Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Közlemény
Étkezés
.....................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2019.09.10.
Meghívó az őszi családi napra
  „MI VAGYUNK AZ APOR ÓVODA APRAJA, NAGYJA!”     Szeretettel hívjuk, várjuk óvodásainkat szüleikkel, nagyszüleikkel együtt az őszköszöntő, közös szabadtéri pro...
2019.09.10.
"Együtt lenni jó..." családi misén
Szűz Mária születésének napján találkoztunk a családokkal az idei nevelési év első családi miséjén. Örömmel tapasztaltuk, hogy sokan eljöttek.  Ferenc atya beszélt a szülőknek, nevelőknek a példamutatás fontosságáról...
2019.09.04.
Tanévnyitó szentmise
  Veni Sancte     Szeretettel várjuk a családokat 2019. szeptember 8-án, vasárnap 17 órára a Szentlélek templomba a fiatal családok szentmiséjére. Ezen az ünnepi tanévnyitó...

Archívum

Szépen szól a kis pacsirta - Éneklő óvodások találkozója

2015.04.28.
„Szépen szól a kis pacsirta fenn a magasban” hangzik el egy szép magyar dalban.
2015. április 24-én a délelőtti órákban 70 éneklő óvodás, vagyis „kis pacsirta” dalolt az enesei Tündérkastély Óvodában. Immár a harmadik alaklommal rendezték meg a Tschurl Károly hegedű művész támogatásával a „Szépen szól a kis pacsirta” elnevezésű, éneklő óvodás gyermekek fesztiválját, melynek célja a jó zenei képességű gyermekek bemutatkozása, a zene az éneklés mélyrehatóbb megszerettetése.
Győr környék óvodáiból 14 óvoda vett részt, közülük a harmadik alkalommal az Apor óvoda óvodásai is.
 
A Csiga csoportból: Balogh Zsófia, Piller Ádám, Takács Bíborka
Felkészítő: Girbicz Istvánné óvodapedagógus.
A Maci csoportból: Hiba Hanna, Juhász Álmos, Sárközy Boglárka , Pintenics Nimród
Felkészítő: Vargáné Császár Éva óvodapedagógus.
A Pillangó csoportból: Czobor Stefánia, Csikós Olivér, Gulyás Kata
Felkészítő: Vargáné Dormán Gabriella óvodapedagógus.
 
A gyermekek örömmel, bátran, ügyesen, tisztán énekeltek. Az óvodás dalokat jó hangmagassággal és szólóban is énekelték. Mindenki jól szerepelt ebben a barátságos környezetben, melyet Szabóné Horváth Judit óvodapedagógus az enesei óvoda vezetője és segítői biztosítottak a résztvevők számára. Jó ide jönni, hangzottak az öröm szavak.
A köszöntések, a közös éneklések, a Zenei Műhely óvónőinek hangszeres, énekes bemutatkozója is még barátságosabbá tették az együttlétet, természetesen példát mutatva gyermekink számára. A Zenei Műhely célja, hogy segítsem zenei, szakmai tapasztalataim átadásával, a közös tanácskozásokkal, szakmai tapasztalat szerzéssel a gyermekek tiszta éneklésére felkészítését.
A bemutatkozó gyermekek jutalma egy ritmushangszer, egy emléklap, egy emlékérem, majd a megérdemelt vendéglátás. Az intézmények tíz ezer forint értékben utalványt kaptak, hangszerek vásárlására és egy emlékplakettet. Nekünk felnőttek számára a jutalom maga gyermekeink szép szereplése és egy olyan közösségben eltöltött meghitt együttlét gyermekeknek, szülőknek, óvónőknek, ahol mindenki számára fontos a zenei értékek ápolása.
Ez úton is köszönöm a résztvevők nevében is az enesei óvodának, a támogatónak, hogy a színvonalas rendezvényt megszervezték, intézményünk vezetőségének, hogy részt vehettünk, szülőknek, hogy elhozták gyermekeiket, és köszönöm óvodapedagógus társaimnak a gyermekek felkészítését.
Farkas Katalin óvodapedagógus, a zenei műhely vezetője