Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Közlemény
Étkezés
.....................................
 
 
 
 
 
 
Jubileumi kiadvány

 

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!
Részletek>>

Adó 1%

Kedves Szülők!
Kérjük, hogy adójuk 1%-ának felajánlásával támogassák óvodánkat!

Adószámunk: 19112958-1-08

A kedvezményezett neve: Apor Vilmos Római Katolikus Iskola Alapítvány

Számlaszám:

10200249-33072856-00000000

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve: 0011 Magyar Katolikus Egyház

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!

Aktualitások
2019.09.19.
Gőgös Gúnár Gedeon
A Csemete Bábszínház Gőgös Gúnár Gedeon történetét hozta el a gyermekeknek. Helga és Éva néni ismét elvarázsolta a csöppségeket. Olyan élménygazdag volt az előadás, hogy a kiscsoportosok teljesen elfáradtak délre...
2019.09.16.
Így köszöntöttük az őszt!
 Családi délután    Ragyogó őszi napsütésben rendeztük meg óvodánk kertjében a hagyományos családi délutánunkat.   A színes forgatagban kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre való látnivalót és elfoglaltságot...
2019.09.10.
Meghívó az őszi családi napra
  „MI VAGYUNK AZ APOR ÓVODA APRAJA, NAGYJA!”     Szeretettel hívjuk, várjuk óvodásainkat szüleikkel, nagyszüleikkel együtt az őszköszöntő, közös szabadtéri pro...

Archívum

Gyermek-hét az Apor óvodában

2017.05.28.
 Óvodánk 15éves évfordulóját Gyermek-héttel is ünnepeltük.
Változatos programokkal, eseményekkel kedveskedtünk a gyermekeknek, felnőtteknek.
  • Hétfőn, a Sportnap keretében közlekedési játékokban vehettek részt a gyermekek.Természetesen kívül, belül megcsodálhatták a rendőrautót, a rendőrmotornak is egész délelőtt voltak utasai.Köszönjük a Megyei és Városi Kapitányság támogatását, Válint Anikó és Válint Attila szíves közreműködését.
  • Rendőrségi nap Képek>>>
  • Kedden az ünnepélyes reggeli áhítatok keretében megemlékeztünk intézményünk névadójáról, Boldog Apor Vilmos püspökről. Hálátadtunk a Jóistennek óvodánkért.
  • Szerdán Hargitai Levente bűvész előadása varázsolta el a kicsiket és nagyokat.Köszönjük a szülők anyagi támogatását!
  • Csütörtökön kirándultunk!A halacskák birtokba vették a Kiserdőd, a Pillangó és Katica csoportosok megmászták a pannonhalmi kilátót, lovaskocsiztak a Maci csoportosok, kisvonattal körbe járták a Belvárost a Mókusok, Csigák és a Szivárvány csoportosok, busszal mentek a "hajós játszótérre a Süni csoportosok. És hol voltak a Nyuszi csoportosok? Természetesen NyÚlon!
  • Pénteken a Hangraforgó együttes látogatott el hozzánk. Délután, a hagyományos Tavaszi családi délutánunkat együtt töltöttük a szülőkkel,nagyszülőkkel, testvérekkel.
Hálat adhatunk a Gondviselő Istennek, hogy tervünk megvalósulhatot! Vidámságban,szép élményekkel gazdagodva telt a hetünk.
 
 Nyúlra kirándultak a Nyuszi csoportosok...
 
Korán reggel indultunk a helyközi buszjárattal az "egésznapos" kirándulásra Nyúlra, ahol a Bognár Virágkertészetben már várt bennünket Anikó néni. A nagy fólia sátrakban színpompás virágokban gyönyörködhettünk, és megnézhettük a vetés, palántázás, nevelés folyamatát is. Búcsúzóul egy nagy cserép muskátlit kaptunk ajándékba, amit elvittünk a Szent Donát kápolna keresztjéhez. A helyszínen Csilla néni elmondta a kápolna történetét, és énekeltünk, imádkoztunk, majd tízóraizás és rövid pihenő után a Héma dűlőben cseresznyéztünk. A Sárkánylyuk Pincébe betérve megnéztük a hatalmas hordókat, és túrára indultunk a Gyurgyalag ösvényen: a Panoráma úton, a vadregényes szurdikon át a Vaskapu utcára értünk. A hátizsákokból elfogyasztottuk az ebédünket, és következett a jégkrémezés! A hazaindulás előtt még egy jót játszóterezhettünk... Reméljük, emlékezetes, szép nap marad mindannyiunk számára a nyúli kirándulás!
 Nyúli kirándulás képek>>>
 
Családi délután
 
Gyermekhetünk záró eseménye volt a  hagyományos Családi délután. Az időjárás most is kedvezett a szabadtéri programoknak: bábelőadás,barkácsolás, közös udvari játék várta az érdeklődő családokat. Ezt az alkalmat használtuk ki tavaszi rajzpályázatunk eredményhírdetésére is. Óvodánk citerazenekara is hozzájárult a délután hangulatának fokozásához.
Most is örömünkre szolgált,hogy a szülők, nagyszülők lelkesen bekapcsolódtak a programokba.
A délután jótékonysági alkalom is volt: a családok nagylelkű adományait kértük udvari trambulinunk kialakításához.
Köszönöm kolléganőim lelkes, önzetlen munkáját, hogy gyermekeink számára élményekben gazdag hetet tudtunk megvalósítani
Thomanné Dukkon Márta
óvodai intézményegység - vezető
 Tavaszi rajzpályázat
Ismét megrendezésre került az immár hagyománnyá vált rajzpályázat. Óvodánk 15 éves fennállásának alkalmából „Kedves óvodám!”címmel a 4-5 illetve 6-7 éves korosztálynak került meghirdetésre. A pályázat keretében a gyerekek óvodai élményüket ábrázolták. Sok szép rajz érkezett a Nyuszi, Pillangó, Katica, Mókus, Csiga, Maci és Szivárvány csoportból.
A díjazott és minden beérkezett rajzból színvonalas kiállítást tekinthetnek meg a kedves szülők és gyermekeik az óvoda folyosóján.
Nagy örömünkre idén is a zsűriben köszönthettük, Kissné Kostelec Évát az Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjét és óvodánk vezetőjét, Thomanné Dukkon Mártát. Köszönjük munkájukat!
Az eredményhirdetésre a pénteki családnapon került sor.
A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!
A 4-5 éves korosztályban
I. helyezett: Rencés Lilla Nóra Mókus csoport
II. helyezettek: Sipos Dorka Csiga csoport és Csurgai Ágnes Zsófia Katica csoport
III. helyezett: Gódor Janka Ilona Szivárvány csoport
IV. helyezett: Horváth Alexandra Napsugár Csiga csoport
A 6- 7 éves korosztályban
I. helyezett: Rózsavölgyi Száva Pillangó csoport
II. helyezettek: Czobor Stefánia Pillangó csoport és Antal Zalán Mókus csoport
III. helyezett: Csikós Olivér Pillangó csoport
IV. helyezett: Horváth-Fernandes Dalma Clara Nyuszi csoport
 
Szeretném megköszönni a gyerekeknek és a felkészítő óvó néniknek a munkáját. További sikeres kreatív időtöltést kívánok!
Girbicz Istvánné Piroska óvó néni