Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Közlemény
Étkezés
 
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2020.05.30.
A Szentlélek kiáradásának ünnepe!
A Szentlélek kiáradásának ünnepe!   Úr Jézusunk mennybemenetelének napja!   „Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hata...
2020.05.27.
Fontos közlemény!
Az ebéd megrendelésekkel kapcsolatban szeretném a Kedves Szülők segítségét kérni!   Kérem, minden óvodásunk szülei erősítsék meg a júniusi ebéd lemondásokat!   A mai naptól szíveskedjene...
2020.05.25.
Boldog Gyermeknapot!
Kedves Gyerekek!   Óvó nénik, dajka nénik, azt szeretnénk, ha minden nap gyermeknap lenne számotokra itt az óvodában is. Most, hogy újra jöttök oviba, sok mesével, tánccal, énekkel, barkácsolással, játékkal várunk benneteket...

Archívum

Szépen szól a kis pacsirta - Éneklő óvodások találkozója

2015.04.28.
„Szépen szól a kis pacsirta fenn a magasban” hangzik el egy szép magyar dalban.
2015. április 24-én a délelőtti órákban 70 éneklő óvodás, vagyis „kis pacsirta” dalolt az enesei Tündérkastély Óvodában. Immár a harmadik alaklommal rendezték meg a Tschurl Károly hegedű művész támogatásával a „Szépen szól a kis pacsirta” elnevezésű, éneklő óvodás gyermekek fesztiválját, melynek célja a jó zenei képességű gyermekek bemutatkozása, a zene az éneklés mélyrehatóbb megszerettetése.
Győr környék óvodáiból 14 óvoda vett részt, közülük a harmadik alkalommal az Apor óvoda óvodásai is.
 
A Csiga csoportból: Balogh Zsófia, Piller Ádám, Takács Bíborka
Felkészítő: Girbicz Istvánné óvodapedagógus.
A Maci csoportból: Hiba Hanna, Juhász Álmos, Sárközy Boglárka , Pintenics Nimród
Felkészítő: Vargáné Császár Éva óvodapedagógus.
A Pillangó csoportból: Czobor Stefánia, Csikós Olivér, Gulyás Kata
Felkészítő: Vargáné Dormán Gabriella óvodapedagógus.
 
A gyermekek örömmel, bátran, ügyesen, tisztán énekeltek. Az óvodás dalokat jó hangmagassággal és szólóban is énekelték. Mindenki jól szerepelt ebben a barátságos környezetben, melyet Szabóné Horváth Judit óvodapedagógus az enesei óvoda vezetője és segítői biztosítottak a résztvevők számára. Jó ide jönni, hangzottak az öröm szavak.
A köszöntések, a közös éneklések, a Zenei Műhely óvónőinek hangszeres, énekes bemutatkozója is még barátságosabbá tették az együttlétet, természetesen példát mutatva gyermekink számára. A Zenei Műhely célja, hogy segítsem zenei, szakmai tapasztalataim átadásával, a közös tanácskozásokkal, szakmai tapasztalat szerzéssel a gyermekek tiszta éneklésére felkészítését.
A bemutatkozó gyermekek jutalma egy ritmushangszer, egy emléklap, egy emlékérem, majd a megérdemelt vendéglátás. Az intézmények tíz ezer forint értékben utalványt kaptak, hangszerek vásárlására és egy emlékplakettet. Nekünk felnőttek számára a jutalom maga gyermekeink szép szereplése és egy olyan közösségben eltöltött meghitt együttlét gyermekeknek, szülőknek, óvónőknek, ahol mindenki számára fontos a zenei értékek ápolása.
Ez úton is köszönöm a résztvevők nevében is az enesei óvodának, a támogatónak, hogy a színvonalas rendezvényt megszervezték, intézményünk vezetőségének, hogy részt vehettünk, szülőknek, hogy elhozták gyermekeiket, és köszönöm óvodapedagógus társaimnak a gyermekek felkészítését.
Farkas Katalin óvodapedagógus, a zenei műhely vezetője