Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Közlemény
A nevelési év rendje
Étkezés
 
.....................................
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2024.05.30.
Pünkösd az óvodában
 Húsvét utáni ötvenedik napon ünnepeljük a Szentlélek eljövetelét. Ebből az alkalomból a Halacska csoportos gyermekek pünkösdi előadását tekinthette meg az óvoda közössége. Imre atya köszöntője u...
2024.05.27.
Szülői értekezlet leendő óvodásaink szülei számára
 Kedves Szülők!   Szeretettel várjuk leendő óvodásaink (a 2024-2025-ös nevelési évre felvételt nyert gyermekek) szüleit 2024. június 12-én szerdán 16.30-órakor kezdődő első Szülői értekezletünkre...
2024.05.11.
Múzeumi óra a kézműves szakkörösöknek
Május 2-án, csütörtökön nagy izgalomban volt részük a kézműves szakkörös gyerekeknek: ebéd után felkerekedtünk és az uzsonnával a hátizsákunkban a belváros felé vettük az irányt. Úti célunk a Kovács M...

Aktualitások

« 1 | 2 »

2023.12.07. - Hüllők az oviban

 
 
 
 Az Angyal család felajánlásaként óvodásaink egzotikus, ritkán látott
állatokkal ismerkedhettek óvodánkban. A Kalandozoo utazó állatkert tartott nálunk hüllőbemutatót a gyermekek örömére. Megismerkedtünk az állatok életmódjával, legfontosabb tulajdonságaikkal. Az előadást követően a legbátrabbak kézbe vehették a kaméleont, leguánt, és a békés siklókat is. Legnagyobb sikert a színét változtató kaméleon, és a hatalmas hálót szövő
óriáspók aratta kis óvodásaink körében.
 

2023.11.24. - Vaskakas

 Az ősz során minden korosztály számára nagyszerű, látványos előadásokkal kedveskedtek a Vaskakas Bábszínház művészei. Bérletes előadásokon vettünk részt, a kisebbek a színekkel ismerkedtek, a nagyobbak pedig a Kis hableány történetét, 
valamint Frakk és a lusta macskák kalandjait nézhették meg ovisaink. A színvonalas előadásokon gyönyörű bábok, és díszletek, kreatív megoldások, sok-sok élmény varázsolta el a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. 
 

2023.11.24. - Vadvédelem az oviban

 Október közepén óvodánkban vendégünk volt Mesterházyné Koncz Bernadett, hivatásos vadász. 
Betti már kislány korától kezdve szerette az állatokat, és az édesapja példáját követve maga is vadász lett. A Vas megyei Diana Vadászhölgy Klub  megyei szervezetének elnökeként társaival azon munkálkodik, hogy megváltoztassa az emberek vadászattal kapcsolatos előítéleteit, a gyerekekkel pedig megszerettesse és megismertesse a vadon élő állatokat , a természetet, és a környezetvédelem fontosságát. 
A gyermekek látványos, érdekes videó és hanganyaggal, színesített interaktív előadást hallhattak Magyarország vadon élő állatairól, élőhelyükről. Az interaktív előadást még érdekesebbé tették a preparált állatok, agancsok, és Betti személyes történetei, élményei kedvenc állatairól. az előadás végén a gyermekek is megosztották egymással élményeiket, valamint Betti válaszolt feltett kérdéseinre is. Rengeteg új ismerettel, tudással lettek gazdagabbak nagycsoportosaink a Nyuszi, Pillangó, és Süni csoportban.
Bettit szeretettel várjuk vissz a jövőben is!
 

2023.11.24. - Babakiállításon a Pillangó csoport

 A Pillangó csoportos gyermekekkel babakiállításra látogattunk. 
 
A sírós, nevetős Julcsi babákkal, a mosolygós, és bolyhos Brumi macikkal szép délelőttöt töltöttünk az Országos Babakiállításon, a Széchenyi István Egyetem könyvtárában.
A régi korok nagy kedvencei mellett az országos baba és mackókészítő verseny legszebb munkáit is láthattuk. 
 
 
Képek >>

2023.11.24. - Könyvtárlátogatáson a Pillangó csoport

 A Pillangó csoportos gyerekekkel a Dr. Kovács Pál Könyvtár, és Közösségi Tér gyermekkönyvtárában jártunk. 
A gyermekek játékosan ismerhették meg a könyvek birodalmát, verset, mesét hallgattunk, majd kedvükre nézelődtek, játszhattak a fmegújult gyermekkönyvtár területén. Beiratkoztunk, mesekönyvet kölcsönöztünk. Könyvtárhasználóvá, olvasóvá szeretnénk válni!
Köszönjük ezt a csodás délelőttöt a könyvtár dolgozóinak!
 

2023.10.10. - Nagyszülők napja az óvodában

 Nagyszülők napja az óvodában
                                                                                           
 Október 2-án délelőtt, Nagyszülők napjára vártuk óvodásaink nagyszüleit, dédszüleit. 
Több család, már az iskolai reggeli szentmisére is együtt érkezett, ahol Imre atya a nagyszülők fontosságáról, családban betöltött "őrangyal" szerepükről beszélt. A nagyszülők segítsége, jelenléte elengedhetetlen a fiatal, dolgozó szülők számára. Közösen imádkoztunk értük, és családjainkért. 
Az óvodai délelőtt során kötetlenül játszhattak,barkácsolhattak, megismerkedhettek óvodánk mindennapjaival, a csoportokkal, napirendünkkel,  óvodapedaógusainkkal. A reggeli gyertyagyújtásokon a családokért, nagyszülőkért imádkoztunk, őket köszöntöttük. A mese-vers tevékenységekben is aktívan részt vettek a nagymamák, nagypapák a gyermekek nagy örömére. Volt olyan csoport, ahol nagymamák olvastak, vagy bábozak mesét, és volt, ahol szereplőként vettek részt a mese dramatizálása során,vagy együtt táncoltak unokáikkal. A gyermekek nagy örömmel fogadták nagyszüleiket, nagyon jól érezték magukat, ezen a különleges délelőttön.
Külön köszönetet szeretnénk mondani a gyermekek szüleinek, akik lehetővé tették, hogy a távol élő nagyszülők is részt vehessenek programunkon.

2023.10.10. - Családi délután az Apor Óvodában

 Őszi családi délután az Apor Óvodában
 

Vidám délutánt töltöttünk szeptember 29-én óvodásaink családjaival. A már hagyománnyá vált program keretein belül Mihály napi vásári forgataggal köszöntöttük az őszt. A délután sikerét a szülői felajánlások, és  segítő dolgos kezek tették lehetővé. A gyerekek is kivették részüket az előkészületekből. Saját kezűleg készített őszi dekorációval díszítették fel az udvart a vendégek fogadására, valamint a megnyitóra vidám verseket, mondókákat tanultak.  A vásári forgatag mellett népi játszóház, vásári kikiáltók, és a Kuttyomfitty Társulat műsora az elvarázsolt királykisasszonyról szórakoztatta a gyermekekt, vendégeket. Az előadást vidám táncház zárta.  Nagy sikert arattak a gyermekek körében a vásári finomságok, kosár körhinta, hintaló verseny, csigafutam, dió ágyú, és még számos ügyességi játék, melyet mind kipróbálhattak barátaikkal, testvéreikkel, szüleikkel óvodásaink. 
A délután során lehetőség nyílt kiscsoportosaink, új óvodásaink családjaival való ismerkedésre, kötetlen beszélgetésekre, játékra. Nagy öröm számunkra, hogy nem csak a szülők, testvérek, de több családból a nagyszülők is örömmel vettek részt programunkon. 
 

2023.08.16. - Tanévnyitó szülői értekezlet

 Kedves Szülők!
 
Szeretettel várjuk óvodásaink szüleit 2023. augusztus 28-án hétfőn, 17.00 órai kezdettel tartandó Tanévnyitó szülői értekezletünkre. Helyszín, intézményünk aulája (érkezés az iskolai főbejárat felől). A közös tájékoztatót követően az óvodai csoportokban folytatódik a program, a gyermekek óvodapedagógusaival. 
 
Pálfiné Gerencsér Katalin
óvodai intézményegység-vezető

« 1 | 2 »