Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
.....................................
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2023.11.24.
Vaskakas
 Az ősz során minden korosztály számára nagyszerű, látványos előadásokkal kedveskedtek a Vaskakas Bábszínház művészei. Bérletes előadásokon vettünk részt, a kisebbek a színekkel ismerkedtek, a na...
2023.11.24.
Vadvédelem az oviban
 Október közepén óvodánkban vendégünk volt Mesterházyné Koncz Bernadett, hivatásos vadász.  Betti már kislány korától kezdve szerette az állatokat, és az édesapja példáját követve maga is vadász lett...
2023.11.24.
Babakiállításon a Pillangó csoport
 A Pillangó csoportos gyermekekkel babakiállításra látogattunk.    A sírós, nevetős Julcsi babákkal, a mosolygós, és bolyhos Brumi macikkal szép délelőttöt töltöttünk az Országos Baba...

Aktualitások

2023.11.24. - Vaskakas

 Az ősz során minden korosztály számára nagyszerű, látványos előadásokkal kedveskedtek a Vaskakas Bábszínház művészei. Bérletes előadásokon vettünk részt, a kisebbek a színekkel ismerkedtek, a nagyobbak pedig a Kis hableány történetét, 
valamint Frakk és a lusta macskák kalandjait nézhették meg ovisaink. A színvonalas előadásokon gyönyörű bábok, és díszletek, kreatív megoldások, sok-sok élmény varázsolta el a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. 
 

2023.11.24. - Vadvédelem az oviban

 Október közepén óvodánkban vendégünk volt Mesterházyné Koncz Bernadett, hivatásos vadász. 
Betti már kislány korától kezdve szerette az állatokat, és az édesapja példáját követve maga is vadász lett. A Vas megyei Diana Vadászhölgy Klub  megyei szervezetének elnökeként társaival azon munkálkodik, hogy megváltoztassa az emberek vadászattal kapcsolatos előítéleteit, a gyerekekkel pedig megszerettesse és megismertesse a vadon élő állatokat , a természetet, és a környezetvédelem fontosságát. 
A gyermekek látványos, érdekes videó és hanganyaggal, színesített interaktív előadást hallhattak Magyarország vadon élő állatairól, élőhelyükről. Az interaktív előadást még érdekesebbé tették a preparált állatok, agancsok, és Betti személyes történetei, élményei kedvenc állatairól. az előadás végén a gyermekek is megosztották egymással élményeiket, valamint Betti válaszolt feltett kérdéseinre is. Rengeteg új ismerettel, tudással lettek gazdagabbak nagycsoportosaink a Nyuszi, Pillangó, és Süni csoportban.
Bettit szeretettel várjuk vissz a jövőben is!
 

2023.11.24. - Babakiállításon a Pillangó csoport

 A Pillangó csoportos gyermekekkel babakiállításra látogattunk. 
 
A sírós, nevetős Julcsi babákkal, a mosolygós, és bolyhos Brumi macikkal szép délelőttöt töltöttünk az Országos Babakiállításon, a Széchenyi István Egyetem könyvtárában.
A régi korok nagy kedvencei mellett az országos baba és mackókészítő verseny legszebb munkáit is láthattuk. 
 
 
Képek >>

2023.11.24. - Könyvtárlátogatáson a Pillangó csoport

 A Pillangó csoportos gyerekekkel a Dr. Kovács Pál Könyvtár, és Közösségi Tér gyermekkönyvtárában jártunk. 
A gyermekek játékosan ismerhették meg a könyvek birodalmát, verset, mesét hallgattunk, majd kedvükre nézelődtek, játszhattak a fmegújult gyermekkönyvtár területén. Beiratkoztunk, mesekönyvet kölcsönöztünk. Könyvtárhasználóvá, olvasóvá szeretnénk válni!
Köszönjük ezt a csodás délelőttöt a könyvtár dolgozóinak!
 

2023.10.10. - Nagyszülők napja az óvodában

 Nagyszülők napja az óvodában
                                                                                           
 Október 2-án délelőtt, Nagyszülők napjára vártuk óvodásaink nagyszüleit, dédszüleit. 
Több család, már az iskolai reggeli szentmisére is együtt érkezett, ahol Imre atya a nagyszülők fontosságáról, családban betöltött "őrangyal" szerepükről beszélt. A nagyszülők segítsége, jelenléte elengedhetetlen a fiatal, dolgozó szülők számára. Közösen imádkoztunk értük, és családjainkért. 
Az óvodai délelőtt során kötetlenül játszhattak,barkácsolhattak, megismerkedhettek óvodánk mindennapjaival, a csoportokkal, napirendünkkel,  óvodapedaógusainkkal. A reggeli gyertyagyújtásokon a családokért, nagyszülőkért imádkoztunk, őket köszöntöttük. A mese-vers tevékenységekben is aktívan részt vettek a nagymamák, nagypapák a gyermekek nagy örömére. Volt olyan csoport, ahol nagymamák olvastak, vagy bábozak mesét, és volt, ahol szereplőként vettek részt a mese dramatizálása során,vagy együtt táncoltak unokáikkal. A gyermekek nagy örömmel fogadták nagyszüleiket, nagyon jól érezték magukat, ezen a különleges délelőttön.
Külön köszönetet szeretnénk mondani a gyermekek szüleinek, akik lehetővé tették, hogy a távol élő nagyszülők is részt vehessenek programunkon.

2023.10.10. - Családi délután az Apor Óvodában

 Őszi családi délután az Apor Óvodában
 

Vidám délutánt töltöttünk szeptember 29-én óvodásaink családjaival. A már hagyománnyá vált program keretein belül Mihály napi vásári forgataggal köszöntöttük az őszt. A délután sikerét a szülői felajánlások, és  segítő dolgos kezek tették lehetővé. A gyerekek is kivették részüket az előkészületekből. Saját kezűleg készített őszi dekorációval díszítették fel az udvart a vendégek fogadására, valamint a megnyitóra vidám verseket, mondókákat tanultak.  A vásári forgatag mellett népi játszóház, vásári kikiáltók, és a Kuttyomfitty Társulat műsora az elvarázsolt királykisasszonyról szórakoztatta a gyermekekt, vendégeket. Az előadást vidám táncház zárta.  Nagy sikert arattak a gyermekek körében a vásári finomságok, kosár körhinta, hintaló verseny, csigafutam, dió ágyú, és még számos ügyességi játék, melyet mind kipróbálhattak barátaikkal, testvéreikkel, szüleikkel óvodásaink. 
A délután során lehetőség nyílt kiscsoportosaink, új óvodásaink családjaival való ismerkedésre, kötetlen beszélgetésekre, játékra. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak a szülők, testvérek, de több családból a nagyszülők is örömmel vettek részt programunkon. 
 

2023.08.16. - Tanévnyitó szülői értekezlet

 Kedves Szülők!
 
Szeretettel várjuk óvodásaink szüleit 2023. augusztus 28-án hétfőn, 17.00 órai kezdettel tartandó Tanévnyitó szülői értekezletünkre. Helyszín, intézményünk aulája (érkezés az iskolai főbejárat felől). A közös tájékoztatót követően az óvodai csoportokban folytatódik a program, a gyermekek óvodapedagógusaival. 
 
Pálfiné Gerencsér Katalin
óvodai intézményegység-vezető