Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2024.02.12.
Itt a farsang, áll a bál!
   Végre elérkezett a várva várt farsangi bál az óvodában! Reggel a gyermekek szüleikkel együtt érkezve cseppentek bele a farsangi kavalkádba. A vidám jelmezek, zene, a sok finom csemege megalapozta a jó hangulatot...
2024.02.12.
Hangverseny az oviban
  Napok, hetek óta nagy izgalommal készülnek óvodásaink a farsangi bálra. Vidám, mókás dalokat, verseket, mondókákat tanulnak, táncolnak, és feldíszítették sok szép színes bohóccal, álarccal a csoportokat...
2024.02.05.
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe az Óvodában
     Február 2-án ünnepeltük óvodánkban Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét, amely napon arra emlékezünk, hogy a kis Jézust szülei bemutatták a jeruzsálemi templomban. A Pil...

Archívum


« első ... 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 ... utolsó »

2012.05.16. - Kirándult az Apor óvoda

A Gyermekhét harmadik napján kirándultunk:

 • Csiga és Maci csoportosok Szabadhegyre kocsikáztak
 • Katica és Mókus csoport Bábolnán járt
 • Halacska, Nyuszi és Pillangó csoport Győrújbaráton túrázott
 • Süni csoport Győrszentivánra vonatozott
 • Szivárvány csoport Tápon sütött langallót

A gyermekek nagyon jól érezték magukat, kellemesen elfáradva, élményekkel feltöltődve tértek vissza az óvodába. Köszönjük a kedves Szülők segítségét, támogatását! (Szervezés, pénzbeli támogatás, autóbusz rendelés, vendéglátás...)
A képek egy kis ízelítőt adnak a kirándulós napról! képek>>

 


2012.05.15. - Mese-nap

Kedden -a mese-napon- óvodánk főbejáratánál két "manó" várta az érkező gyermekeket és keksszel kínálta őket. Az előtérben mesekönyvek és bábok hívogatták a gyermekeket. A reggeli órákban bábokat barkácsolhattak óvodásaink, amiből kiállítást is készítettünk
A közös zenés tornát az udvaron a két "manó" vezette, majd a tízórai után 3-3 csoportban báboztak, dramatizáltak az óvónők a gyermekeknek: elhangzott "Mazsola és barátainak története", a "Békakirály" és "A répa" című mese is. Ebéd előtt az udvaron lévő kis dombon "A három kismalac" történetét elevenítették meg az óvónők - a gyermekek elcsodálkoztak és jól mulattak azon, hogy a "fehér köpenyes" óvónőiket malacka, farkas és "szalmás ember" jelmezben látták. képek>>


2012.05.14. - "Ép testben ép lélek..."

Sport-nap az Apor óvodában

Óvodánkban sport-nappal kezdődött a Gyermekhét programja, mely az óvodás gyermekek önfeledt, ám szervezett tevékenységét, játékát, irodalmi, és vizuális élményeinek bővítését, a mozgás lehetőségét kívánja szolgálni. Hisz tudjuk, a gyermek létszükséglete a mozgás.
Hétfői napon minden csoportban a mozgás, a versengés volt a kiemelt tevékenység különböző helyszíneken, az életkornak megfelelően. Pl.: A legkisebbek - Csiga és Maci csoportosok- kismotorokkal versenyeztek, a nagyobbacskák kötelet húztak (Katica és Mókus csoportosok), a Kiserdő is gyermekhanggal telt meg; itt voltak a Nyuszi, Pillangó és Halacska csoportosok. Az iskola Tornacsarnoka is óvodásokkal volt tele: az iskolába készülő nagyok versenyeztek itt (54 gyermek). A különböző helyszínek jókedvű szurkolók és versengők zsibongásától és a siker, az ajándékozás örömétől volt hangos.
Ezen a napon a Revita TV is készített felvételt.
Folytatjuk a "tudósítást"!

képek>>
 


2012.05.10. - 10 éves az Apor óvoda

10 éves az Apor óvoda: Gyermekhét: 2012. május 14-től 18-ig

Tervezett programjaink:

 • Hétfő: Sport-nap
 • Kedd: Mese-nap
 • Szerda: Kirándulás
 • Csütörtök: Kézműves nap, Hangraforgó együttes műsora
 • Péntek: Apor emléknap: Közös reggeli torna az udvaron
  (215 gyermek és 30 dolgozó!); Ünnepi reggeli áhítat
  , Kézműves nap, Bűvész műsor
   

2012.05.09. - "Tűzoltó leszek, s katona..."

Látogatás a győri Tűzoltóságon

Május 8-án a Katica csoportos kisgyermekek bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapi életébe. A "tűzoltó bácsik" megmutatták a gyermekeknek az autókat és a csónakot, amikkel életet mentenek és eloltják a tűzet. Az autókban lévő felszerelések iránt is nagy volt az érdeklődés, ki is próbálhatták a gyermekek. A tűzoltók bemutatót is tartottak: láthattuk, hogy kell lecsúszni a rúdon, ha riasztás van. Ezen a napon egy életre szóló élménnyel térhettek haza óvodásaink. képek>>
 


2012.05.04. - Anyák napja a Szent Anna Otthonban

Május első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük. Az iskolába készülő Halacska csoportosok nemcsak édesanyjukat, nagymamájukat köszöntötték fel, hanem a Szent Anna Otthon lakóit is megörvendeztették műsorukkal, ajándékaikkal. Az idős nénik nagy örömmel fogadták a gyermekek dalait, verseit, imáit.

 

képek>>


2012.05.04. - Anyák napja

Május első vasárnapja Anyák napja.

Sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat!

 

Cser Gábor: Mit adhatok?

 

Anyukámat meglepem,
De kicsi a tenyerem,
Nem fér bele annyi virág,
Amennyire szeretem.


Kis kezemmel mit adhatok?
Csak az egész világot,
Vagy tán ami ennél is több,
E néhány szál virágot.


2012.04.26. - Babakiállítás

A Pillangó csoportosok a 16. Nemzetközi Babakiállításra látogattak el pénteken. Szebbnél szebb babákat csodáltak meg: népviseletbe öltözöttet, újszülött és csecsemő babát is láthattak, mesehősök elevenedtek meg, és még a mackóknak is jutott egy "szoba". képek>>


2012.04.23. - Mesemondó verseny óvodapedagógusoknak

A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet "Mese, mese mátka" címmel mesemondó versenyt hirdetett a katolikus óvodákban dolgozó óvodapedagógusok részére.
A megmérettetésre 2012. április 20-án került sor.
Óvodánkat Bazsóné Zsohár Ibolya képviselte. Szép magyar beszédével, jó meseválasztásával, élményt nyújtó előadásával méltán érdemelte ki a zsűri elismerését: 1. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk!


2012.04.19. - Kalandra le!

A Nyuszi csoportosok a belvárosi Füles Bástyán jártak, és egy kalandos őserdei sétán vehettek részt. A győri vár épen maradt bástyájának kazamatájában az állatkert munkatársai a dzsungel állataiból, növényeiből rendeztek be kiállítást. A legérdekesebbnek a levélvágó hangyák bizonyultak, amiknek az életmódját az ország leghosszabb, üvegcsőben vezetett hangyaösvényén kísérhették figyelemmel a gyermekek.


2012.04.19. - XVIII. Óvodás Olimpia

2012. április 18.-án, szerdán 18. alkalommal rendezték meg a döntőt, 25 óvoda részvételével. Nagycsoportosaink év közben sokat gyakoroltak, így csapatunk is bejutott a döntőbe.

A felkészülés legjobban Boros Tímeának sikerült: Futásban aranyérmet szerzett, helyből távolugrásban ezüstérmet nyert! Szertettel gratulálunk!

képek>>
 


2012.04.04. -

Áldott, békés Húsvéti ünnepeket kívánunk.

 

 


2012.03.19. - Március 15.

"Tavaszi szél ébredezz,
magyar zászló lengedezz!"

2012. március 14-én, szerdán emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról. A  megemlékezést  lázas készülődés előzte meg: a kicsik zászlót festettek, a nagyok kokárdát varrtak, mindenki díszítette, szépítette csoportszobáját. A Nyuszi és Halacska csoportosok ellátogattak a Petőfi szoborhoz is. Büszkén mondták a verset!

 

Petőfi Sándor: Nemzeti dal - részlet

Talpra magyar hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!

Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez  a kérdés válasszatok.-
A magyarok Istenére Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
nem leszünk!

 

képek>>


2012.03.12. - 2012. március 11. Családi mise

A márciusi családi mise gyermekfoglalkozásának témája a templom volt. A gyermekek színes, hajtogatott papír templomokat díszíthettek, Kati néni és Piroska néni egy kis báb, és sok szép szemléltetőkép segítségével mondták el a gyermekeknek és a szülőknek mindazt, amit a templomról "tudni kell". A dalunk is a templomba hívogatta a gyermekeket:

"Gyere kicsi barátom, menjünk gyorsan,
Jézus vár reánk a templomban..."

képek>>


2012.03.12. - Nagyböjti gyűjtés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagyböjt idején tartós élelmiszer-gyűjtés szervezett az ország katolikus templomaiban a nehéz sorsú családok számára. Március 11-én, a családi misén óvodánk családjai is elhozták felajánlásaikat a Szentlélek templomba, amit az egyházközség a rászoruló családoknak juttat el. Köszönet érte.


2012.03.10. - "Süt a pék, süt a pék..."

A Halacska csoport március 6-án a Gyarmathy pékségben járt. Végig nézték a gyermekek, hogyan készül a kenyér, láthatták a kenyérsütés fortélyait.
Nagyon tetszett mindenkinek a dagasztás. A gyúrást a gyermekek is megpróbálhatták. A kemencéknél láthatták a kenyér kiszedését a hatalmas sütőlapáttal. A látogatás végén mindenki jóízűen falatozta a frissen sült kenyeret.

Köszönjük a Gyarmathy pékségnek a kedves fogadtatást.

képek>>


2012.02.20. - "Farsang, farsang, három napig farsang..."

Az Apor ovisok háromnapos farsangjában sok érdekes dologra került sor. Itt járt nálunk "Tomi" a bohóc, akinek "mindig van tartaléka", vagyis új és újabb hangszere. Elkészültek a változatos álarcok, kalapok. A gyermekek keze-nyomán születtek viccesek, kedvesek, csinosak és félelmetesek is, melyekkel próbáltuk elijeszteni a telet. Pénteken, a 3. napon a szülőkkel együtt volt az igazi dínom-dánom. Felvonultak a kisgyermekek a szüleik által készített jelmezeikben. Volt zene, ének, tánc, tombola, vonatozás... Minden, ami nélkül nem múlhat el farsangi bál. Az asztalokon roskadásig a sok finomság.

Köszönjük a kedves Szülőknek, Nagyszülőknek, hogy együtt mulattak velünk.

képek>>
 


2012.02.16. - Maszkabál - Múzeumpedagógiai foglalkozás

Február 14-én a Nyuszi csoportosok ellátogattak a Borsos Miklós Múzeum farsangot idéző kiállítására, és az azt követő gyermekfoglalkozásra. Nagy örömmel láttak munkához a gyermekek: flitterekkel, arany-ezüst temperával, csillogó papírokkal, színes tollakkal díszítették a "velencei-stílusú" álarcaikat.

képek>>


2012.02.14. - Itt a farsang áll a bál...

A z idei évben 3 napos lesz az ovis farsangi mulatság. Február 15-én, szerdán délelőtt Tomi bohóc látogat el hozzánk. Csütörtökön álarcokat, farsangi szemüvegeket készítünk és ezekben táncolunk, énekelünk.
Pénteken mindenki otthonról hozza a jelmezét és 9 óráig a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt mulatunk.

Farsang van most,
ne feledd el.
Maskarádat
fürgén vedd fel!

Szól a duda,
szedd a lábad,
perdülj, fordulj,
fürgén járjad!
 


2012.02.13. - Februári Családi mise

A nagy hideg és a betegségek ellenére is szép számmal jöttek a gyermekek és szüleik a Családi misére.
A barkácsolást rövid "tanítás" követte, majd mentünk fel a templomba. A kis "orvosi táskát" büszkén vitték haza a gyermekek.

Erősségem és menedékem valóban Te vagy, Jézus.
Vezess és irányíts engem!

képek>>


« első ... 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 ... utolsó »