutattak be a gyermekeknek, majd a 74 kipróbálható eszköz biztosított örömteli játékot a gyermekek és a felnőttek számára. Végre egy igazi "fiús" program! Szeretettel ajánljuk a családoknak is.

képek>>


2013.02.12. - 2013. február 10. Családi mise

A februári családi mise evangéliumát (Lk5,1-11) a gyermekfoglalkozáson bábjátékkal, barkácsolással, dallal, játékkal dolgoztuk fel a Pillangó csoportos kolléganők vezetésével. Horgászjáték segítségével találtuk meg a 12 apostol nevét, és meghívást kapott minden gyermek az "apostolkodásra". A szentmise után örömmel vitték haza a gyerekek a kis hálóban a maguk hajtogatta halacskákat.

képek>>

Amikor egyszer a sokaság hozzá tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram!" A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel!" Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.


2013.02.12. - Kezdődik a nagyböjt

Február 13-án hamvazószerda lesz, és egyben megkezdődik a nagyböjt. Ezen a napon az Egyház hamut szentel, amellyel a pap keresztet rajzol a homlokunkra, és emlékeztet bennünket arra, hogy életünket Istentől kaptuk, és földi életünk végén Hozzá kell térnünk - így juthatunk el az üdvösségre, az örök életre.
Húsvétra, a kereszténység legnagyobb ünnepére az Egyház 40 napos böjttel készül. Számunkra ez a megtérés, a bűnbánat ideje. Jézusnak, Üdvözítőnknek a szenvedésére gondolunk, Aki kereszthalálával, és feltámadása által szerezte meg nekünk a megváltást. A nagyböjtben péntekenként a templomokban "keresztutat járunk" a stáció képek előtt, hogy Jézus szenvedésére emlékezzünk, és belőle merítsünk erőt a mai életünk kereszthordozásához.
Mi is Őt akarjuk követni nagyböjti áldozatainkkal, lemondásainkkal, hogy általa majd a feltámadás dicsőségébe is eljussunk. Az önként vállalt böjt, imádság, jó cselekedetek mellett az Egyház kötelezően előírja a hústól való tartózkodást hamvazószerdán és a nagyböjt péntekjein, a szigorú böjtöt hamvazószerdán és nagypénteken (napi háromszori étkezést a 14. életév felett). A kegyelmi előkészületben buzdít bennünket a szentgyónásra, és a rendszeres szentáldozásra.
Fogadjuk el a felkínált ajándékot, kegyelmeket!
 


2013.02.11. - Farsang 2013.

2013. február 8-án, pénteken tartottuk a hagyományos farsangi bálunkat. 9 óráig együtt mulattunk a szülőkkel, nagyszülőkkel, kistestvérekkel, majd a kollégium Dísztermében síppal, dobbal, nádi hegedűvel űztük el a telet. A talpalávalót a Csángálló zenekar húzta. Köszönjük a sok-sok finomságot, amit a Szülőktől, nagyszülőktől kaptunk!

"A, a, a, a farsangi napokban.
A farsangi napokban,
Legyünk mi is vígabban
A, a, a, a farsangi napokban."

képek>>


2013.02.05. - Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

Február 1-jén, pénteken tartottuk óvodánkban a Nyuszi csoportosok vezetésével a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét.
A nagycsoportosok eljátszották az ünnephez tartozó bibliai történetet: Mária és József "bemutatták" Jézust a Jeruzsálemi templomban - Istennek szentelték?
A dramatizálás után Gyökér Gyula atya áldást kért a gyermekekre, és megszentelte a gyertyáinkat. A Szent Család példát ad nekünk abban is, hogy mi is kérjük a Jóisten áldását a gyermekeinkre és imádkozzunk Hozzá a gondviselésért! képek>>
 


2013.01.29. - Világ Világossága

Kedves Szülők!
Február 2-án Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. A Katolikus Egyház ezen a napon arra a bibliai eseményre emlékezik, amikor a Jézust Mária és József a jeruzsálemi templomban "bemutatták". A zsidó törvény szerint az elsőszülött fiút a családokban Istennek szentelték. Itt hangzott el az agg Simeon jövendölése: ez a gyermek jel lesz, akinek ellent mondanak, Ő lesz a Világ Világossága!
Óvodánkban február 1-jén, pénteken délelőtt tartjuk a közös ünneplésünket a Nyuszi csoport vezetésével. Vendégünk lesz Gyula atya, aki megáldja a gyerekeket és megszenteli a gyertyáikat. Kérjük, hogy a szentelt gyertyát otthon is méltó helyre tegyék majd!
Február 3-án, Szent Balázs napja lesz. Az emléknapon vasárnap Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárását kérve azért imádkozunk Istenhez, hogy óvjon meg bennünket a torokbajtól és minden más betegségtől! Biztatjuk a szülőket, hogy a családjaikkal együtt vegyenek részt a balázsáldáson a templomokban.

Az óvoda pasztorális munkaközössége


« első ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 ... utolsó »